Főoldal > AKTUÁLIS > Így őrzi vonalait az egykori modell, Jaksity Kata

Így őrzi vonalait az egykori modell, Jaksity Kata

egészségéletmódétrendmozgás
0

Írta: and

Kata már egészen fiatalon megtanult mértéket tartani az étkezésben: 9 évesen kezdett ritmikus gimnasztikázni, amit később 6 évig versenyszerűen űzött. „Mivel tartanom kellett a súlyomat, beállt a szervezetem arra, hogy miből mennyit fogyasszak” – árulta el Kata a Wellness Cafe-nak a Segíts okosan! program sajtótájékoztatóján. Majd hozzátette: a kalóriákat soha, modellként sem számolta. „Én inkább […]

Kata már egészen fiatalon megtanult mértéket tartani az étkezésben: 9 évesen kezdett ritmikus gimnasztikázni, amit később 6 évig versenyszerűen űzött. „Mivel tartanom kellett a súlyomat, beállt a szervezetem arra, hogy miből mennyit fogyasszak” – árulta el Kata a Wellness Cafe-nak a Segíts okosan! program sajtótájékoztatóján.

Majd hozzátette: a kalóriákat soha, modellként sem számolta. „Én inkább abban hiszek, hogy a szervezetünk tudja, miből mennyit kell bevinnünk, illetve jelez, milyen vitaminokból vagy ásványi anyagokból nem fogyasztunk eleget” – mondta.

Kata nemcsak saját maga miatt tartja fontosnak az egészséges táplálkozást, hanem gyermekeit is erre neveli, hiszen véleménye szerint, ha valaki kiskorától helyesen étkezik, felnőttként is könnyebben oda tud majd figyelni magára.

jaksitycikk.jpg ()„Kétnaponta nagy adag gyümölcslevet préselek, és a gyerekekkel azt isszuk. Emellett gyakran eszünk gyümölcsöket, zöldségeket. A répát például imádjuk avokádókrémmel, amit én készítek el otthon” – mesélte.

„A bioélelmiszereket is szeretjük, de ezzel kapcsolatban nem estem át a ló túloldalára: van, hogy ilyesmi is kerül az asztalunkra, ám nem ragaszkodom kizárólag a bio hozzávalókhoz. Azt viszont fontosnak tartom, hogy mindenből legyen egy kicsi az étrendünkben, amibe a csokoládé is beletartozik” – mondta.

Majd elismerte, hogy az édességekkel vigyáznia kell, különben könnyen felszalad rá néhány pluszkiló. „Nyáron egy hónapos tisztítókúrát kellett tartanom, amikor nem nyúltam csokihoz. Néhány kilótól rögtön meg is szabadultam, de fogyókúra helyett inkább igyekszem eleget mozogni” – árulta el. 

Mivel televíziós munkái mellett családanyaként és önkéntesként is igyekszik helyt állni, Kata életében a sportolás egy ideig a napközbeni rohangálásból és némi otthoni tornából állt. „Nemrég iratkoztam be jógázni, emellett minden héten egy-egy alkalommal salsa táncra és jazz-balettre járok. Ezen kívül szeretek úszni, és a gyerekeimmel hétvégenként kivisszük a kutyánkat futni, ami minket is remekül átmozgat” – mesélte Kata.

Ezt követően arról is beszélt, hogy két gyerek után a teste már nyilvánvalóan nem lesz olyan, mint amilyennek korábbi modellfotóin láthatunk. „Mindkét gyermekemet 15-16 hónapig szoptattam, amire büszke vagyok, de ez azzal is jár, hogy a testem „anyásabb” lett. Ezt nem is akarom letagadni, és plasztikai műtéttel sem változtatnék magamon. Inkább azt szeretném, ha a magazinok címlaplányai mellett a többgyermekes anyukákat is szépnek látná a mai társadalom.”

Fotók: Baricz Kati, Andráska Krisztián

Nyerj csodás, kényeztető utazást álmaid világába!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X