Főoldal > AKTUÁLIS > Moccanj te is a Coca-Cola Testébresztő FitWeek-en!

Moccanj te is a Coca-Cola Testébresztő FitWeek-en!

fitneszmozgásprogramrendezvény
0

Írta:

Megint eljött az idő, hogy jól átmozgassuk magunkat.  Aki még nem tudja, hogy melyik a számára legmegfelelőbb edzésmód, most szinte mindet kipróbálhatja.  Egy jeggyel több, mint száz fitnesztermet lehet kipróbálni! A kezdeményezés célja, hogy minél szélesebb körben elterjedjen az egészséges életmód egyik alapja a rendszeres mozgás. A szervezők fontosnak tartják a különböző mozgásformák, trendek bemutatását, […]

Megint eljött az idő, hogy jól átmozgassuk magunkat.  Aki még nem tudja, hogy melyik a számára legmegfelelőbb edzésmód, most szinte mindet kipróbálhatja.  Egy jeggyel több, mint száz fitnesztermet lehet kipróbálni!

A kezdeményezés célja, hogy minél szélesebb körben elterjedjen az egészséges életmód egyik alapja a rendszeres mozgás. A szervezők fontosnak tartják a különböző mozgásformák, trendek bemutatását, és nem csak Budapesten, hanem ország szerte.

„A rendezvényen egyetlen, 1500 forintos belépő megvásárlásával több, mint száz fitnesztermet lehet meglátogatni az esemény ideje alatt! Nem csupán a hagyományos edző-, de a jóga- és pilates termek is nyitva állnak a közönség előtt, sőt idén először az ún. Speedfitness stúdiók is kapcsolódtak a Fitnesztermek Hetéhez. Már hagyományosan Budapesten kívül, országszerte a nagyvárosokban is felkereshetik a munkahelyhez, vagy az otthonhoz közeli termeket, vagy azokat a helyeket, amelyekbe eddig csak vágyakoztak. Megfigyelhető, hogy az elmúlt években átformálódott a fitnesztermek közönsége: nem csak testépítők, élsportolók, hanem mozogni vágyó átlagemberek, üzletemberek, urak és hölgyek veszik igénybe a fitnesztermek szolgáltatásait” – Valicskó Ferenc főszervező

fitweek2.jpg ()

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Fitnesztermek Hete rendezvény arca egy elismert és közkedvelt személyiség, a hatszoros aerobic világbajnok, Katus Attila. A sportoló azért állt a program mögé, mert szerinte ez egy jó alkalom, hogy azok az emberek is bemerjék tenni a lábukat az edzőtermekbe, akik eddig esetleg úgy gondolták, hogy „nem odavalóak”. „Be szeretnénk bizonyítani, hogy a testmozgásban igenis mindenki megtalálhatja azt a formát, amely illik a stílusához, edzettségéhez, egészségügyi állapotához. . A mozgás örömforrás és bizonyítottan kedvező hatással van az egészségre. Sosem késő elkezdeni! – véli Katus Attila, a Coca-Cola Magyarország Testébresztő Programjának nagykövete.

Hazánkban a lakosság csupán 1%-a jár fitnesztermekbe, szemben az európai átlaggal, amely ennek többszöröse. Az okok közt kiemelnénk az ismeretek hiányát, illetve a prekoncepciók által épült gátlásokat.

“A mozgást gyerekkorban érdemes elkezdeni, 20 évvel ezelőtt még csak egy túlsúlyos gyermek volt egy osztályban, ma már minden második gyermek túlsúlyos. Felnőttkorban is van megoldás, csak szakszerű segítséggel kell elkezdeni a testmozgást. Sokakban él egy korlát, amely meggátolja az embereket abban, hogy rendszeresen mozogjanak, gyakran nem valódi fizikai akadály, inkább csak a gondolkodásmódból fakad. A mozgás általános gyógyszer. Rengeteg betegség megelőzhető, vagy meggyógyítható a mozgással.” – mondta Katus Attila.

A sajtótájékoztató meghívott vendége volt Zsidek László „Ízvadász”. A helyes táplálkozás mellett hangsúlyozta a mozgás szükségét 40 év felett is. Nem csak az egészség, hanem a kellemes, jóérzés miatt is fontos az edzés. Ausztráliából hazatérve csodálattal mesélte, az ottani fitnesztermek korosztályos összetételét. Elmondása szerint nem ritkák a nyolcvan éven felüli látogatók sem. Hétvégente az egész ország kivonul a tengerpartra, sportolnak, piknikeznek. 94 éves ismerőse még rendszeresen járt uszodába. „Úgy gondolom, hogy nekünk is van egy Dunapartunk, Balatonunk, vannak fitnesztermeink, a lehetőségek adottak, csak el kell kezdeni a rendszeres mozgást, és nem fogjuk tudni abbahagyni!” – véli az Ízvadász.

A rendezvény országos. Budapestre és a nagyvárosokra koncentrál, de még bármelyik város bekapcsolódhat, ha egy településről legalább 3 terem csatlakozik. A szervezők fontosnak tartják, hogy a látogatónak legyen lehetősége helyben, több termet is összehasonlítani.

A rendezvény hivatalos weboldala: fitweek.hu

Itt a jó idő, hozd formába magad! Van egy tippünk!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X