Főoldal > AKTUÁLIS > Extrém diéta: ananászon élt a színésznő!

Extrém diéta: ananászon élt a színésznő!

anorexiabulimiaétrendmozgásszínésznő
0

Írta: and

Kislányként került be a show business világába, és először csak elcsodálkozott, milyen sovány színésznőkkel van körülvéve, később viszont megpróbálta utánozni őket – ez vezetett táplálkozási zavarokhoz Brittany Snow esetében. A Hajlakk, valamint a Kés/alatt és az American Dreams című sorozatok sztárja 12 évesen kezdett először fogyókúrázni. „A vércsoport-diétát követtem, de túl messzire mentem. Miután lefogytam […]

Kislányként került be a show business világába, és először csak elcsodálkozott, milyen sovány színésznőkkel van körülvéve, később viszont megpróbálta utánozni őket – ez vezetett táplálkozási zavarokhoz Brittany Snow esetében.

A Hajlakk, valamint a Kés/alatt és az American Dreams című sorozatok sztárja 12 évesen kezdett először fogyókúrázni. „A vércsoport-diétát követtem, de túl messzire mentem. Miután lefogytam 5 kilót, mindenki dicsért, mennyire jól nézek ki. Minél több bókot kaptam, annál többet akartam fogyni. Nem tudtam leállni” – ismerte el később. Majd hozzátette: volt egy kéthónapos időszak az életében, amikor már csak ananászon élt.

„A fogyókúra lett az életem, és mivel nem voltak haverjaim, ez lett a legjobb barátom is, akihez nagyon ragaszkodtam” – ismerte be. 15 évesen már napi 10-15 alkalommal állt a mérlegre, és a súlya 40 kg alá csökkent. Ekkor már hullott a haja, egészségtelen lett a bőre, beesett az arca és folyton fázott.

A fiatal sztár anorexiában és bulimiában is szenvedett. Ezek közt a különbség leegyszerűsítve annyi, hogy a bulimiás eszik ugyan, de hánytatással akadályozza meg az ételek felszívódását, egy anorexiás viszont megvonja magától az ételt. Mindkét táplálkozási zavar súlyos gondokat és hiánybetegségeket okozhat – az egyébként egészséges szervezetben is –, és akár halálhoz is vezethetnek. 

Ám Brittany szerencsére még időben rájött, hogy segítségre van szüksége: befeküdt egy rehabilitációs intézetbe, ahonnan új életfelfogással távozott. Manapság már nem szereti a „diéta” szót, és az edzést sem viszi túlzásba, inkább az egészségét és jó közérzetét helyezi előtérbe.

A színésznő szívesen jár a barátaival konditerembe, ahol kardio- és erősítő gyakorlatokat végez, például futógépen edz, illetve súlyzós feladatokat végez. Brittany a személyi edzőjét is elküldte, mert úgy érzi, pontosan tudja, mikor melyik mozgásformát választva érzi magát a legjobban.

A 163 cm magas sztár minden héten háromszor jár kocogni, emellett imád futni és táncolni is. „Ezekkel remekül el lehet égetni a pluszkalóriákat. Szerintem válassz olyan sportot, amely örömet okoz neked, mert ez a legfontosabb!” – mondta.

Brittany betegsége után a táplálkozási szokásait is alapjaiban változtatta meg: ma már nincs olyan étel, amit ne tenne a tányérjára, ha megkívánja, viszont a mennyiségekre nagyon figyel. Ha például pizzát szeretne enni, elfogyaszt egy szeletet, ám ezután biztosan nem eszik ilyesmit jó darabig.

„A repülőgépen megettem egy szelet csokoládét, mert megkívántam – mondta nem sokkal kórházi kezelése után, amikor az újságírók egy rendezvényen egészsége felől érdeklődtek. – Próbálok egészségesen élni, de végül is csak egyszer élünk!” – tette hozzá Brittany Snow.

Fotó: Profimedia.hu

Tényleg fogynod kell?

Simán feszesebb!

Nézd meg jobban – válaszd a minőséget!

Rágcsálj és légy bikinikompatibilis! 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X