Főoldal > AKTUÁLIS > Így fogyott le az Ugly Betty sztárja!

Így fogyott le az Ugly Betty sztárja!

edzésétrendfogyókúramozgásszínésznő
0

Írta: and

Az Ugly Betty című sorozat sztárját, America Ferrerát mindig is telt idomaival együtt imádta a világ. És bár a színésznő jó ideig azt hangoztatta, hogy esze ágában sincs lefogyni, mert szereti nőies alakját, az elmúlt hónapok során mégis egyre csinosabb lett. Először 2007-ben olvashattunk olyan híreket a sztárról, melyek szerint elkezdte leadni pluszkilóit: ekkor már […]

Az Ugly Betty című sorozat sztárját, America Ferrerát mindig is telt idomaival együtt imádta a világ. És bár a színésznő jó ideig azt hangoztatta, hogy esze ágában sincs lefogyni, mert szereti nőies alakját, az elmúlt hónapok során mégis egyre csinosabb lett.

Először 2007-ben olvashattunk olyan híreket a sztárról, melyek szerint elkezdte leadni pluszkilóit: ekkor már ismerősei szerint legalább 9-10 kilóval mutatott alatta kevesebbet a mérleg. A bennfentesek először azt állították, Americáról csupán sűrű napirendje miatt olvadnak le a kilók, később viszont egy másik weboldal megtudta, hogy a valódi ok a színésznő életmódváltása.

A 164 cm magas sztár elhatározta, hogy egészségesebben szeretne élni, ezért radikális változtatásokra szánta el magát. Például rászokott arra, hogy mindig reggelizzen, ami nemcsak azért fontos, mert beindítja az anyagcserét, hanem azért is, mert egy egészséges reggeli egész délelőttre feltölti a szervezetet energiával.

Ezen kívül Americával is gyakran megtörtént, hogy a stresszt gyorséttermi finomságokkal próbálta oldani, amin sürgősen változtatnia kellett: a fánkok és hamburgerek majszolása helyett jógaórákra és túrázni kezdett járni. Ezek a mozgásformák – a 27 éves sztár egészségesebb étrendjével kiegészülve – szintén nagyon jót tesznek az alakjának.

America gyorsan megtanulta, hogy a rendszeres mozgást nem mellőzheti, ahogyan azt is, milyen ételekkel helyettesítheti kalóriadúsabb kedvenceit. Reggelire általában gyümölcsöt és joghurtot fogyaszt, vagy egy tojást teljes kiőrlésű kenyérrel. Ha nagyon siet, felkap egy müzliszeletet és egy almát, amit út közben majszol el. Tízóraira egy maréknyi sótlan, nyers mandulát vagy friss gyümölcsöt (narancsot, banánt) eszik, ebédre pedig pulykamell vagy kínai csirkesaláta a menü.

Uzsonnára chips helyett ma már egy szelet alacsony zsírtartalmú sajtot vagy teljes kiőrlésű lisztből készült ropogtatnivalót fogyaszt némi mogyoróvajjal. Vacsorára pedig csirke fajitast vagy egy tányérnyi sült zöldséget eszik barna rizzsel, és desszertként egy kanálnyi jégkrémet vagy egy kocka fekete csokit majszol el.

Ami pedig a mozgást illeti, America a fent említett jóga és túrázás mellett az edzőtermet sem kerüli el. Edzője elmondása szerint minden héten három alkalommal 15 percen át kardio gyakorlatokat végez, amit kis súlyokkal végzett súlyzós gyakorlatok követnek, amivel a Golden Globe-díjas színésznő egész testét átmozgathatja.

Valószínűleg a világsztár trénere sem feledkezik meg a pulzuskontrollált edzés előnyeiről, melynek alkalmazásával America – aktuális fizikai-, edzettségi- és pszichés állapotát figyelembe véve – szívfrekvenciáját a megfelelő zónában tartva ténylegesen úgy tud edzeni, hogy közben a legtöbb zsírt égetheti el.

America tippjei az álomalakért:

– Fogyassz sok gyümölcsöt, zöldséget és sovány húst, ugyanakkor kerüld a fehér lisztet és a cukrot!

– Mindig reggelizz! Ez tényleg a legfontosabb étkezés, hiszen beindítja az anyagcserét, és feltölt energiával!

– Ha édesszájú vagy, ne hagyd ki a desszertet! Nem eszed túl magad édességből, ha csak egy kanállal eszel valaki máséból, vagy megosztod a sajátod a barátaiddal!

– Főzz magadnak és a barátaidnak otthon! Így biztosan tudni fogod, mi kerül az ételbe, és mi nem, felszolgálás közben pedig le is mozgod a vacsora egy részét. America kedvence a mexikói konyha, melynek ételeit szívesen készíti el otthonában a barátainak.

Fotó: Profimedia.hu

Tényleg fogynod kell?

Simán feszesebb!

Nézd meg jobban – válaszd a minőséget!

Rágcsálj és légy bikinikompatibilis! 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X