Főoldal > AKTUÁLIS > 50 felett is szupercsinos a Született feleségek és az új Dallas sztárja!

50 felett is szupercsinos a Született feleségek és az új Dallas sztárja!

betegségegészségétrendmozgásszínésznő
0

Írta: and

Ha Brenda Strong fotóira pillantunk, először talán nehezen hisszük el, hogy a Született feleségek és az új Dallas című sorozatok sztárja már nemcsak a negyedik, hanem az ötödik ikszen is túl van: 51 éves. A színésznő viszont nemcsak azért tesz meg mindent csodás alakja és egészsége megőrzéséért, mert jól szeretne mutatni a képernyőn, hanem azért […]

Ha Brenda Strong fotóira pillantunk, először talán nehezen hisszük el, hogy a Született feleségek és az új Dallas című sorozatok sztárja már nemcsak a negyedik, hanem az ötödik ikszen is túl van: 51 éves.

A színésznő viszont nemcsak azért tesz meg mindent csodás alakja és egészsége megőrzéséért, mert jól szeretne mutatni a képernyőn, hanem azért is, mert génjeiben hordozza a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát: édesanyja stroke-ot kapott, és 2009-ben hunyt el, szívbeteg édesapjától pedig 2010-ben vett végső búcsút.

„Amikor a mamám 2007-ben, 67 éves korában stroke-ot kapott, kivizsgáltattam magam. Kiderült, hogy magas a koleszterinszintem” – árulta el a híresség egy 2010-ben adott interjúja során. Majd hozzátette: a diagnózist követően gyógyszeres kezelés helyett természetes módszerek segítségével csökkentette újra az egészséges érték közelébe koleszterinszintjét.

„Útifű maghéj kapszulát szedtem, 30 napon keresztül, amitől 35 ponttal csökkent a körülbelül 200-as koleszterinszintem. Emellett szedtem egyéb táplálék-kiegészítőket is, például vörös élesztős rizst, niacint és igyekeztem Omega-3 zsírsavakban gazdag ételeket is fogyasztani” – mondta.

Emellett étrendjén is változtatott: például már nem fogyaszt annyi édességet, illetve a tejtermékeket is mellőzi. „Korábban rengeteg süteményt és muffint sütöttem, és imádtam a tejet, valamint a sajtokat is. Ezek közül ma már csak a parmezánt fogyasztom, illetve az arugula salátának nem tudok ellenállni” – mesélte. Majd hozzátette, hogy igyekszik magas vastartalmú ételeket fogyasztani.

Ezután azt is elárulta, hogy a rendszeres mozgás is nagyon fontos szerepet tölt be a számára: Brendáról sokan tudják, hogy nemcsak színésznőként, hanem jógaoktatóként is ismert és sikeres. Ez a mozgásforma pedig amellett, hogy örömmel tölti el, elmondása szerint koleszterinszintje csökkenésében is segítette őt.

„Először azt kellett megtanulnom, hogy a stresszt jógalégzési gyakorlatok segítségével tudatosan csökkenteni tudjam” – árulta el. Majd hozzátette: ma már tud lassítani, illetve szívesen megáll pár percre meditálni vagy szundikálni – véleménye szerint már 5-15 percnyi ellazulás is megnyugtatja a testet és a lelket.

Brenda azt is elmondta, hogy a jóga relaxációt segítő és méregtelenítő hatása mellett a fogyásban, az öregedés elleni harcban, keringési zavarok ellen és a termékenység fokozásában is hatékony segítséget jelenthet.

Az 51 éves híresség ezért összeállított egy különleges, úgynevezett termékenységi jóga-gyakorlatsort, mely számára is hasznosnak bizonyult. Egy külföldi weboldal információi szerint a tíz póz mindegyikét egy speciális labdával 2-5 percig kitartva nőhet az esélye annak, hogy a gyermekre vágyó nők végre teherbe essenek.

A DVD-n is kapható gyakorlatsorral Brenda más nőknek is segíteni szeretne, hiszen nem felejtette el, milyen nehezen esett teherbe második gyermekével. „Amikor a kisfiam két éves lett, megpróbáltam újra teherbe esni. A peteérésem viszont egy filmre való kemény felkészülés miatt abbamaradt” – mondta.

Brenda a jóga és az akupunktúra segítségével csökkentette a stresszt, illetve segítette elő újra azon hasznos hormonok termelődését, melyeknek hatására ismét kismama lehetett. Számára pedig nincs is ennél nagyobb boldogság.

Fotók: Profimedia.hu

5 megdöbbentő tévhit a dezodorokról

Öveket becsatolni, irány a tenger!

Hotel Bonvino Wine & Spa – Éld át Badacsonyt!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X