Főoldal > AKTUÁLIS > Anorexiás? Ijesztően lefogyott a gyönyörű modell!

Anorexiás? Ijesztően lefogyott a gyönyörű modell!

anorexiabetegségétkezésmodellvékony
0

Írta: and

A Victoria’s Secret dél-afrikai modellje, Candice Swanepoel sokat változott az elmúlt hónapok során. Januárban még egészségesnek tűnt, de a márka március végén rendezett divatbemutatójára szinte kórosan soványra fogyott: karjai és lábai nádszálvékonyak lettek, derékbősége pedig pubertás előtt álló kislányéhoz volt hasonló. A Candice-ről készült fotók az internetre kerülve bejárták a világot, és megosztják a közvéleményt. […]

A Victoria’s Secret dél-afrikai modellje, Candice Swanepoel sokat változott az elmúlt hónapok során. Januárban még egészségesnek tűnt, de a márka március végén rendezett divatbemutatójára szinte kórosan soványra fogyott: karjai és lábai nádszálvékonyak lettek, derékbősége pedig pubertás előtt álló kislányéhoz volt hasonló.

A Candice-ről készült fotók az internetre kerülve bejárták a világot, és megosztják a közvéleményt. Egyesek szerint a 22 éves modell egyszerűen csak vékony alkat, míg mások biztosak abban, hogy anorexiával küzd.

Candice ezeket a vádakat úgy próbálta elhárítani, hogy azt bizonygatta, fogyókúra helyett lelkesen edz: a divatbemutatók előtt naponta két alkalommal. Ám az is az anorexia egyik tünete lehet, ha valaki túl sok időt tölt az edzőteremben, míg az ebédlőasztalnál túl keveset.

Az anorexiásokról közismert, hogy koplalással próbálnak fogyni, illetve testsúlyuk az elvárthoz képest legalább 15 százalékkal kevesebb. Ám az egykor anorexiás duci modell, Crystal Renn bevallotta, hogy sokakhoz hasonlóan ő is folyton kövérnek látta magát, és nála sem állt meg a történet a koplalásnál: olykor napi 8 órát is eltöltött az edzőteremben, és szinte fanatikusan mérte magát az újabb és újabb fogyás reményében.


További képekért kattints a galériára!

Candice remélhetőleg nem anorexiás, illetve nem megy ilyen messzire, hiszen a betegség – ha nem ismerik fel, és nem kezelik időben – súlyos következményekkel jár. Többek közt a szervezet folyadékháztartásának felborulását, a menstruáció elmaradását és egyéb hormonális zavarokat, szívműködési panaszokat idézhet elő, és legsúlyosabb esetben halált is okozhat. 

A 22 éves dél-afrikai modell állítása szerint mindettől esetében nem kell tartani, hiszen még csak nem is diétázik: étrendjében kiegyensúlyozottságra törekszik, így szerinte soványságának felelősei a sok stressz és a rengeteg utazás.

„Szeretek bőségesen megreggelizni. Kedvenceim a croissant, a tojás és a szalonna. Szeretem az omlettet és a mazsolát is” – árulta el Candice. Illetve korábban arról is beszélt, hogy amikor egy kis kényeztetésre vágyik, szívesen majszol édes brazil kenyeret.

„Emellett ha nem készülök épp divatshow-ra, hetente legalább három alkalommal sportolok a személyi edzőmmel, olykor pedig balettórákra is járok” – mondta. A szép modellről sokan tudják, hogy kedvenc sportja a boksz. „Valósággal a megszállottja vagyok ennek a mozgásformának, mert nemcsak remek alakot formál, hanem testileg és lelkileg is megerősít” – árulta el a fiatal sztár.

Fotó: Profimedia.hu


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X