Főoldal > AKTUÁLIS > Csúcsformában a tehetségkutató győztese

Csúcsformában a tehetségkutató győztese

edzésegészségétrendkorlátozástehetségkutató
0

Írta: and

Az American Idol tehetségkutató negyedik szériájának győzteseként Carrie Underwood nemcsak a sikert és a csillogást tapasztalta meg, hanem rögtön számos kritikával is szembesült, ugyanis sokak szerint túl gyorsan adta le pluszkilóit a 2005-os verseny megnyerése után. A gyönyörű country-énekesnő és dalszerző viszont azt állítja, nem sanyargatta a testét, csupán bevezetett néhány ésszerű korlátozást az étrendjében. […]

Az American Idol tehetségkutató negyedik szériájának győzteseként Carrie Underwood nemcsak a sikert és a csillogást tapasztalta meg, hanem rögtön számos kritikával is szembesült, ugyanis sokak szerint túl gyorsan adta le pluszkilóit a 2005-os verseny megnyerése után.

A gyönyörű country-énekesnő és dalszerző viszont azt állítja, nem sanyargatta a testét, csupán bevezetett néhány ésszerű korlátozást az étrendjében. Például esténként, illetve a fellépések után már nem evett gyorséttermi kosztot, amit korábban bármikor szívesen fogyasztott.

Emellett beszerzett egy futópadot, melyen hetente több alkalommal is edzett, és amikor ideje engedte, úszni is szívesen eljárt. Carrie viszont úgy véli, koncertjein adta le a legtöbb kalóriát: egy külföldi oldal szerint egy egész estés fellépés során akár 700 kalóriától is megszabadulhatott.

A híresség a későbbiekben sem szedte vissza a leadott kilókat, mivel továbbra is nagyon figyel az egészséges étkezésére és a rendszeres mozgásra. Két évvel ezelőtt egy talk show-ban árulta el, hogy szereti kolbásszal kezdeni a napot, ám mivel vegetáriánus, kedvenc reggelije hús helyett szójából készül. Másik kedvenc étele a pizza, sok sajttal, amivel néha nehezére esik a mértéktartás.

A cukorral és a szénsavas üdítőkkel viszont nincs ilyen problémája: mára édesítés nélkül issza a teát, vagy olykor vízzel helyettesíti, és jó ideje az üdítőket sem kívánja. „Korábban light kólát ittam a reggelimhez” – vallotta be Carrie.

Az énekesnő a fellépések előtt mindig figyel arra, hogy energiadús ételeket fogyasszon, és ne maradjon éhes, de ne is töltse meg teljesen a hasát. „Ilyenkor gyakran eszem proteint és zöldbabot” – árulta el.

A 28 éves sztár emellett speciális naplót vezet, melyben precízen leírja, milyen ételekből mennyit fogyasztott el a nap folyamán. Ebből nemcsak a felszökő vagy eltűnő kilókra következtethet, hanem egy-egy kis nassolás lekönyvelésével megakadályozhatja önmagát abban, hogy újra a finomságok után nyúljon. Ha pedig helyesen étkezik, nem felejti el megjutalmazni magát: mivel matricákat gyűjt, az önmagának szánt ajándék többnyire egy újabb vidám darab.

Carrie az edzőterem látogatását is igen komolyan veszi: a futás és a kick-box mellett lelkesen végzi a különböző súlyzós gyakorlatokat, felüléseket, illetve a guggolásokat és guggolásból felugrást is.

Tavalyi esküvőjére is ezeket a gyakorlatokat végezve készült, a sztáredző Tony Greco segítségével, miközben betartotta egészséges, vegetáriánus étrendjét, és szorgalmasan jegyzetelt étkezési naplójába. Kitartó munkájának pedig meg is lett az eredménye, ugyanis elképesztően csinosan állhatott oltár elé sportoló szerelmével, Mike Fisherrel.

Carrie fitnesztippjei:

-Mozogj otthon is! Egy fitnesz DVD vagy néhány percnyi tánc a kedvenc zenéidre csodákat tehet. Ha pedig áthívod a barátnőidet, nemcsak egészségetekért, hanem a jó hangulatért is tehettek!

-Tűzz ki magad elé célokat: eddz mondjuk azért, mert szeretnéd felvenni a legcsinosabb ruhád a barátod születésnapján, vagy a húgod esküvőjén. Ha látod a célt, nem veszíted el a lelkesedésed, sem pedig a kitartásod!

-Ha már látod az edzés eredményét, ne hagyd abba a sportolást, és figyelj továbbra is az étkezésedre. Ne feledd, a remek formát meg is kell tartani, ám ez egy kis odafigyeléssel nem is olyan nehéz.

Fotó: Profimedia.hu

Hotel Bonvino Wine & Spa – Éld át Badacsonyt!

Ha nyaralásra, hosszú útra készül

Öveket becsatolni, irány a tenger!

Így győzd le az allergiát!

Sport vagy sör? Jöhet mindkettő!

Vigyázz, kész, fesztivál!

9 remek tipp, miért érdemes elutaznod Hévízre


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X