Főoldal > AKTUÁLIS > Így maradnak vékonyak a Victoria’s Secret modelljei!

Így maradnak vékonyak a Victoria’s Secret modelljei!

étkezésétrendmodellmozgás
0

Írta: and

Neked is megfordult a fejedben, hogy a Victoria’s Secret világszép és iszonyúan szexi modelljei koplalással és túlzásba vitt edzéssel maradnak ilyen vékonyak? Akkor tévedtél, hiszen egy internetes oldal értesülései szerint erről szó sincs, a lányok egészen más módszerekkel őrzik nők milliók által irigyelt alakjukat. A titok a fent említett oldal szerint az ő esetükben is […]

Neked is megfordult a fejedben, hogy a Victoria’s Secret világszép és iszonyúan szexi modelljei koplalással és túlzásba vitt edzéssel maradnak ilyen vékonyak? Akkor tévedtél, hiszen egy internetes oldal értesülései szerint erről szó sincs, a lányok egészen más módszerekkel őrzik nők milliók által irigyelt alakjukat.

A titok a fent említett oldal szerint az ő esetükben is a rendszeres és kiegyensúlyozott étkezés, illetve a mozgás szeretete. De persze nem mindegy, milyen ételek kerülnek a lányok asztalára, ahogyan az sem, hogy milyen mozgásformákat részesítenek előnyben.

Általánosságban elmondható, hogy a Victoria’s Secret fehérneműs és fürdőruhás angyalai igyekeznek napi öt étkezést beiktatni – Heidi Klum például 3 óránként eszik egy-egy keveset, így pörgetve fel anyagcseréjét.

A modellek többsége próbál elsősorban bio élelmiszereket fogyasztani: kevés szénhidrát kerül a tányérjukra, viszont sok friss zöldséget, gyümölcsöt és proteint, például sovány csirkemellet esznek. Emellett finom saláták és szénsavmentes ásványvíz is étrendjük mindennapos elemei.

És bár a modellek számos diétát is kipróbáltak, például a South Beach-, a makrobiotikus- vagy a zónadiétát, a többség inkább abban hisz, hogy semmit sem szabad tartósan megvonniuk szervezetüktől.

Kivétel ezalól a világszerte nagy érdeklődéssel várt bemutatók időszaka, melyek előtt 6 héttel Adriana Lima például teljesen leáll a szénhidrátok fogyasztásával. „Ettől sokkal egészségesebbnek érzem magam” – válaszolta a modell azokra a bírálatokra, melyek szerint az ő fontossági sorrendjében vékonysága jócskán egészsége előtt áll.

A módszer kritizálóinak annyiban igazuk van, hogy bizonyos ételek vagy ételcsoportok megvonása kellemetlen következményekkel járhat a szervezet számára. Ha például néhány napig vagy akár hetekig bírjuk szénhidrátok nélkül, és beindul a fogyás, a leadott kilók kamatostól térnek vissza, amint ismét elkezdünk mondjuk cukrot, tészta- vagy kenyérféléket fogyasztani.

A Wellness Cafe épp ezért ért egyet például Gisele Bündchen és Candice Swanepoel döntésével, akik saját bevallásuk szerint semmit sem vonnak meg maguktól. Gisele imádja a sajtburgert, Candice pedig el sem tudja képzelni a napját egy-egy kiadós sonkás omlett vagy croissant nélkül.

Persze a modellek is pontosan tudják, hogy a bevitt kalóriákat le kell mozogniuk, ezért alkalmanként akár két órát is eltöltenek az edzőteremben: amellett, hogy lelkesen jógáznak, többnyire kardio- és súlyzós gyakorlatokat is végeznek.

Ez alól Adriana Lima a kivétel, aki a hét 6 napján edz, de a súlyzókra és a kondigépekre rá sem bír nézni. A brazil modell inkább saját súlyával végez gyakorlatokat, például bokszol, ugrókötelezik és izometrikus edzést végez, melynek során az izmok egymás ellen dolgoznak. És mivel sem súlyzókra, sem más segédeszközre nincs szükség a gyakorlatokhoz, ezeket bárhol el lehet végezni, a formás combok, popsi, kar- és hasizmok egyre szebbé formálódása pedig garantált.

A Victoria’s Secret modellek kedvenc nassolnivalója:

Ha két étkezés közt megéheznek, elrágcsálnak egy-egy almát, hiszen ez a gyümölcs nemcsak nagyon finom, de gyorsan el is telít. Arról nem is beszélve, hogy milyen sok értékes vitamint tartalmaz, viszont egy jonatán alma csak 31 kalóriát jelent a szervezet számára. 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X