Főoldal > AKTUÁLIS > Jógával marad karcsú Görög Zita

Jógával marad karcsú Görög Zita

egészségfogyásjógamozgás
0

Írta: and

A modellként és műsorvezetőként is sikeres Görög Zita nem híve a diétáknak: soha nem fogyókúrázott és most sem diétázik. „Egyébként szerintem bárkinek, aki így szeretne fogyni, szakember segítségét kellene kérnie – nemcsak a megfelelő diéta miatt, hanem azért is, hogy megtalálhassa az ő testének, illetve életmódjának és igényeinek leginkább megfelelő mozgásformát” – mondta Zita a […]

A modellként és műsorvezetőként is sikeres Görög Zita nem híve a diétáknak: soha nem fogyókúrázott és most sem diétázik. „Egyébként szerintem bárkinek, aki így szeretne fogyni, szakember segítségét kellene kérnie – nemcsak a megfelelő diéta miatt, hanem azért is, hogy megtalálhassa az ő testének, illetve életmódjának és igényeinek leginkább megfelelő mozgásformát” – mondta Zita a Wellness Cafe-nak a KFC Brazer termékeinek bevezetése miatt tartott sajtótájékoztatón.

zita2.jpg ()Majd hozzátette, nem érti, miért ilyen fontos a nők számára még ma is a minél vékonyabb alkat. „A nők többsége fogyni akar, pedig az egészségünk ennél sokkal fontosabb! Én modellként is azt mondtam, hogy az egészségem nem mehet rá arra, hogy valaki egy szakmában meg akar felelni, illetve jobban szeretne teljesíteni. Hiszen a testünk egész életünkben velünk marad, a karrier pedig csupán az életünk egy szelete” – magyarázta Zita, aki szeptember végén topmodell, plus size és szépségkirálynő kurzusokkal indítja újra modelliskoláját.

A modell-műsorvezető gyermekkorában sokat sportolt: tíz évig karatézott, majd hosszútávfutó lett, és a túrázást is nagyon megszerette. „Emellett tömegközlekedéssel, biciklivel és gyalog közlekedem a városban, ami szintén nagyon jó kondiban tart. Emlékszem, amikor még modellként külföldön dolgoztam, 5-10 kilométereket gyalogoltam le naponta, hiszen New Yorkban tizenkét válogatásra kell eljutni, és ez sokszor gyalog a legegyszerűbb” – tette hozzá.

Bár sosem volt az edzőtermek lelkes látogatói között, a harmadik iksz felett, illetve gyermekei születése után észrevette, hogy a kilók könnyebben rakódnak le rá. „Ekkor találtam rá a hot power jógára, ami a felfűtött teremben végzett gyakorlatok segítségével, heti 3 edzéssel három hét alatt megszabadított a pluszkilóimtól. Sajnos most a nyarat kihagytam, mert a gyerekeimre vigyáztam az óvodai szünetben, már alig várom az első szeptemberi órákat” – árulta el.

Zita egyébként úgy érzi, hogy nyáron, a gyerekeivel való játék során sem puhult el. „Szerintem egy anyukát jól formában tartanak a játszótéren töltött órák. Persze vannak napok, amikor inkább a többi anyukával beszélgetek, de ha a kisfiam és a kislányom igénylik a társaságomat, nyilván mozgok én is velük, ez pedig észrevétlenül is fittebbé tehet” – vallja Görög Zita.   

Zita szépségtippje:

„Jót tesz az arcbőrödnek, ha minden reggel és este hideg vízzel mosakodsz meg. Ezen kívül én a zuhanyzást is mindig hideg vízzel fejezem be, mert az nemcsak felélénkít, hanem remekül feszesíti a bőrt és a melleket is” – mondta.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X