Főoldal > AKTUÁLIS > Íme, Pirner Alma szépség- és életmód titkai!

Íme, Pirner Alma szépség- és életmód titkai!

diétaedzéséjszakaöregedésrúdtáncszépség
0

Írta: and

Az egészséges életmód: sport, táplálkozás, belső harmónia Pirner Alma szerint az egészséges életmód első és legfontosabb alapelve a táplálkozás. A táncosnő ezért mindig figyel arra, hogy magas fehérjetartalmú ételeket fogyasszon, melyek szükségesek az izmok megtartásához, fejlődéséhez. Ezen kívül nagyon sok rostanyaggal, zöldséggel, friss gyümölccsel, vitaminokkal és táplálék-kiegészítőkkel biztosítja a sportolásból fakadó túlzott igénybevételhez szükséges tápanyagokat. […]

Az egészséges életmód: sport, táplálkozás, belső harmónia

Pirner Alma szerint az egészséges életmód első és legfontosabb alapelve a táplálkozás. A táncosnő ezért mindig figyel arra, hogy magas fehérjetartalmú ételeket fogyasszon, melyek szükségesek az izmok megtartásához, fejlődéséhez. Ezen kívül nagyon sok rostanyaggal, zöldséggel, friss gyümölccsel, vitaminokkal és táplálék-kiegészítőkkel biztosítja a sportolásból fakadó túlzott igénybevételhez szükséges tápanyagokat.

„Akár 3-4 órát is edzünk naponta, ami rendkívüli igénybevételt jelent a szervezet számára. Éppen ezért az átlagosnál jobban kell figyelnünk a fontos tápanyagok pótlására” – mondja Alma, aki emellett legalább 3-4 liter szénsavmentes ásványvizet is megiszik naponta. „A sportolás mellett azonban fontos a lelki feltöltődés is, hogy a lelkünket is ápoljuk a testünk mellett, hogy kiegyensúlyozottak tudjunk maradni” – vallja. A táncosnő emiatt, ha csak teheti, a meditálásra, a wellnessre, a szaunázásra és egyéb lelkileg is kikapcsoló tevékenységre is igyekszik időt fordítani.

Sport és étkezés

„Egy rúdtáncos edzésprogramja és napi 3-4 órás edzése több részből épül fel” – meséli Alma. „Elsőként nyilvánvalóan fontos a trükkök, akrobatikus mozdulatok kigyakorlása. Emellett azonban a kardió gyakorlatokra, például a futásra is nagy hangsúly helyeződik, hiszen a koreográfia rendkívül nagy erőnlétet és tüdőkapacitást, állóképességet követel meg. Ezen kívül részét képezi még a nyújtás – a hajlékonyság fejlesztéséért -, és esetlegesen a jógához, pilateshez hasonló levezető, megnyugtató mozgásformák” – mondja Alma.

Az étrend hasonló tudatosságot és odafigyelést igényel. Egy rúdtáncos számára fontos a sok vitamin bevitele, a túlzott igénybevétel miatt a C-vitamint, a kalciumot, a magnéziumot és a cinket akár még dupla adagban is szükséges pótolni. Emellett grillezett csirke és pulyka, hal, zöldség, gyümölcs, teljes kiőrlésű kenyér alkotja a sportolók étrendjét, estefelé pedig már csak a zsírrá alakulni nem tudó fehérje fogyasztása megengedett.

A harmónia megtalálása

Pirner Alma saját bevallása szerint rendkívül túlhajtott életet él. „13 éve vagyok a színpadon, 8 éve igazgatom az iskolát, segítek a versenyzőknek, rendezem a versenyeket. Ez legalább 16-18 órás elfoglaltság. És akkor ehhez jönnek még a saját fellépéseim, edzéseim. Ez több mint munka, ez szenvedély, másképp nem lehetne csinálni” – meséli. Alma éppen ezért tartja fontosnak, hogy időnként megálljon, meditáljon, ellazuljon, és végiggondolja a pozitív terveit. Ilyenkor tud ugyanis harmóniába kerülni önmagával, egy picit lecsendesíteni a tudatát, ebből pedig új energiákat meríteni. „Fiatalabb koromban nem voltam ennyire lenyugodva, sokkal pörgősebb voltam. Az elmúlt fél évben kezdtem mélyebben beleásni magam a meditációba és a kikapcsolódásba, hiszen ez talán az eddigi legnehezebb periódusom. Olyan feszített a tempó, hogy muszáj volt valamihez nyúlnom, és szerencsésnek érzem magam, hogy megtaláltam ezt az utat.”

Szépségápolás

Alma alapvetően az öregedés megelőzésében hisz, nem pedig a már kialakult probléma elleni kétségbeesett harcban. „25 éves korom után kezdtem el olyan kezelésekre járni, amik segítenek megőrizni a bőr rugalmasságát és ránctalanságát. Nem járok szoláriumba, soha nem fekszem le smink nélkül, és fontosnak tartom az arctisztítást” – vallja a táncosnő, aki emellett a minőségi kozmetikumok, krémek, arctisztítók és olyan márkás sminktermékek használatát javasolja, amik teljes mértékben harmonizálnak a bőrrel.

Wellness Cafe tipp: Ha egy picit kevesebbet aludtunk, vagy hosszúra nyúlt az éjszaka, Alma bevált módszere az előzetesen bevizezett vattakorongok lefagyasztása, majd szemre helyezése. Így néhány perc alatt eltüntethetjük az éjszaka nyomait, a duzzadtságot, és újra élénk, nyílt tekintetünk lehet.

(T)egyél a menstruáció előtti panaszok ellen!

A Novorin orrcsepp használata a mindennapokban


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X