Főoldal > AKTUÁLIS > Filmre fel, irány a mozi!

Filmre fel, irány a mozi!

családi filmfesztiválfilmmozi
0

Írta:

A PORT.hu Családi Filmfesztivál keretében az elmúlt évek legsikeresebb 3D animációs alkotásai mellett a szülők egykori kedvenc meséiket, mesefiguráikat is megmutathatják gyermekeiknek a széles vásznon, felidézve a hajdani filmszínházak varázslatos hangulatát. Így a magyar animációs filmgyártás hős- és aranykorának szereplői: Mazsola és Tádé, Lúdas Matyi és fösvény Döbrögi, Vuk az eszes kis róka, Dr. Bubó […]

A PORT.hu Családi Filmfesztivál keretében az elmúlt évek legsikeresebb 3D animációs alkotásai mellett a szülők egykori kedvenc meséiket, mesefiguráikat is megmutathatják gyermekeiknek a széles vásznon, felidézve a hajdani filmszínházak varázslatos hangulatát. Így a magyar animációs filmgyártás hős- és aranykorának szereplői: Mazsola és Tádé, Lúdas Matyi és fösvény Döbrögi, Vuk az eszes kis róka, Dr. Bubó és furcsa páciensei, a Mézga Aladár és MZ/X , Frakk, Lukrécia és Szerénke és a kényes macska hölgyek, Mekk Elek, Pom-Pom és Picur valamint Süsü ugyanúgy megelevenedhetnek a mai óvodások, kisiskolások számára, mint a jelen külföldi szupersztárjai, a Rió színes forgata, Gru szupercuki minyonjai, a L’ecsó vagy a Jégkorszak imádnivalóan sejpítő Sid-je, Wall-E a szerelmes kisrobot és még nagyon sokan mások.

A szervezők reményei szerint sok kisgyermek életében ez a fesztivál teremti meg a lehetőséget az első mozi látogatás élményére – kifejezetten mama-bababarát, azaz félhomályban, csökkentett hangerő melletti vetítésekre is sor kerül.

filmfeszt2.jpg ()

Kicsik és nagyok tehát együtt követhetik végig a filmvilág fejlődését, miközben a Cinema City Aréna előterében kialakított „elvarázsolt gyerekszobában” számtalan kísérőprogramon – interaktív koncerten, bábelőadáson, kreatív foglalkozáson – vehetnek részt. Fellép többek között az Alma Együttes, az Apacuka, a Kolompos Együttes és a Mosoly-go-k.
Az eseményre a halhatatlan mesefigurák alkotói, legendás megszemélyesítői, magyar hangjai is meghívást kaptak, velük együtt ismert művészek olvasnak fel mesét a gyerekeknek. Többek között Bodrogi Gyula, Cserháti Ágnes, Geszti Péter, Gombos Edina, Kálloy-Molnár Péter, Pogány Judit, Pokorny Lia és Wolf Kati.

Moderátor Jelisztratov Szergej, az 1970-es évek gyerekfilmjeinek sztárja.

A felső tagozatosokat és középiskolásokat szakmai jellegű előadások, workshopok várják, ahol megismerkedhetnek az animáció-készítés különféle technikáival, trükkökkel, vágási módszerekkel, valamint a szinkron és filmzene kulisszatitkaival. Előadást tart valamint kerekasztal beszélgetésekben részt vesz,
Báthory Orsolya, Buda Gábor, Cakó Ferenc, Dezsőffy Rajz Katalin, Ducsai Ábel, Lutter Imre, Papp Kornél, Patrovits Tamás, Scherer Péter, Varga Zoltán, Zányi Tamás, és sokan mások.

filmfeszt3.jpg ()Az idei fesztivál az éppen november elején mozikba kerülő Tintin kalandjai című animációs film IMAX 3D gálavetítésével zárul, s a tervek szerint jövőre kibővült tematikával, szintén újra megrendezésre kerül. 

A fesztivál mindenki számára elérhetővé tételét segítik a kedvező jegyárak: a vetítésenkénti 750 Ft-os egyéni és 2800 Ft-os családi jegy, valamint a 150 Ft-os workshop belépődíj. A Cinema City Aréna mozipénztár szintjén ingyenesen látogatható programok, koncertek, előadások, vetélkedők várják a látogatókat.

További információk a www.port.hu/csaladifilmfesztival oldalon.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X