Főoldal > AKTUÁLIS > Antidepresszánsok helyett ásványvíz?

Antidepresszánsok helyett ásványvíz?

depresszióvíz
0

Írta:

A magas hidrogén-karbonát, magnézium és kalcium tartalommal rendelkező ásványvíz természetes nyugtató hatású, így segít a stresszhelyzetek kezelésében és a depresszió leküzdésében. Hazánkban a depresszió a felnőtt lakosság kb. 15%-át érinti. A túlzott stressz, a téli napfényhiány, a mély érzelmeket érintő tragikus események – például haláleset, munkahely elvesztése, válás… stb. – a túlsúly, valamint különböző élvezeti […]

A magas hidrogén-karbonát, magnézium és kalcium tartalommal rendelkező ásványvíz természetes nyugtató hatású, így segít a stresszhelyzetek kezelésében és a depresszió leküzdésében.

Hazánkban a depresszió a felnőtt lakosság kb. 15%-át érinti. A túlzott stressz, a téli napfényhiány, a mély érzelmeket érintő tragikus események – például haláleset, munkahely elvesztése, válás… stb. – a túlsúly, valamint különböző élvezeti szerek tartós használata mind-mind depresszióhoz vezethetnek.

A természetgyógyászat szerint a depressziót a szervezet túlzott elsavasodása, a méreganyagok sejtszintű felhalmozódása okozza. Az idegeket a kötőszövet védőburokkal veszi körül, ugyanakkor a szervezet túlzott elsavasodása esetén ugyanez a kötőszövet a sav legfőbb tárolójává válik, ami természetesen negatív hatással van az idegekre. A rossz kedélyállapot tehát a sav-bázis egyensúly helyreállításával szüntethető meg. Ebben nagy segítségünkre lehetnek a magas hidrogén-karbonát tartalmú ásványvizek, amelyek a szervezetben lúgosító hatást fejtenek ki, ezzel hozzájárulnak a megfelelő sav-bázis egyensúly helyreállításában.

viz2.jpg ()A depressziós állapot megelőzésében, a depresszió leküzdésében szintén nagy segítségünkre lehet egy másik fontos ásványi anyag, a magnézium, amely természetes nyugtatószerként funkcionál, és mint ilyen az antidepresszánsok egyik fő hatóanyaga. A magnézium hatékonyságát a depresszió kezelésében számos nemzetközi kutatás is igazolja, miszerint a magnézium-bevitel növelésével számottevő javulás érhető el ezeknél a betegeknél. A magnézium természetes nyugtató hatását tovább javítja a kalciummal való együttes alkalmazása.

A megfelelően kiválasztott, magas ásványi anyag tartalommal rendelkező ásványvíz – amelynek hidrogén-karbonát, magnézium és kalcium tartalma egyaránt kiemelkedő – tehát nemcsak a szervezet hidratálásáról gondoskodik, de antidepresszáns hatású is.

Forrás: well.hu

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X