Főoldal > AKTUÁLIS > Bertók Maya, szépségkirálynő: „Inkább a tornacipős stílus áll közelebb hozzám.”

Bertók Maya, szépségkirálynő: „Inkább a tornacipős stílus áll közelebb hozzám.”

diétaedzésmodellstílusszépség
0

Írta: and

A Miss Hugary 2011-es győztesével a világ leghíresebb tervezői által készített egyedi cipőket bemutató cipőkiállításon beszélgettünk. Trendi mégis sportos A népszerű sorozat, a Szex és New York által ihletett kiállítás különleges darabjai ugyan Maya tetszését is elnyerték, a hétköznapokban azonban szívesebben visel sportos, kényelmes lábbeliket. „A hétköznapokban is szeretek divatosan öltözködni, de inkább a tornacipős […]

A Miss Hugary 2011-es győztesével a világ leghíresebb tervezői által készített egyedi cipőket bemutató cipőkiállításon beszélgettünk.

Trendi mégis sportos

A népszerű sorozat, a Szex és New York által ihletett kiállítás különleges darabjai ugyan Maya tetszését is elnyerték, a hétköznapokban azonban szívesebben visel sportos, kényelmes lábbeliket. „A hétköznapokban is szeretek divatosan öltözködni, de inkább a tornacipős stílus áll közelebb hozzám. Természetesen, amikor valami alkalomra, rendezvényre megyek, akkor nem aprózom el, és igazán magas, extra high-heel cipőt viselek” – árulja el a szépségkirálynő, aki a divatot sem követi mindenáron. Bár odafigyel az aktuálisan trendi irányzatokra, de nem ez határozza meg stílusát. „Nem mondanám, hogy állandóan a legújabb divattrendek követésével vagyok elfoglalva, de azért nem hordok régimódit se. Szeretek egy-két divatos darabot beszerezni, valami új színt vagy fazont, ami éppen abban a szezonban trendi” – mondja Maya.

Mindennapok

Fiatal kora ellenére Maya rendkívül elfoglalt, a tanulás mellett sminktanácsadással foglalkozik, és Miss Hungary-ként több kozmetikai és egészséges életmódhoz kapcsolódó céget is képvisel. Mindezt sokszor nehéz összeegyeztetnie a családdal, de azért igyekszik rájuk is időt szakítani. „Heti két alkalommal mindenképpen kimegyek a szüleimhez, sokszor a hétvégéket is otthon töltöm. Ritkán jutok el hozzájuk, de olyankor viszonylag hosszabb ideig maradok.” A szépségkirálynő jövőjére is tudatosan készül, diplomája megszerzése után edzőként igyekszik majd magasabb szintre jutni, mindezt lehetőleg összeegyeztetve egyetemi szakjával, az andragógiával. Természetesen a saját család és a gyerekvállalás is szerepel tervei között. 

maya4.jpg ()

A galéria megtekintéséhez kattints a képre!

Hajmánia és kevés smink

Maya különös gondossággal ügyel hajára, nagyon fontosnak tartja a helyes hajápolást. „Szívesen teszek például olívaolajat a hajamra edzések előtt, így amikor az edzés végén megmosom, sokkal puhább lesz. Ragaszkodom a minőségi, magasabb kategóriás termékekhez, azon belül is inkább a speciális, fodrászkellékes anyagokat részesítem előnyben, nem a boltban kapható termékeket – mesél szokásairól a szépségkirálynő. Haját igyekszik minél ritkábban festetni, azt is egy speciális, az általános festékeknél kevesebb káros anyagot tartalmazó színező segítségével teszi.

„Szerencsére alapvetően is világos a hajam, így nem kell drasztikusan szőkíteni, hogy szép színe legyen” – árulja el Maya, aki sminkelés során is kőolaj-származékot nem tartalmazó, gyógynövény alapú termékeket használ, hogy minél kevésbé öregítse bőrét. Maya egyébként a hétköznapokban nem sminkeli magát, csak az alapozóhoz ragaszkodik. „Bár tisztában vagyok vele, hogy sokan azt tanácsolják, alapozót se használjunk napi szinten, így pihentetve a bőrt, a szennyezett, szmogos levegő miatt azonban én ehhez ragaszkodom.”

Fehérjediéta és sok edzés

Bár korábban a szépségkirálynőnek is oda kellett figyelnie az alakjára és a pluszkilókra, mióta rendszeresen sportol és egészségtudatos életmódra váltott, saját bevallása szerint könnyedén tartja formában magát. „Nem vagyok egy nagy diétázós típus, de ha van egy fotózás vagy hasonló, amire hirtelen kell formába lendülnöm, akkor a fehérjediéta válik be legjobban, sok zöldség és tojás fogyasztása mellett” – meséli Maya, aki nagyon fontosnak tartja a sportot és az egészségtudatosságot is, és annyiszor jár edzeni egy héten, ahányszor csak teheti. „Persze van olyan, amikor annyira elfoglalt vagyok, hogy csak két alkalommal sikerül beiktatni az edzést, de alapvetően a 4-5 heti alkalmat tartom ideálisnak” – mondja.

Maya egyébként a sok zöldséget és csirkehúst fogyaszt, viszont a panírozott, olajban sült ételeket kerüli. Meggyőződése, hogy az utolsó pillanatban elkezdett csodadiéták nem vezetnek eredményre, csak az, ha hosszú távon gondolkodva, tudatos életmódváltással tartjuk formában testünket. „Az nem működik, hogy egyik nap belevágunk valamibe, aztán egy hét múlva már el is felejtjük. Egy-egy hétre elkezdeni valamit nincs értelme, csak a szervezetünket tesszük tönkre” – tanácsolja a szépségkirálynő.

Wellness Cafe tipp: Rendszeresség, kitartás, odafigyelés. Fontos, hogy mindent rendszeresen csináljunk, akár sportról, akár egészséges étkezésről van szó.

Légy magabiztos nő, kívülről – belülről!

Legyél két hét alatt bomba nő!

Így szépülj okosan!

Ellenőrzött, vitamindús zöldségek? Itt megtalálod!

Praktikus design megoldások a fürdőszobában


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X