Főoldal > AKTUÁLIS > Erős Antónia 5 tanácsa cukorbetegeknek

Erős Antónia 5 tanácsa cukorbetegeknek

cukorbetegreggeliszövődménytipp
0

Írta: and

A legjobb tippek emésztési problémák ellen Elég ijesztő adat, hogy ma Magyarországon 750 ezer regisztrált cukorbeteg él, és ugyanennyien nem tudnak arról, hogy diabéteszesek. Az Erős Antónia által létrehozott Egy Csepp Figyelem Alapítvány ismét szeretné felhívni a figyelmet a betegség elleni küzdelem fontosságára: egy mesekönyv kiadásával segítenék a megelőzést, emellett Magyarország Cukormentes Tortája versenyt hirdetnek, […]

A legjobb tippek emésztési problémák ellen

Elég ijesztő adat, hogy ma Magyarországon 750 ezer regisztrált cukorbeteg él, és ugyanennyien nem tudnak arról, hogy diabéteszesek. Az Erős Antónia által létrehozott Egy Csepp Figyelem Alapítvány ismét szeretné felhívni a figyelmet a betegség elleni küzdelem fontosságára: egy mesekönyv kiadásával segítenék a megelőzést, emellett Magyarország Cukormentes Tortája versenyt hirdetnek, valamint az alapítvány elindítja ingyenes országos szűrő-programját, az Egyszer Élünk Körutat.

A Wellness Cafe az Egy Csepp Figyelem Alapítvány sajtótájékoztatóján arra kérte az RTL Klub Híradójának műsorvezetőjét, hogy adjon néhány személyes tippet és tanácsot a cukorbetegeknek, Antónia pedig örömmel tett eleget felkérésünknek.

Senki sem tökéletes

„Szabálykövető ember vagyok, de nyilvánvalóan én sem tudok minden előírást betartani, ezért nem szeretném magam úgy beállítani, mintha én lennék a tökéletes cukorbeteg – kezdte a beszélgetést Antónia. Majd hozzátette: ha megértjük és elfogadjuk az előírásokat, illetve tőlünk telhetően követjük őket, és odafigyelünk magunkra, akkor nem lehet baj.

angela3.jpg ()

A galéria megtekintéséhez kattints a képre!

Ne hagyd ki a reggelit!

„Naponta háromszor-négyszer biztosan eszem, és a reggelit nem hagyom ki. Emellett odafigyelek arra, hogy sok zöldség és gyümölcs legyen az étrendemben, és ha már a péksüteményeket választom, akkor olyanok kerüljenek a tányéromra, amik teljes kiőrlésű lisztből vagy rozslisztből készültek. Finomított cukorral készült, illetve magas szénhidráttartalmú élelmiszereket pedig nyilvánvalóan nem fogyasztok” – tette hozzá.

Figyelj az arányokra!

Antónia elárulta, hogy az arányokra és a mértékletességre mindig nagyon figyel. „Így semmi olyasmit nem vonok meg a szervezetemtől, amit szeretek. Megeszem például a roston sült csülköt is, mert az egyik nagy kedvencem, de ez nem kerülhet minden héten a tányéromra” – mondta.

Mozogj napi 20 percet az egészségedért!

A csinos műsorvezető is egyetért azzal, hogy a rendszeres mozgásra mindenkinek időt kellene szakítania, bármilyen elfoglalt legyen is. „Egy cukorbeteg egészségének szerintem napi 20 perc már elegendő, ami lehet egy tempós séta is, hiszen nemcsak az edzőteremben mozoghatunk. Korábban én is heti háromszor jártam le, de a gyerekeim születése után jócskán megváltozott az időbeosztásom, ezért most a sportolást a játszótéri szaladgálás és a kicsik emelgetése váltja ki nálam. De már ez is sokat javít a vércukor értékeken” – árulta el.

Így tehetsz a szövődmények ellen

„Mindenkinek azt tanácsolnám, hogy mérje rendszeresen a vércukorszintjét és járjon ellenőrzésekre, konzultáljon az orvosával, és vegye be időben a gyógyszereit, illetve adja be magának az inzulint” – mondta. Majd hozzátette: az előírások betartásával nemcsak azt biztosíthatjuk, hogy jó vércukorértékeket tudjunk produkálni, hanem hosszú távon elkerülhetjük a szövődményeket is, amire szintén nagy hangsúlyt kell fektetni.

Megérkeztek a NIVEA Q10PLUS arcápoló termékcsalád legújabb tagjai!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X