Főoldal > AKTUÁLIS > Interjú Schobert Norbival: „Puhára sült csülök parasztkenyérrel és csapolt sörrel – ez a gyengém.”

Interjú Schobert Norbival: „Puhára sült csülök parasztkenyérrel és csapolt sörrel – ez a gyengém.”

egészségfogyáslélekmozgássport
0

Írta: and

Mi is az egészségtudatosság? Norbi szerint az egészségtudatosság elsősorban a lelkünkben kezdődik. „Az a legfontosabb, hogy az ember ne csak sokáig, de minőségi életet akarjon élni. Ez azt jelenti, hogy az embert nem sújtják a túlsúlyból származó és egyéb más betegségek” – kezdi a szakember, aki szerint, ha megszületett bennünk a döntés, akkor a legfontosabb, […]

Mi is az egészségtudatosság?

Norbi szerint az egészségtudatosság elsősorban a lelkünkben kezdődik. „Az a legfontosabb, hogy az ember ne csak sokáig, de minőségi életet akarjon élni. Ez azt jelenti, hogy az embert nem sújtják a túlsúlyból származó és egyéb más betegségek” – kezdi a szakember, aki szerint, ha megszületett bennünk a döntés, akkor a legfontosabb, amit tehetünk, ha naponta legalább fél óra sportot beiktatunk az életünkbe, akármennyire zsúfolt is az időbeosztásunk.

„A másik pedig, hogy csökkentsük a finomított szénhidrátok és cukrok bevitelét, hiszen ez szív- és érrendszeri megbetegedésekhez, cukorbetegséghez és elhízáshoz vezethet” – magyarázza Norbi. A csökkentett szénhidrát tartalmú és glikémiás indexű élelmiszerek fogyasztásával ehhez nem is feltétlenül kell lemondanunk az ízekről se, hiszen az ilyen termékek alacsonyan tartják a vércukorszintet és jobban laktatnak. Nem maga az étel tehát, ami fogyaszt, de kevesebbet eszünk, ezért következik be a fogyás, a vérnyomás- és koleszterinszint csökkenés és általában a közérzetjavulás.

A leggyakoribb problémák

A szakember szerint a legnagyobb baj az élelmiszerekkel, hogy szinte mindegyik túlzott mennyiségű szénhidrátot és ízfokozót tartalmaz. „Minden agyon van finomítva, még a felvágottba és a fűszerbe is tesznek cukrot. Az emberek pedig azt gondolják, hogy a cukor természetes, de a növényekből kivont szacharóz, glükóz és dextróz nem az. Ezek mesterséges cukrok, amiket a szervezet olyan hirtelen épít be, hogy felborítja a természetes egyensúlyt” – fejti ki Norbi, aki szerint ebből a szempontból a puha és finom pékáru a legveszélyesebb. „Ezért törekszünk mi arra, hogy puha és finom, mégis egészséges pékárut állítsunk elő.”

norbi4.jpg ()Család és párkapcsolat

Norbi nem csak a nagy nyilvánosság számára hirdeti az egészséges életmód fontosságát, de saját gyerekeit is ilyen szellemben neveli, akik például minden nap kötelező jelleggel sportolnak. „Ha éppen nincs időnk edzésekre vinni őket, akkor is elő van nekik írva 20 perc futószalag. Erre úgy kell ránevelni őket, mint a fogmosásra. Tudatosítani kell bennük, és akkor természetes lesz a számukra. Már eljutottunk odáig, hogy dicsekszenek az eredményeikkel. Nem arról van szó, hogy hajtani kell őket, de 8 óra iskolapadban ülés után 20 perc futásnak igenis bele kell férnie” – meséli Norbi. Mivel pedig háztartásukban nincs egészségtelen étel, a gyerekek azt eszik, ami van, vagyis ami egészséges.

Norbi 11 éve él boldog párkapcsolatban feleségével, Rékával, melynek szerinte templomban tett fogadalmuk a titka. „Megfogadtuk a templomban, hogy jóban-rosszban kitartunk egymás mellett. Így amikor rosszban voltunk, akkor is együtt maradtunk. Megtanultuk tisztelni és szeretni a másikat. A házasság nem arról szól, hogy két szép ember élvezi egymás társaságát. A házasságban olyan társak és szövetségesek vagyunk, akiket semmi el nem választhat. Se egy nő, se egy férfi, se egy probléma, válság vagy gazdagság. Szeretjük egymást és értékelünk minden együtt töltött pillanatot.”

Szabadidő és kikapcsolódás

Norbinak saját bevallása szerint rengeteg hobbija van, de leginkább a teniszt szereti. „Minden reggel játszom másfél órát. Nem leszek soha nagy teniszes, de őrült amatőr az igen” – mondja Norbi, aki emellett a vízisíeléshez hasonló vizes extrémsportokat is kedveli. „Ez azért is élvezetes, mert felfelé csúszok, lefelé meg csorgunk a hajóval, isszuk a pezsgőt és szívjuk a szivart” – meséli nevetve. „Nagyon ritkán el szoktam járni autóversenyezni is a barátokkal, bár ezt nem szoktam hirdetni” – teszi hozzá. És hogy mi lehet az, amiről még a fitnesz szakember sem tud lemondani? „Puhára sült csülök parasztkenyérrel és csapolt sörrel – ez a gyengém.”

Norbi tippje:

Élvezzük a jelent. Az emberek vagy a múlton siránkoznak, vagy a jövőtől rettegnek, és nem tudnak örülni a pillanatnak. Ülnek a tévé vagy a számítógép előtt, közben az élet elrohan mellettük, és azt veszik észre, hogy megkeseredett, irigy, depressziós emberré váltak ahelyett, hogy megvalósították volna az álmaikat. Tűzzük ki a magunk kis céljait, és nap végén számoljunk el, hogy mit tettünk a megvalósításukért. Hiszen egy életünk van, használjuk ki.

Így segítsd a méregtelenítést és az emésztést!

Vásárolj úgy, ahogy Neked a legjobb! Új online drogéria indult!

Hidratálás belülről: A gyönyörű és egészséges bőr egyik titka


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X