Főoldal > AKTUÁLIS > Magyar wakeboardos a világhírnév kapujában

Magyar wakeboardos a világhírnév kapujában

wakeboard
0

Írta:

Gyarmati Panka junior világbajnok snowboardos után újabb magyar sportoló nyerte el a Billabong Európai Központjának bizalmát. Először került be magyar wakeboardos Európa egyik legelismertebb csapatába. A frissen érettségizett Szebasztián örömmel fogadta a felkérést a Billabong Európai Központjától, ahová minden országból mindössze egyetlen, hazája legeredményesebb sportolója kerülhet be sportágából. A budapesti fiú nyolc évesen állt először […]

Gyarmati Panka junior világbajnok snowboardos után újabb magyar sportoló nyerte el a Billabong Európai Központjának bizalmát.

Először került be magyar wakeboardos Európa egyik legelismertebb csapatába. A frissen érettségizett Szebasztián örömmel fogadta a felkérést a Billabong Európai Központjától, ahová minden országból mindössze egyetlen, hazája legeredményesebb sportolója kerülhet be sportágából.

A budapesti fiú nyolc évesen állt először vízisín, majd két évre rá már wakeboardozott. Később Jelisztratov Szergej keze alatt csiszolta tudását, amelynek meg is lett az eredménye, ugyanis abban az évben Sebastian magyar bajnok lett, fiú kategóriában. Egy évvel később európai szinten is megmérettetett: az Európa Bajnokságon, fiú kategóriában a második helyet szerezte meg. Szebasztián töretlenül fejlődött ezekben az években és 2009-ben junior világbajnoki címet szerzett a Fülöp-Szigeteken, amelyet a következő évben megvédett. 2009 óta hazánkban már felnőtt kategóriában versenyez, és azóta rendszeresen elhódítja a magyar bajnoki címet.

wakeboard2.jpg ()2012-ben, a szezon első világkupa versenyén Szebi rögtön bizonyított: harmadik lett a felnőttek között. A 19 éves sportoló sikeres érettségi után elindult, hogy meghódítsa a világot és dicsőséget szerezzen Magyarországnak.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X