Főoldal > MOZGÁS > 5 nyári edzésforma a szuper alakért

5 nyári edzésforma a szuper alakért

hullahoppkajakkorcsolyanyárröplabdasportwakeboard
0

Írta: and

Strandröplabda Ha rendszeresen strandröplabdázol, egyetlen sport segítségével izmos és tónusos lábaid lehetnek, valamint olyan dögös bikini-kész tested, amilyenre mindig is vágytál. A homok ugyanis jobban igénybe veszi az izmaidat, mint azt valaha is gondolnád, így kétszer nehezebb dolgod van, ha mozognod kell. A dinamikus mozgás, az oldalirányú ugrások és lépések miatt minden egyes izmodat használod, […]

Strandröplabda

Ha rendszeresen strandröplabdázol, egyetlen sport segítségével izmos és tónusos lábaid lehetnek, valamint olyan dögös bikini-kész tested, amilyenre mindig is vágytál. A homok ugyanis jobban igénybe veszi az izmaidat, mint azt valaha is gondolnád, így kétszer nehezebb dolgod van, ha mozognod kell. A dinamikus mozgás, az oldalirányú ugrások és lépések miatt minden egyes izmodat használod, ennek köszönhetően az egész testedet hatékonyan megdolgoztatod.

kajakcikk1.jpg ()Kajakozás

A kajakozás elsőre olyan, mintha csak a felsőtestedet edzené, azonban, ha jól csinálod, az egész testedet megmozgatja. Győződj meg arról, hogy a kajak fel van szerelve lábmerevítővel az optimális eredmény érdekében. Amikor a sportolók az olimpiai játékokra készülnek, a lapátolást mindig ellentétes lábukra támaszkodva végzik el minden lökésnél. Ez a gyakorlat nem csak a karjaidat, de a hasizmaidat is alaposan megdolgoztatja, így gyorsan búcsút vehetsz a pocidra lerakódott pluszkilóktól is.

Wakeboardozás

Hagyd ki az edzőtermet, és ha az időjárás engedi, irány a vízpart! Wakeboardozz aerobik helyett! Amikor wakeboardozol, meg kell feszítened a testedet, bizonyos időközönként pedig ki kell tartanod a pozíciókat. Gyakran akkor is meg kell tartanod ezeket a pózokat, amikor a levegőben vagy, vagy éppen egy speciális trükköt végzel el. Minden wakeboardozás intenzív izommunkával jár, így ha valaki rendszeresen meglovagolja a hullámokat, azzal hatékonyan, mégis szórakoztatóan edzi a testét.

Hullahoppozás

A hullahoppozás az egyik leghatékonyabb kardió edzés, ha karcsú, szuperfitt testet szeretnél magadénak tudni. Nem csak erősíti a vázizmaidat, hanem a helyes tartást is segíti. A karikázás továbbá lelki előnyökkel is jár. Stresszoldó hatással bír, valamint a monotonitása miatt meditatív állapotba is kerülhetsz a segítségével. Minél intenzívebben végzed, annál több kalóriát égethetsz el (akár 400-at is egy óra alatt).

kajakcikk2.jpg ()Korcsolyázás

A görkorcsolyázás kitűnő kardió és erősítő edzés. Ha túl meleg az idő és ismersz fedett jégkorcsolyapályákat, próbáld ki a gyorskorcsolyázást! Ilyenkor korcsolyázás közben tarts gyorsabb tempót, és süllyedj mélyebbre, ez egy kiváló kardió edzés, mivel magasabb pulzusszámmal dolgozol. Bármelyiket is válaszd, hamarosan látni fogod az eredményét ezeknek a teljes testet megdolgozó mozgásformáknak.

Sport vagy sör? Jöhet mindkettő!

5 megdöbbentő tévhit a dezodorokról

Öveket becsatolni, irány a tenger!

Így győzd le az allergiát!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X