Főoldal > AKTUÁLIS > Szekeres Nóra elárulta fittségének titkát!

Szekeres Nóra elárulta fittségének titkát!

diétaegészségjógatánc
0

Írta: and

Egészségtudatosság A Sugarbird tavaszi-nyári bemutatójának háziasszonyaként Szekeres Nóra csodálatos ruhakölteményben árulta el a Wellness Cafe-nak, hogyan őrzi alakját és szépségét. Bár ma már odafigyel az egészséges életmódra, régebben inkább a rapszodikus, kevésbé tudatos életmód volt jellemző Nórára. „Régen is fontos volt az egészséges életmód, de valahogy nem annyira gondolkodtam ezen. Mikor gimis voltam csak bekaptam […]

Egészségtudatosság

A Sugarbird tavaszi-nyári bemutatójának háziasszonyaként Szekeres Nóra csodálatos ruhakölteményben árulta el a Wellness Cafe-nak, hogyan őrzi alakját és szépségét.

Bár ma már odafigyel az egészséges életmódra, régebben inkább a rapszodikus, kevésbé tudatos életmód volt jellemző Nórára. „Régen is fontos volt az egészséges életmód, de valahogy nem annyira gondolkodtam ezen. Mikor gimis voltam csak bekaptam valamit a nagy rohanás közben, amit éppen akkor megkívántam, és ezzel le is volt tudva minden” – emlékszik vissza korábbi életmódjára a műsorvezetőnő, aki ma már sokkal jobban odafigyel arra, hogy mit vesz, milyen alapanyagokból főz. „Mióta megszülettek a gyerekeim, a fakanalat is magamhoz kellett ragadnom. Inkább bio élelmiszereket vásárolok, kókuszolajjal főzök, sok nyers dolgot eszem, vagy például most már nem fogyasztok tehéntejet, amit nehezen bont le a szervezet egy bizonyos kor után, így bélproblémákhoz vezethet. 

Ezeket régebben vagy nem is ismertem, vagy nem tartottam annyira fontosnak, ma viszont alapvető részét képezik a mindennapi életmódomnak” – mondja Nóra. A műsorvezető szerint sokszor éppen az a probléma, hogy túl sok információ jut el az emberekhez, akik így nem tudnak szelektálni, hogy mi az, ami csak tévhit és mi az, ami valóban megalapozott, betartandó. „Én is bedőlök minden új információnak és próbálgatom a különböző módszereket. Amelyik beválik, amelyiktől jobban érzem magam, azt megtartom” – mondja.

nora2.jpg ()Tánc és jóga

Nóra rendszeresen sportol, már csak azért is, mert ha esetleg megpróbálná „ellógni” a rendszeres edzést, családja azonnal szóvá teszi ezt. „Mostanában például előszeretettel kerültem az edzőtermet, meg is kaptam a magamét, hogy azért ez így nincsen rendben” – meséli nevetve – Mindenkinek kötelező járni, a gyerekekkel is betartatom a rendszeres edzést, ezért nem nézik jó szemmel, ha én bliccelek. Egyébként táncolni szeretek a legjobban, amit nehéz beilleszteni a napi rutinba, hiszen a legtöbb óra késő délután és este van – mondja Nóra, aki hol edzőterembe jár, hol jógázni, de az évszaknak megfelelően bármi jöhet. „Most például újra elő kéne keresnem a görkorim, ahhoz talán a srácoknak is lenne kedve.”

Csak semmi vacsi este 6 után

Diétázás terén Nóra szerint a legfontosabb időben észrevenni a problémát, és változtatni a helyzeten. „Imádom nézni a fogyásról szóló műsorokat. Nagyon érdekes, hogy a  kövér emberek legtöbbször azt mesélik, nem vették észre, hogy elhíztak, csak amikor már tényleg nagy volt a baj. Nálam ez nem így megy, már 2 kilónál is érzem, hogy nem olyan kényelmes az a nadrág, hogy megváltozott valami, és akkor igyekszem visszanyerni a régi alakomat” – mondja Nóra, aki szerint a legegyszerűbb módja a megelőzésnek, ha este 6 óra után már nem eszünk semmit. Véleménye szerint, ha ezt a szabályt szigorúan betartjuk, akkor nem lehet problémánk a pluszkilókkal.

A másik fontos dolog pedig a mennyiség, hiszen még a kifejezetten egészséges ételek is hizlalnak, ha nagy mennyiségben fogyasztjuk őket. „Talán a legszemléletesebben úgy lehetne ezt érzékeltetni, hogy kisgyerekkorban a nagytányér, 30 felett közepes, 50 éves korunk után pedig kistányér jár” – véli a műsorvezető.

A legfontosabb a tisztaság

Nóra a szépségápolásban is az alapvető, magától értetődő dolgokat tartja a legfontosabbnak, így a személyes higiéniàt, a rendszeres mosakodást, ápoltságot. „Az a fajta társas együttlét, ahogyan a mai ember él, megköveteli, hogy mindenki tiszta legyen és jó illatú. Képzeljünk csak el egy csapat embert összezárva egy rendezvényen, ha mondjuk, egyikük se használna dezodort, nem fürödne le, és nem lenne rajta tiszta ruha” – mondja Nóra, aki imád zuhanyozni, fürödni. „Fontos az az érzet, hogy tiszta vagyok, és ez igaz a körömápolásra, hajápolásra, mindenre.”

Anyaszerepben

Bár Nóra mindig is meg volt győződve arról, hogy könnyedén meg lehet találni az egyensúlyt munka és család között, ma már nem így gondolkodik, és nem próbálja meg saját magának se bebizonyítani, hogy ez könnyű dolog. „Valamiről mindenképpen le kell mondani, és mindenkinek magának kell megtalálnia a helyes arányt, hogy számára mi az ideális. Fel kéne már hagyni az állandó önmarcangolással. Dolgozni jó, és nagyon szeretem, amikor nagy a pörgés, de még mindig úgy érzem, hogy elsősorban az anya-szerep az, ami nekem a  legfontosabb” – mondja Nóra.

Fotó: TV2

Így segítsd a méregtelenítést és az emésztést!

Vásárolj úgy, ahogy Neked a legjobb! Új online drogéria indult!

Hidratálás belülről: A gyönyörű és egészséges bőr egyik titka


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X