Főoldal > AKTUÁLIS > Test- és lélektréning az egész családnak

Test- és lélektréning az egész családnak

egészségfitneszkönyvmozgásolvasásszórakozás
0

Írta: and

Böjtölj és méregteleníts okosan és hatékonyan! Nem lehet elég korán kezdeni… &hellip

Böjtölj és méregteleníts okosan és hatékonyan!

Nem lehet elég korán kezdeni…

…sem a mozgást, sem pedig az olvasást. A kisgyermekek és a tizenévesek körében egyaránt aggasztóan nagy a komoly túlsúllyal küzdők és az elhízottak száma, már csak ezért is rendkívül fontos lenne egészen kicsi koruktól megszerettetni velük a mozgást. Az egészségügyi tényezőkön túl pszichológiai szempontból sem mindegy, sportol-e a gyerek vagy sem: serkenti az önbizalmat, a lelkesedést, a türelmet és az akaraterőt, azokat a tulajdonságokat, amik rengeteget számítanak majd a későbbi boldogulásuk szempontjából (nyilván részben ezért van, hogy az amerikai középiskolák sportösztöndíjjal is ajánlanak tanulókat a felsőoktatásba). Ehhez persze az kell, hogy az iskolai vagy egyéb környezeti ösztönzés mellett a gyerekek otthonról is megkapják a megfelelő motivációt és támogatást a sporthoz; például abban a formában, hogy meggyőzzük őket: sportolni jó és természetes. Mint ahogy olvasni is – hát még ha a kettőt együtt tehetjük! Hogy hogyan?

konyvkosar.jpg ()Olvass és kosarazz!

A Manó Könyvek és a MKOSZ (Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége) az idei Könyvfesztiválon mutatja be legújabb projektjét, ami az Olvass és kosarazz! címet viseli. A program során a sportolás iránt érdeklődő fiatalok és gyerekek (és persze a szüleik is) találkozhatnak a Manó Könyvek egyik legsikeresebb sorozatának, A bajnokság című könyvszériának a szerzőjével, az olasz Luca Cognolato-val. A sorozat, aminek az első része 2012 októberében jelent meg a Manó Könyvek gondozásában, elsősorban kiskamasz- és kamaszfiúknak szól, és egy kosárcsapat tagjainak csetlés-botlásait, a kamaszkor problémáit jeleníti meg vicces, olvasmányos és tanulságos formában. A találkozó során a dedikáláson és a szerzővel való beszélgetésen túl a gyerekek ügyességi versenyeken mérethetik meg magukat, és tudhatnak meg többet arról, miért is akkora buli a sport – és miért a legmenőbbek a suliban az okos sportolók.

Együtt mozog a család

Arra az esetre pedig, ha elhatároztad, hogy márpedig most megfogod a család grabancát, és mind együtt tesztek az egészségetekért, a Nivea Fitness Tour nyújt egyedülálló lehetőséget. 2013. március 24. és április 28. között több nagyvárosban változatos és tartalmas programok tömkelegével várják az érdeklődőket. A „nagyok” többek között a fitneszipar újdonságait, az XBody-t, a BOSU-t, a Kettlebell-t és a TRX-et próbálhatják ki Füzessy Balázs és csapata közreműködésével, de a mára hagyományosabbnak számító BodyArt, Kangoo és Capoeira sem maradhatnak ki az edzéstervből. A kisebbeket játszóház, trambulin és gyerekfitnesz várja, így mindenki megtalálja a maga hasznos szórakozását, de a Nivea életmód-, szépség- és táplálkozási tanácsadói is örömmel várnak benneteket egész nap. A részvételhez előregisztráció szükséges, amit ide kattintva tehettek meg, ugyanitt találjátok a részletes programot és a helyszíneket is. Rázd fel a családot, legyen egy vidám és egészséges napotok!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X