Főoldal > AKTUÁLIS > Motiváló történet: 21 kiló mínusz és esküvő

Motiváló történet: 21 kiló mínusz és esküvő

diétafogyásfogyókúratáplálkozás
0

Írta: and

Előtte: 91 kg Utána: 70 kg A 30 éves Sarah Russello, amikor elhelyezkedett értékesítési munkatársk&

Előtte: 91 kg

Utána: 70 kg

A 30 éves Sarah Russello, amikor elhelyezkedett értékesítési munkatársként a pennsylvániai Scrantonban, megfogadta, hogy megőrzi főiskolai súlyát. Ám terve dugába dőlt, amikor találkozott leendő férjével, Charles-szal 2008 októberében. Egyre több és több időt töltött a harcművész férfivel, aki könnyedén elégette a kalóriákat az elfogyasztott vacsorák után. Ám Sarah nem volt ilyen szerencsés, neki az evés maga volt a küzdelem a kalóriákkal. Ráadásul úgy alakult, hogy a saját edzőtermi edzéseit egyre inkább elhanyagolta, ami szintén nem tett jót alakjának. „A mérleg nyelve gyorsabban kúszott felfelé, mint gondoltam – mondja. 2010 márciusára már jócskán volt felesleg rajta, súlya meghaladta a 90 kilót.

A változás: A változtatáshoz a végső lökést az adta, hogy még abban a hónapban, egy barátja fényképet tett fel róla a Facebook-ra: Sarah egy bárban ült, előtte egy hatalmas tál mozzarella rúd, sör az egyik kezében, a másikban cigaretta, a farmerjából pedig kilógott az extra súlyfelesleg. Először fel sem akartam ismerni magam – mondja. Akkor már tudta, hogy vissza kell kapnia a régi testét.

1210-sarah-rosello.jpg ()Az életstílus: Elsőként a dohányzástól akart megszabadulni, így heti három dobozra csökkentette a cigaretta adagját. Úgy gondolta ugyanis, hogy ha fordítva csinálja, először lefogy és utána hagy fel a cigivel, úgyis mindent visszahízik. Néhány hét múlva már érezte a pozitív változást a fogínyén. Aztán végleg letette a cigit (rágózással helyettesítette). „A dohányzásról való leszokás olyan érzést keltett bennem, mintha bármire képes lennék” – mondja. Ugyanakkor arra is rájött, hogy az akár egy héten ötször elfogyasztott mega steakekről is le kellene mondania. Így hát fokozatosan lecsökkentette az extra méretű adagokat 15-20 dekás porciókra és édes teák helyett vizet kortyolt az ételek mellé.  Majd 2010 júniusában visszatért az edzőterembe is, ahol minden nap felváltva végzett erősítő- és kardióedzéseket. Ám szeptemberre még így is csupán 5 kilótól tudott megszabadulni, ami igencsak távol állt a céljától, hogy visszanyerje főiskolai súlyát. A mérleg nyelve viszont csak nem volt hajlandó megmozdulni. Nem volt mit tenni, a következő két hónapban változtatott az edzéstervén. Minden második héten növelte az edzésadagot, ami beindította az anyagcseréjét, így végül a mérleg – nagy örömére – 70 kilót mutatott.

A jutalom: A következő év júniusában Sarah és Charles összeházasodott, és még az eredeti ruhaméretén is jócskán módosítani kellett, amiben az oltárhoz vezették. ”Azt hittem korábban, hogy boldog vagyok. Ám a mostani állapotomban tízszer jobban érzem magam, mint a változások előtt”- vallja.

Sarah tippjei: 

Hagyd, hogy lásson izzadni. A férjem és én együtt járunk edzőterembe, ami igazán jó motiváció számomra. Tudom, hogy figyel engem, úgyhogy megpróbálok még keményebben dolgozni.

Játssz a tésztával. Gyakran használok tofu alapú shirataki tésztát. Ez szójából készül búza helyett és csupán 20 kalóriát tartalmaz adagonként. Ezt aztán nyakon öntöm paradicsommal, tonhallal, gombával és borsóval. Hm, isteni!

Steak-mánia. „Imádom a húst! Soha nem fogok leszokni róla, de arra ügyelek, hogy egy héten csak egyszer egyek vörös húst.”


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X