Főoldal > AKTUÁLIS > 13 kilót fogyott a színésznő

13 kilót fogyott a színésznő

diétafogyásfogyókúragasztrosztártáplálkozás
0

Írta: and

Ha nézed a Mad Men – Reklámőrültek című sorozatot, akkor biztosan neked is ismerős a Betty Drapert alakít&

Ha nézed a Mad Men – Reklámőrültek című sorozatot, akkor biztosan neked is ismerős a Betty Drapert alakító January Jones. A szőke színésznő a szériának köszönhetően sok ezer rajongót szerzett magának, akik nemcsak alakítása, hanem nőies alakja miatt is csodálják.

A közelmúltban viszont elárulta, hogy ezekből a nőies idomokból elég sokat veszített, amikor egy filmszerep miatt 13 kilót dobott le. Vagyis – ahogyan külföldi lapok írják – két ruhaméretet fogyott, így 34-es méretűre cserélte ruháit. 

„Az X-Men: Az elsők című moziban Emma Frost szerepét játszottam, aki nagyon vékony, már-már irreálisan sovány. Gyorsan kellett lefogynom, ezért speciális léböjtkúrába kezdtem” – mesélte.

Ez azt jelentette a 35 éves színésznő számára, hogy jó pár napig gyümölcsleveken és zöldségeken élt, diétáját pedig súlyzós edzésekkel és kardióval egészítette ki, hogy még gyorsabb és látványosabb legyen a fogyás. Sokak szerint egy-egy ilyen kúra egészséges is lehet, ha tisztítókúraként alkalmazzuk, hiszen tisztítja a szervezetet, anyagcserénket pedig felgyorsítja.

Azt viszont ki kell emelnünk, hogy amennyiben tartósan, illetve túl gyakran fordulunk ehhez a módszerhez, szervezetünk egyensúlya felborulhat, hiszen az egyoldalú táplálással nem kapja meg azokat a vitaminokat és ásványi anyagokat, melyeket normális esetben egy kiegyensúlyozott étrend alkotórészeivel viszünk be. Arról nem is beszélve, hogy elveszítjük az evés örömét, ami egyébként mindannyiunknak jár.

january2.jpg ()

A galéria megtekintéséhez kattints a képre!

January egyébként nem híve a szigorú diétáknak, elmondása szerint Emma Frost megformálása előtt soha nem fogyókúrázott. „Azt eszem, amit a testem kíván, semmit nem vonok meg magamtól. Szerencsére egészségtelen dolgokat és édességeket is csak ritkán kívánok meg, de azért olykor lecsúszik egy-egy epres shake vagy egy adag sültkrumpli” – árulta el.

„De ezek után nem érzem magam bűnösnek, hiszen rengeteget dolgozom, rohangálok, nevelem a kisfiamat… tehát szerintem nagyon is megérdemlek olykor ennyi kényeztetést” – tette hozzá.

A színésznőt többen is jó példaként emlegetik, akit a fiatal lányoknak érdemes lenne utánozniuk, már ami az alakjához és az ételekhez való egészséges hozzáállást illeti. Hiszen a sztár többször is elmondta, hogy nem abban a szellemben nőtt fel, mint a legtöbb vékony lány Hollywoodban. „Az ország déli részéről származom, ott főleg krumplit, húst és szénhidrátot esznek az emberek” – nyilatkozta korábban.

Ezt az egészséges felfogást és a teste szeretetét pedig akkor sem felejtette el, amikor kisfia, az immár másfél éves Xander születése után maradt rajta néhány pluszkiló. „Nem fogyókúrával, vagy edzésekkel nyertem vissza a régi alakom, hanem azzal, hogy folytattam a munkát, szoptattam a kisfiam, és intéztem az ügyeinket. Az anyaság felelősség, de minden percét élvezem” – mondta.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X