Főoldal > AKTUÁLIS > Új topmodell született – Exkluzív interjú Szikszai Johannával

Új topmodell született – Exkluzív interjú Szikszai Johannával

diétafogyásfogyókúragasztrosztártáplálkozás
0

Írta:

A legjobb divattippek, hogy te is trendi legyél! Ám most érte el első igazi világsikerét: a Vichy nemzetközi

A legjobb divattippek, hogy te is trendi legyél!

Ám most érte el első igazi világsikerét: a Vichy nemzetközi reklámarca lett. Ismerd meg velünk azt a lányt, aki Ebergényi Réka, Mihalik Enikő és Palvin Barbara útjára lépett!

A fotózás előkészületeit finom palacsintaillat lengi körül. „Lekvárral vagy Nutellával kéred?” – teszi fel a kérdést Johanna az újonnan érkező stábtagoknak. Nem tudni, a hirtelen támadt farkasétvágy vagy a döbbenet a nagyobb… Ő pedig nem érti, mit kell ebből ekkora ügyet csinálni. Nem tudott aludni, hát összedobott gyorsan egy reggelit – mindenkinek. De másban is okoz nekünk meglepetést. Az, hogy smink és frizura nélkül is gyönyörű, egyértelmű, de hozzá még laza is: egyszerű joggingot visel. Mint kiderül, a trükköt a nagyoktól leste el. Minél kényelmesebben érzi magát az előkészületek alatt, annál kipihentebb élesben, a kamerák előtt.

„Külföldön egy fotózás akár napokig elhúzódhat. A legutóbbi munkám konkrétan kilenc napig tartott, a francia Alpokban. Ilyenkor csak úgy tudod a maximumot nyújtani, ha egyébként nem görcsölsz rá a részletekre.”

Hihetetlen, hogy már hatéves tapasztalat áll mögötted – hiszen még csak huszonkettő vagy!

Igen, 2007-ben nyertem meg a hazai Elite Model Look versenyt. Akkoriban én magam is alig hittem el a dolgot. Hiszen csak a barátnőim unszolására jelentkeztem, hogy ők ne menjenek egyedül a válogatásra.

A buliból, úgy tűnik, igazi álomkarrier lesz.

Remélem! Miután a Vichynél rám esett a választás (az Idéalia BB-krémcsaládnak lett az arca – a szerk.), az ügynökségemmel, a Visage Managementtel úgy gondoltuk, megpróbálkozunk Amerikában is. Szerintem nagyon megérte kimenni. Számtalan castingon vettem részt, például a Michael Korsnál vagy a Calvin Kleinnél. Most várjuk tőlük a visszajelzéseket. De ami eddig történt, az is meseszerű. Az egyik Milánóban élő modell barátnőm lakása például pont az én vichys plakátomra néz. Azt mondja, ha hiányzom neki, csak kipillant az ablakon – hihetetlen, nem? 

szikszai2.jpg ()

A galéria megtekintéséhez kattints a képre!

Mit gondolsz, jót tesz nektek, magyar modelleknek Mihalik Enikő és Palvin Barbi sikere?

Egyértelműen. Ha szóba kerül egy fotózáson vagy válogatáson, hogy magyar vagyok, rögtön őket hozzák fel jó példának. Barbit talán azért gyakrabban, mert hasonló karakterek vagyunk: klasszikusan nőiesek. Sokan kérdezik, mennyire irigykedünk rájuk mi, többiek. Bevallom, én ilyenkor a kérdést sem értem. Hiszen ők nekünk csak segítenek. Kitaposnak egy utat, amin így már sokkal könnyebb előrelépni. 

Tudnál külföldön, például Amerikában élni, mint ők?

Bárhol tudnék, ha jönne velem a szerelmem, Balázs… Egyébként New York bejött nekem. Nagyon európai, emiatt egy pillanatig sem éreztem idegenül magam. És egyedül sem. Enikővel is tartottuk a kapcsolatot, de nála most vendégeskedtek. Az unokatesója utazott ki hozzá, így nem sok időnk volt egymásra. De egy másik modellel, Hajdú Nikivel pont egy repülőn utaztunk. A frankfurti átszálláskor jót nevettünk, amikor egymásra találtunk a tranzitban – kint pedig rendszeresen együtt bandáztunk. Együtt néztük meg az Empire State Buildinget is. Bevallom, nagyon sok nevezetességhez nem merészkedtünk el. A bostoni robbantás ugyanis vészcsengőt nyomott bennünk. Bár a New York-iak állították, hogy a városuk bevehetetlen, azért az utcákon, a metróban láthatóan megnőtt a tragédia után a rendőrök száma. És ilyenkor azért lesz benned egy nem múló rossz érzés…  Bevallom, a nyomasztó hangulat miatt nem is bántam, hogy haza kellett jönnöm.

Túlsúlyos lett a bőröndöd?

Majdnem, alaposan meg lett tömve… New York tényleg egy shoppingfellegvár! Nagyon sok nyári rucit szereztem. Az abszolút kedvencem egy Victoria’s Secret modell. Nemcsak azért, mert tudom, hogy nem fog velem szembejönni itthon, hanem azért is, mert a lábamat lejártam érte… Szinte az utolsó boltban kaptam meg a méretemben. Egyébként, visszatérve a kérdésedre, rutinos pakoló vagyok. Ha rövidebb útra indulok, például csak mini beautytermékekkel utazom.

Saját magad készítette házi kencékkel még nem is próbálkoztál?

Egyszer csináltam egy sütőtökös pakolást – jól sikerült, mégsem készítettem el újra. Pedig az egyik kedvenc blogom Takács Nórié. A legjobb barátnőmmel mindig el is határozzuk, hogy legközelebb már tényleg meg fogjuk csinálni valamelyik szépítő maszkját, csupa természetes hozzávalóból.

A cikk folytatását elolvashatod a legújabb Maxima magazinban!

Fotó: Szikszai Johanna Facebook oldala


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X