Főoldal > AKTUÁLIS > Terhesen is lóra ült a hercegnő

Terhesen is lóra ült a hercegnő

diétafogyásfogyókúragasztrosztártáplálkozás
0

Írta: and

Bár az utóbbi időben mindenki Kate Middleton és Vilmos herceg kisbabájáról beszél, a brit kirá

Bár az utóbbi időben mindenki Kate Middleton és Vilmos herceg kisbabájáról beszél, a brit királyi udvar és a közvélemény az utóbbi időben egy másik hercegnő különös esetére is felfigyelt.

Zara Phillips ugyanis egy lóversenyen indult, nem sokkal azután, hogy bejelentették, kisbabája lesz. A terhessége harmadik hónapjában járó sportoló ráadásul a jövőben sem szeretné abbahagyni a lovaglást, amivel sokak szerint nemcsak saját egészségét, hanem a kisbabája életét is veszélyeztetheti.

„Profi sportoló, aki megbízik a lovában és a felszerelésben, és teljes biztonságban érzi magát. Nagyon figyel magára, illetve arra, amit az orvosai tanácsolnak neki. Soha nem sodorná veszélybe a kisbabáját” – mondta Zara sajtósa a közelmúltban.

Ezzel sokan nem értenek egyet, hiszen néha elég egy rossz mozdulat és megvan a baj: II. Erzsébet unokája néhány napja le is esett a lováról, de akkor szerencsére nem sérült meg. Ám abba talán nem is gondolt bele, hogy mi van akkor, ha beüti a hasát, vagy megrúgja a lova?

zara2.jpg ()

A galéria megtekintéséhez kattints a képre!

A fent említett lovasversenyről beszámoló brit napilap egy szakértő szavait is idézi, aki azt javasolja, hogy a 32 éves sportoló csak a terhessége 28. hetéig lovagoljon, és akkor is csak abban az esetben, ha semmilyen veszélyhelyzet nem áll fenn, és jól érzi magát a nyeregben.

Ha viszont egy várandós nő leesik a lóról, és megüti a hasát, az komoly veszélyekkel jár. „A méhlepény leválhat, melynek következtében a baba nem kapna elég oxigént, ezért megindulhatna a szülés” – vázolta fel az egyik legrosszabb lehetőséget a megkérdezett nőgyógyász.

De ne legyünk túl borúlátóak, hiszen mások szerint a lovaglásban, mint mozgásformában önmagában semmi rossz nincs a várandós nők számára, ha nagyon óvatosak. Legfeljebb egy kicsit kényelmetlen lehet nagyobb pocakkal is a nyeregben ülni, de szerintük ez minden.

Zara számára viszont még csak nem is kényelmetlen a dolog, ő azt mondja, még növekvő pocakkal is jól érzi magát lovaglás közben. Egyébként azzal, hogy nem hagyja abba kedvenc sportját, lényegében egy családi hagyományt is követ: mamája, Anna hercegnő ugyanis csak 6 héttel a szülés előtt hagyta abba a lovaglást.

A királynő unokája azt állítja, sikeres sportolóként nemcsak remek formában van, hanem továbbra is ügyel az egészséges táplálkozásra is, mert tudja, hogy a kiegyensúlyozott étrend nemcsak neki, hanem születendő kisbabája megfelelő fejlődése miatt is fontos.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X