Főoldal > AKTUÁLIS > Meglepően néz ki az 55 éves Sharon Stone

Meglepően néz ki az 55 éves Sharon Stone

diétafogyásfogyókúragasztrosztártáplálkozás
0

Írta: and

Manapság már szinte mindennaposak azok a cikkek, melyek arról szólnak, hogy negyvenes hírességek milyen j&

Manapság már szinte mindennaposak azok a cikkek, melyek arról szólnak, hogy negyvenes hírességek milyen jól tartják magukat. Na de hogy valaki akkor is bombázó tud maradni, ha már közelebb jár a hatodik ikszhez, mint az ötödikhez… ez tényleg nem mindennapi.

Márpedig Sharon Stone-nak sikerült: az Elemi ösztön filmek sztárját nemrég Los Angelesben kapták lencsevégre, ahol testhezálló, fekete szoknyát és áttetsző topot viselt szexi magassarkúval, pilóta napszemüveggel és arany ékszerekkel – kivívva a bámészkodók elismerő pillantásait.

Persze, erre a hírre azonnal legyinthetnénk, mondván, hogy az 55 éves Sharonnak könnyű. Hiszen gazdag, híres, és sokszor nincs is egyéb dolga, mint az, hogy a külsejével és irigylésre méltó alakjával foglalkozzon.

Ez viszont nem teljesen igaz: a világsztár többször is hangsúlyozta már, hogy a kinézete – a gondos bőrápolás és az odafigyelés mellett – éveken át tartó, átgondolt diétának és rendszeres sportnak köszönhető.

Ami az étrendjét illeti, a sztár évek óta a GI-diéta követője. A GI a glikémiás index rövidítése, és ezzel a diétával tulajdonképpen a vércukorszintünkre ügyelünk: az alacsony glikémiás indexű ételek fogyasztásával nem ingadozik drasztikusan a vércukorszintünk, ezáltal késleltethető az éhségérzet kialakulása. Ellenben, ha magas glikémiás indexű ételekkel tömjük tele a bendőnket, mint például a fehér kenyér vagy cukros dolgok, akkor hamar éhesnek érezhetjük magunkat.

sharon2.jpg ()

A galéria megtekintéséhez kattints a képre!

A színésznő is kerüli tehát a magas glikémiás indexű ételek fogyasztását, mint például a fehér kenyér, a fehér lisztből készült tészták vagy a péksütemények, és száműzte étrendjéből a cukrot is. Viszont nassolhat diót, mogyorót, és egy kis csokoládé is megengedett számára – persze csak mértékkel.

Emellett fontosnak tartja a megfelelő folyadékpótlást is, így sok szénsavmentes ásványvizet iszik. Az alkoholt kerüli, de néha az ebédjéhez elfogyaszt egy-egy pohár bort. Nem dohányzik, kávézni is csak olykor-olykor szokott, helyette inkább herbateát tölt a poharába.

Az edzést illetően nem nevethető fanatikusnak, de rendszeresen jár jógára és Pilates órákra. Ha viszont épp nagyon elfoglalt, és nincs ideje a mozgásra, akkor igyekszik apró trükkökkel pótolni azt, például távolabb parkol a bejárattól, vagy lépcsőzik lift helyett.

Ezen kívül három kisgyermeket fogadott örökbe: Joseph, Laird és Quinn igazi örökmozgó gyerkőcök, akik egy személyi edzőhöz hasonló hatékonysággal mozgatják át nap mint nap a mamájukat. „Többet szaladgálok, mint egy huszonéves anyuka. Három ilyen sráccal egy ideig még biztosan nem fogok berozsdásodni” – nyilatkozta viccelődve a világsztár.

Burgonya-túró diéta Sharon Stone-módra

Ha mégis felszaladna rá pár kiló, a világsztár burgonya-túró diétával adja le őket – négy-öt nap alatt másfél-két kilótól szabadulhat meg éhezés nélkül. A színésznő ebédre 25 dkg héjában főtt krumplit és 15 deka túrót fogyaszt el: ez utóbbit egy kevés tojással, hallal, zöldségekkel vagy rákkal dobja fel. Vacsorája is hasonló, de csak fele akkora adag, mint délben. Arra is mindig figyel, hogy a diétázós napokon nem fogyaszthat zsiradékot, cukrot, tésztaféléket, vörös húsokat és alkoholt sem.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X