Főoldal > AKTUÁLIS > Vigyázz, kész, ESKÜVŐ! – Exkluzív interjú Hosszú Katinkával

Vigyázz, kész, ESKÜVŐ! – Exkluzív interjú Hosszú Katinkával

diétafogyásfogyókúragasztrotáplálkozás
0

Írta:

Mínusz 5 kg egy hét alatt! Épphogy hazaért a számára aranyesőt hozó barcelonai világbajnoks&

Mínusz 5 kg egy hét alatt!

Épphogy hazaért a számára aranyesőt hozó barcelonai világbajnokságról, már készülődött is a Seychelles-szigetekre, hogy augusztus 22-én férjhez menjen ahhoz a jóképű amerikai sráchoz, aki hozzásegítette őt a győzelemsorozathoz – az edzőjéhez.

Rég láttunk már ennyire lelkes címlaplányt, mint amilyen Katinka volt. A vb, illetve a közelgő esküvő miatt kész téboly volt az élete, ám amikor meghallotta, hogy címlapra szeretnénk tenni, mindent átszervezett, csak hogy elkészülhessen az anyag. Szereti a Maximát, ráadásul ilyen profi fotózásban még nem is volt része, plusz élt a gyanúperrel: róla azt gondolják az emberek, hogy mindig olyan csapzott, mint a versenyeken, a medencéből kiszállva. A képeket nézve szerintetek is jól megcáfoltuk ez a tévhitet, ugye? Eláruljuk, nem volt nehéz dolgunk: Katinka imád mindent, ami a divathoz kötődik.

Ez a divatmánia azt jelenti, hogy az edzések után igazi csinibabává vedlesz át?

Nem, sajnos nem lenne értelme. Az első edzésem hajnali hatkor van, délben pihenek egy sort, aztán kezdődik a délutáni – utána pedig már nincs erőm máshoz, csak és kizárólag a pihenéshez. Szóval a mindennapokban tényleg nem hordok mást, csak sportos cuccokat, ez viszont nem jelenti azt, hogy ne lenne dugig a szekrényem csini ruhákkal és magas sarkú cipőkkel. De hogy ne heverjenek csak úgy, rendszeresen tartok próbálgatós estéket. Ilyenkor beveszem magam a gardrób elé, és elképzelem, ha ide vagy oda mennék, mit vennék fel. A magazinok divatoldalait is imádom, úgyhogy ezért is élveztem nagyon ezt a fotózást, mert végre kipróbálhattam, hogy ezek a pózok nekem hogyan állnak.

Nagyon is jól! Mi a stábbal meg is lepődtünk azon, milyen profin pózolsz – mintha erre születtél volna! Jó kis csapat lehetnétek a barátnőddel, Jakabos Zsuzsival, aki az úszás mellett rendszeresen modellkedik is magazinoknak.

Igen, miután túl vagyunk a közös versenyeinken. Tudod, azért az nagyon nehéz helyzet, hogy civilben jóban vagytok, a medencében meg ellenfélként kell tekinteni a másikra. Ez a helyzet nem sülhet el jól – az egyik ugye mindig veszít a másikhoz képest. Pont ezért imádjuk, ha közösen indulhatunk, váltóban. Akkor együtt osztozunk mindenen: a téten is, és a sikeren is. 

hosszu2.jpg ()

A galéria megtekintéséhez kattints a képre!

És az mennyire megszokott, hogy azt az ütemet diktálja egy úszó az életben, mint a medencében? Ilyen gyorsan összehozni egy esküvőt csak olyasvalakinek sikerülhetett, aki eleve feszes tempóhoz szokott…

Tény, nem szoktam sokat vacillálni. Ha valami bekattan, akkor addig hajtok, amíg el nem érem a célom. De azért ez az esküvő csak látszólag tűnik összecsapott dolognak. Egyrészt már négy éve jegyesek vagyunk, csak nem vertük nagy dobra a dolgot. Kinn, Los Angelesben az egyetemen, vagyis pontosabban a medencében találkoztunk. Olyan gyorsan lángra kaptunk, hogy még abban az évben meg is kérte Shane a kezemet. Ahogyan azt Hollywood környékén illik: a tengerparton, a naplementében, letérdelve elém. Ám azt furcsálltuk, hogy mindenki más mennyire meglepődött a nagy híren. Hova siettek? – kérdezgették a kinti barátaink is. Igaz, én akkor tizennyolc voltam, Shane is csak tizenkilenc. Rájöttünk, lehet, hogy igazuk van, így igazából mi magunk sem forszíroztuk az esküvőt.

Eddig. De most csak történt valami, ha úgy döntöttetek, mégis egybekeltek…

Igen: az elmúlt egy év. Hihetetlen mélységeket éltünk, illetve döntéseket hoztunk meg együtt. Az olimpiára már úgy jött ki velem mint a hivatalos edzőm. Csúfos vereséggel is kezdtünk együtt… Szerintem. Igen, tudom, nektek, nem élsportolóknak nem a világ legnagyobb katasztrófája, hogy valaki negyedik lesz. Nekem akkor az volt. Pár tizeden múlott csak az, hogy felállhassak a dobogóra. Vagyis nem teljesítettem azt a célt, amiért előtte négy évig küzdöttem. Onnan, a nagyon mélyről Shane kapart fel. Ő terelgetett arrafelé is, hogy költözzünk együtt haza. Tudta, hogy honvágyam van, gondolta, segíteni fog a jobb teljesítményben, ha fizikailag is újra a magyar csapat része leszek. Vállalta tehát értem, hogy otthagyja az otthonát, és belecsöppen egy olyan világba, ahol még mindig kevesen beszélnek a mindennapi életben angolul. De túléltük ezt az időszakot, sőt talán sohasem voltunk olyan boldogok, mint most. Ráadásul az úszás is jól megy: sok szép érmet szereztem, ami eleve azt bizonyítja, mennyire jó páros vagyunk mi együtt. Szóval, mire is vártunk volna?

És az egyáltalán nem okoz problémát köztetek, hogy napi 24 órában együtt vagytok: otthon és az usziban is?

2013_Maxima_9.jpg ()Mi is meglepődtünk ezen, de nem. Ha bemegyünk az uszodába, nem a pasimat látom benne, hanem az edzőmet. Meg tudod, felnőtt ember vagyok: nem kell engem fenyegetni, hogy eredményeket érjek el – közös a célunk. Szóval nincsenek nagy konfliktusok köztünk. Otthon pedig szerencsére teljes a demokrácia. Sokat segít nekem abban is, hogy velem együtt egészséges életmódot él. Nincs nasi, csak ritkán…  

A cikk folytatását elolvashatod a legújabb Maxima magazinban!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X