Főoldal > AKTUÁLIS > Eszméletlen fogyás történet: 45 kilót adott le a 34 éves anyuka

Eszméletlen fogyás történet: 45 kilót adott le a 34 éves anyuka

diétafogyásfogyókúragasztrotáplálkozás
0

Írta: and

Talán veled is előfordult, hogy görcsösen ragaszkodtál egy-egy edzéstípushoz vagy mozgásformához,

Talán veled is előfordult, hogy görcsösen ragaszkodtál egy-egy edzéstípushoz vagy mozgásformához, de érezted: nem válik be, a fogyás nem sikerül, és összességében véve egyre boldogtalanabb leszel.

Mi most azt javasoljuk, hogy merj váltani, hiszen a fogyás egyik kulcsa nem más, mint a számodra legmegfelelőbb mozgásforma megtalálása, amit örömmel űzöl. Így nem adod fel, inkább a mozgás örömét kezded érezni, és a fogyás meg a fittség szinte magától alakul. Ez működött és működik is számos fogyni vágyó életében – íme néhány sikersztori azokról, akik a nekik legjobban bevált mozgásformákkal adták le (olykor igen jelentős) súlyfeleslegüket.

A floridai gyerekkönyv-író és illusztrátor, Beth Arnold sokáig azt gondolta, hogy csak futással lehet fitt. De mivel sosem szerette ezt a sportot, inkább kerülte az edzéseket. „Mindig is vékony voltam, így nem is a kilók okoztak gondot, hanem az, hogy szerettem volna jobb formába lendülni. Erre végül tavaly szántam rá magam. Nekem a heti három spinning és a heti két súlyzós edzés vált be. Végre vannak hasizmaim, formás a fenekem, és úgy érzem, 34 évesen jobb formában vagyok, mint valaha” – nyilatkozta egy külföldi magazinnak.

fogyas2.jpg ()Beth-hez hasonlóan formába szeretett volna lendülni Michele Carlson is, de nála a pluszkilók leadása is fontos volt. „Egy ideig én is a futással, kocogással próbálkoztam, mert azt láttam, hogy a futók vékonyak, de mindig kudarcot vallottam, és az önbecsülésemet majdnem teljesen sikerült lerombolnom. Végül különböző edzésfeladatok kombinációja jött be. Sok mindent kipróbáltam, és manapság például boksszal, kick-boxszal, MMA-val, súlyzós edzésekkel és jógával őrzöm az alakom. Összesen 45 kilót fogytam” – árulta el a büszke anyuka.

Mások viszont egy ideig szerették a futást, mint például Nicole Troug fitnesz blogger, aki egymás után ötször is lefutotta a Chicago maratont. „Rengeteg pluszkiló rakódott rám, emellett a futás kemény volt… rájöttem, hogy egyszerűen jobban érzem magam a bőrömben, ha más mozgásformákat választok. Mostanság inkább spinningelek, úszom, jógázom, DVD-ről végzek néhány erősítő gyakorlatot vagy a kutyámmal sétálok nagyokat” – mondta.

Anita Cavallo, a MIMI & COCO márka divattervezője és tulajdonosa pedig elsősorban a sérülésveszély miatt választott más mozgásformákat. „A futás nem tesz jót az ízületeimnek, és szerintem nagyon sok balesetveszélyt rejt magában. Nekem a Pilates, a jóga, a bicajozás, a paddle boardozás vagy a túrázás sokkal biztonságosabb, és jobban bejön” – nyilatkozta a fitt és csinos divattervező.

fogyas3.jpg ()A Pilates másik nagy rajongója Chanelle White is, aki büszke az alakjára, no meg arra, hogy 37 évesen alig volt még része futóedzésekben. „Hét évig Pilates-oktatóként dolgoztam, így, ha edzésre kerül a sor, a mai napig ezt részesítem előnyben. Ha pedig kardiózni szeretnék, inkább táncolok egy órát, vagy az ellipszistrénert választom. A fittségem titka, hogy soha nem állok le a sporttal” – árulta el.

Nanci Williams is hasonlóan érez. „52 évesen is remek formában vagyok, nyáron bikinit hordok. Fitt vagyok, de a futásra nemet mondok, mert nagyon félek a térdsérüléstől. Ehelyett inkább nagyokat sétálok, illetve egy sportklubba járok edzeni heti négy alkalommal. Ilyenkor a futógépen emelkedőn gyalogolok, súlyzós edzéseket és hasizom-erősítést végzek. Nyáron pedig úszom, túrázom, biciklizem, vagyis olyan sportok tartanak fitten, melyek egyben szórakozást és kikapcsolódást is jelentenek számomra” – árulta el.

Fotó: shape.com


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X