Főoldal > AKTUÁLIS > Furcsa függőségéről vallott Penelope Cruz

Furcsa függőségéről vallott Penelope Cruz

diétafogyásfogyókúragasztrosztártáplálkozás
0

Írta: and

Mindannyiunk életében lehetnek olyan dolgok, amiket annyira megszokunk vagy megszeretünk, hogy már-már függős&

Mindannyiunk életében lehetnek olyan dolgok, amiket annyira megszokunk vagy megszeretünk, hogy már-már függőséggé válnak. Penelope Cruz nemrég egy neves külföldi magazinnak elárulta, hogy ő a szoptatással van így.

„13 hónapos koráig szoptattam a fiamat, és a lányomat is addig szeretném így táplálni. De amikor eljön a nap, hogy abba kellene hagyni, elég nehéz… a szoptatás függőséget tud okozni” – fejtette ki nézeteit az interjúban.

Akik egyébként anyatejjel táplálják kisbabájukat, gyakran gyorsabban és látványosabban fogynak le a szülés után, mint azok a nők, akik nem így tesznek. A szoptatással ugyanis 200-500 kalóriát égethet el a kismama, amit azért a nap folyamán nem nehéz pótolni.

A 39 éves színésznő valószínűleg részben a szoptatásnak köszönheti, hogy öt hónap alatt gyakorlatilag visszanyerte a szülés előtti alakját. Kislánya, Luna júliusban született, de a híresség már a szeptember végi családi nyaralásukon magabiztosan mutatta meg alakját bikiniben.

Penelopén akkor még volt egy kis felesleg, de erre biztosan senki sem figyelt. Inkább azért dicsérte őt a sajtó és a kommentelő olvasók is, mert egyrészt nem siettette a fogyást, hanem inkább a gyerekeivel foglalkozott, másrészt pedig büszkén vállalta a testét olyannak, amilyen.

A The Counselor című film decemberi premierjén pedig már úgy tűnt, alakja ismét a régi. Bár csipkés ujjú estélyi ruhája nyaktól lefelé mindent takart, azt azért megmutatta, hogy vonalai majdnem teljesen olyanok, mint régen. 

Ehhez szinte biztos, hogy kedvenc mozgásformája, a tánc is segítségére van. „Szeretem a balettet, de az edzőtermeket elég hamar megunom. Ez talán azért lehet, mert a táncot már hamarabb megszerettem, és hozzászoktam ahhoz a fegyelemhez, amit ez megkövetel. A balett kemény, de szerintem szórakoztató mozgásforma is egyben” – árulta el korábban.

penelope2.jpg ()

A galéria megtekintéséhez kattints a képre!

Ami pedig az étkezéseket illeti, a híresség imádja a spanyol konyhát, ezért a mediterrán diéta szerint étkezik. „Mindig jóllakom, de arra figyelek, hogy egészséges hozzávalókból készült ételek kerüljenek a tányéromra. Olykor persze belefér egy kis gyorséttermi koszt is, mondjuk hetente vagy kéthetente egyszer” – tette hozzá.

Egészségtelenebb kedvencei helyett igyekszik egészségesebb alternatívákat választani, így például gyakran eszik barna rizst és mangót. Utóbbi biztosan szép emlékeket idéz számára azokból az évekből, amikor testvérével, Monicával a Mangónak terveztek ruhákat.

Ezen kívül az elmúlt évek során megtanulta, hogy jobban kell figyelnie az egészségére, mint például húszas évei elején tette. Nemrég állítólag letette a cigarettát, több vizet iszik, és arra törekszik, hogy mindig eleget aludjon. Ez most egy kétéves és egy öthónapos kisgyerek mellett nem egyszerű számára, de mindig ott próbál egy kicsit pihenni, lazítani, ahol csak tud.

Penelope és a meztelen takarítás

Az Oscar-díjas sztár nemcsak a tánc rajongója, hanem szereti a Pilatest, a sétát, a kocogást, az úszást és a jógát is. Emellett azt vallja, hogy a házimunka is remek kalóriaégetés lehet. Ezzel kapcsolatban furcsa emlékeket őriz a gyerekkorából: „minden vasárnap takarítottunk, mindig zene szólt, és táncoltunk, néha meztelenül – nem voltunk hippik, inkább csak szabadok” – nyilatkozta.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X