Főoldal > AKTUÁLIS > -18 kiló: “A súlyzó lett a legjobb barátom!”

-18 kiló: “A súlyzó lett a legjobb barátom!”

diétafogyásfogyókúragasztrotáplálkozás
0

Írta: and

Névjegy Név: Kelsey ByersKor: 29 évMagasság: 178 cmKorábbi testsúlya: 79 kgJelenlegi testsúlya: 61

Névjegy

Név: Kelsey Byers
Kor: 29 év
Magasság: 178 cm
Korábbi testsúlya: 79 kg
Jelenlegi testsúlya: 61 kg
Foglalkozása: marketing menedzser
Kedvenc gyakorlata: kitörés súlyzóval
Kedvenc finomsága: fehérjés-sütőtökös muffin

A megdöbbentő igazság

Korábban Kelsey rendszeresen mozgott, és abban a hitben élt, hogy egészségesen is étkezik. A vásárlások alkalmával viszont azzal kellett szembesülnie, hogy a tükörbe nézve egyik ruha sem állt rajta előnyösen. Aztán valami megváltozott. Miután a főiskolás évek alatt 18 kilót hízott, Kelsey elhatározta, hogy vékonyabb és formásabb lesz. Múlt tavasszal táplálkozási szakértőhöz fordult, aki rádöbbentette, hogy az életviteléhez képest nem vett magához elegendő energiát. Azt a tanácsot kapta tőle, hogy egyen gyakrabban, lehetőleg 2-3 óránként, minden étkezéskor párosítsa a sovány fehérjét egészséges szénhidráttal és figyeljen oda az adagokra. Kelsey ezeket fokozatosan megfogadta, és az eredmény is hamarosan látható lett.

A fejlődés jegyében

Hogy a farmerjét kisebbre cserélhesse, újratervezte az edzéseit, és beiktatta a súlyzót, hogy erősödjön és növelje izomzatát. „Megkértem a férjem, hogy készítsen rólam fotót minden hónapban, és egy füzetben vezettem a méreteimet.” Kelsey abbahagyta a napi mérlegelést, helyette csak havonta állt mérlegre, inkább alkata alakulására koncentrálva. „Nem akartam megszállottjává válni a testsúlyomnak”- magyarázza döntését. Októberre pedig már annyira láthatóvá vált az eredmény, hogy egy helyi bikinis szépségversenyen harmadik helyezést ért el.

Kis célok kitűzése

Most egészséges, 61 kilós súllyal, Kelsey ragaszkodik a kardió és a súlyzós edzéseihez, ráadásul az irodájában kitett motivációs falitáblája sem engedi letérni a wellness életmódról. „A kedvenc fitneszmodelljeim képeivel van tele, csak besétálok az irodámba, látom, milyen fantasztikusan néznek ki, és persze ott van a versenyen kapott díjam is.” Szenvedélye a fitnesz, minden alkalommal új célokat tűz ki maga elé. „Ha nem érsz el egy célt, az nagyon frusztráló és lehangoló tud lenni. Kis célokat kell állítani magunk elé, mert azok működnek. Még most is minden héten újabb célokat keresek magamnak, lehet ez nagyobb súly emelése, vagy épp az, hogy kevesebb nátriumot viszek be a szervezetembe. A lényeg, hogy egyszerre csak egy kisebb cél lebegjen a szemem előtt.”

sulyzo2.jpg ()Vállgyakorlatok

Sok nővel ellentétben, Kelsey kifejezetten szeret edzeni a vállaira. „Ahogy a vállizmaim fejlődnek, úgy válik arányosabbá a csípőm és az alsó testrészeim.” Sok vállemelést, oldalsó vállemelést, egykezes emelést és Arnold-nyomást végez.

A leghatásosabb tippek

„Az élet túl rövid ahhoz, hogy ne érezzem jól magam a bőrömben”- ez lett a mottója.

Céljai eléréséhez az alábbiak motiválják legjobban:
–    minden edzéshez viszi magával az iPodját, rajta a saját lejátszási listájával, mert ez ad neki lendületet.
–    követi a fitnesz példaképeit a facebookon.
–    a bikinijét mindig látható helyen hagyja a szobájában, hogy emlékeztesse céljaira.
–    előfizetett kedvenc wellness magazinjára, amely mindig a táskájában lapul.

A reggeli beindító

Kelsey számára nem indul jól a nap finom és tiszta reggeli nélkül. Mi a mostani kedvence? A francia pirítós egészséges és mennyeien édes változata. Teljes kiőrlésű kenyérből, tojásfehérjéből, fahéjból és cukormentes szirupból készíti.

Fotó: oxygenmag.com


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X