Főoldal > AKTUÁLIS > 66 kilót fogyott Teresa Colman

66 kilót fogyott Teresa Colman

diétafogyásfogyókúragasztrotáplálkozás
0

Írta: and

Sokan nem is tudják, hogy az elfogyasztott falatkák és italok milyen mértékben járulnak hozzá a s&

Sokan nem is tudják, hogy az elfogyasztott falatkák és italok milyen mértékben járulnak hozzá a súlynövekedéshez. Így volt ezzel a 29 éves Teresa Colman is, aki 148 kilósra hízott. Egy brit lapnak mesélt túlsúlyáról, fogyásáról, illetve arra a pillanatra is visszagondolt, amikor rájött, hogy most már ideje tennie valamit a kilók ellen.

„Nyáron nem dolgoztam, és amikor arra készültem, hogy ősszel újra munkába állok, rendeltem egy fekete nadrágot. 54-es méretű volt, és megdöbbentem, amikor fel akartam próbálni, de nem jött fel. Belegondoltam, hogy te jó ég, 56-os méretű cuccokat kellene hordanom?” – emlékezett vissza.

A 180 centis lány tudta, hogy ez így nem mehet tovább, és eldöntötte: cselekedni fog. Mivel nem igazán tudta, min kell változtatnia, és pontosan hol, hogyan kezdje, Teresa kikérte egy egészség- és életmód tanácsadó véleményét.

„Megdöbbentő dolgokat mondott, például kiszámolta, hogy egy szórakozással töltött estémen a városban akár 10-11 ezer kalóriát is elfogyaszthattam, ami a borozgatások, ciderek és gyorséttermi kosztok után adódott össze. Nem hittem a szememnek” – mondta.

A brit lány elképesztő mennyiségű kalória-bevitele nem is csoda, ha meglátszott az alakján, hiszen egyetlen éjszaka alatt több mint az ötszörösét fogyasztotta el a felnőtt nők számára ajánlott napi kalóriamennyiségnek. És bár elmondása szerint nem evett sokat, azt meg kellett értenie, hogy az elfogyasztott kalóriák számát is figyelnie kell.

„Miután tanácsot kértem az életmód tanácsadótól, hetente egy alkalommal találkoztunk, beszélgettünk, és mindig volt mérlegelés is. Eleinte nyugtalan voltam, hiszen egy idegen mérte le, mennyit fogytam, és féltem, hogy megítél. De ilyesmiről szó sem volt” – árulta el.

teresa2jo.jpg ()

A galéria megtekintéséhez kattints a képre!

Teresa arról is őszintén beszélt, hogy nemcsak az egészséges étkezés és a rendszeres sport fontosságát értette meg, hanem azt is, milyen rossz viszonya volt az ételekkel. „Miután az apukám elhunyt, az étkezésben találtam vigaszt. Az evés mindig megnyugtatott. Amikor idősebb lettem, gyakran előfordult, hogy az italokból nyertem több kalóriát” – mondta.

Manapság viszont már egy erős, egészséges, energikus lány néz vissza rá a tükörből, aki leszámolt a démonaival, és a kebab vagy hamburger megszerzése helyett inkább azon dolgozik, hogy megtartsa a súlyát. „82 kiló vagyok, ami a 180 centis magasságomhoz szerintem egész jó. Edzőterembe járok, és nemcsak fittebb, hanem boldogabb is vagyok” – tette hozzá.

Teresa és a motiváció

Veled is előfordult már, hogy azért adtad fel az életmódváltást, mert semmi sem motivált? Nos, ezzel Teresa is így lett volna, ha nincs a népszerű közösségi oldal, illetve a barátai. „Minden hétfőn kiírtam, mennyit fogytam, és rengeteg erőt merítettem az optimista hozzászólásokból. Nektek is köszönhetem, hogy sikerült elérni a célom” – üzent barátainak.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

bikini

Fürdőruha-kisokos: így legyél trendi a strandon!

Írta:
0

A megfelelő fürdőruha kiválasztása komoly kihívást jelent a nők körében, hiszen az sem mindegy, milyen strandtevékenységhez keressük a megfelelő darabot. Úszáshoz, strandjátékokhoz, napozáshoz keresel valami kényelmes, trendi és szexi darabot? A következő tippek segítenek megtalálni a tökéletes fürdőruhát!

Kövess Facebook-on!
X