Főoldal > AKTUÁLIS > Elsírta magát Cate Blanchett

Elsírta magát Cate Blanchett

Cate Blanchettdiétafogyásfogyókúragasztrotáplálkozás
0

Írta: and

A díjátadó gálákon sokszor olyan felfokozott a hangulat, hogy a díjazottak, vagy épp a díj n&

A díjátadó gálákon sokszor olyan felfokozott a hangulat, hogy a díjazottak, vagy épp a díj nélkül maradók nem ritkán könnyekre is fakadnak. Cate Blanchett viszont nem ezért érzékenyült el a BAFTA gálán, hanem egészen más okból.

A 44 éves ausztrál színésznő ugyanis kollégájára és barátjára, a nemrég elhunyt Philip Seymour Hoffmanra emlékezett, amikor a Blue Jasmine című produkcióban nyújtott alakításáért átvette a legjobb női főszereplőnek járó elismerést. „Phil, ez most neked is szól. Remélem, büszke vagy rám” – mondta könnyeivel küszködve.

Majd olyan emberként jellemezte elhunyt kollégáját és barátját, aki folyton mellette volt, akire mindig lehetett számítani, és akinek monumentális tehetsége, nagylelkűsége és igazságkeresése nagyon fog hiányozni neki.

A háromgyerekes sztáranyuka könnyei mellett sokaknak az is feltűnt, hogy mennyire elegáns volt a díjátadón: egyszerű, fekete, ezüstös virágmintákkal díszített Alexander McQueen ruháját látványos Chopard nyaklánccal viselte, amihez sminkje és hajviselete kellően visszafogott volt, hogy a ruha és a medál érvényesülhessen.

A fekete ruha általában jó választás, de mint tudjuk, sok múlik a megfelelő szabáson is, és Cate ebben sem lőtt mellé, ugyanis az alakja vonalát követő ruha tökéletesen kiemelte vékony, de nőies vonalait. 

Mivel nincsenek kimondottan kedvenc ételei, hajlamos lehet arra, hogy csak bekapja, amit otthon talál, vagy amit a gyerekei a tányéron hagynak. Ez időspórolás jegyében jó döntés, az egészsége szempontjából viszont kevésbé. Ezt Cate is tudja, és az utóbbi időben igyekszik átgondoltabb étrenddel is tenni azért, hogy egészségét és fittségét még sokáig megőrizhesse.

A hobbit című filmre való tudatos felkészülés jegyében pedig egy dietetikussal is együtt dolgozott, aki segített neki a számára legmegfelelőbb diéta összeállításában. A színésznő egy ideig nem fogyasztott gyümölcsöket, vörös húst, koffeint, alkoholt, és kerülte a glutént tartalmazó élelmiszereket is. Ellenben sok zöldséget, friss alapanyagokból készült salátákat evett, érdekes módon mindig paradicsom nélkül.

cate2.jpg ()

A galéria megtekintéséhez kattints a képre!

A sportra is rendszeresen szakított időt: mivel célja a vékonyságának megőrzése volt, nem pedig az izomépítés, a súlyzós gyakorlatokat hanyagolta. Leggyakrabban ellipszistrénerezett, amit kedvenc mozgásformáival, Pilatesszel, jógával és úszással egészített ki. Ezeket akkor is örömmel csinálja, ha épp nem filmszerepekre készül, hanem csak magára szán egy kis időt. 

Ezen kívül pedig családjával, gyerekeivel tölti legszívesebben a szabadidejét, akik közül a legidősebb, Dashiell 12 éves, a középső, Roman 9, a kis Ignatius pedig 5 éves. „A gyerekeimmel mindig feltöltődöm, és persze, három kisfiú sok energiámat el is veszi, de imádom őket” – nyilatkozta korábban.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X