Főoldal > AKTUÁLIS > Így fogytam 15 kg-ot: Kit Rich és az arany középút

Így fogytam 15 kg-ot: Kit Rich és az arany középút

diétafogyásfogyókúragasztrotáplálkozás
0

Írta: and

Ki az a Kit? Los Angelesben élő pilates- és fitneszedző, táplálkozási tanácsadó, aki Ke$ha és

Ki az a Kit?

Los Angelesben élő pilates- és fitneszedző, táplálkozási tanácsadó, aki Ke$ha és Oprah edzésterveit állítja össze, és saját, levédett edzésprogramját százezrek végzik a világon – mesébe illően hangzik, igaz? Pedig nem is olyan régen még Kit sem volt egyéb, mint egy átlagos lány, aki sehogy sem tudott lefogyni. Egymás után próbálta ki az őrült, extrém és egészségtelen diétákat, ahogy ő mondja: „szó szerint mindent”, mégsem járt sikerrel, csupán annyit tudott elérni, hogy idővel a súlyproblémák mellé még testkép- és étkezési zavarok is társultak. „Kétségbeesetten próbáltam lefogyni” meséli az edző. „Úgyhogy elkezdtem azt, amin szerintem minden fogyókúrázó nő átmegy: tudjátok, a borzalmas léböjt-diétákat. Egyre vadabb eszközökhöz folyamodtam, de csak az elkeseredésem nőtt, én ugyanakkora maradtam.”

Az arany középút

Évekig küzdött a jojóeffektussal, ám Kit egyszer csak úgy döntött, elege van a hiábavaló harcból, és miután megszerezte a pilates- és fitneszedzői képesítést, kidolgozott egy végtelenül egyszerű, de annál hatásosabb edzésprogramot. A kulcsszám a 3-as: 3 mérföld (4,8 km) vagy 30 perc = mínusz 15 kg. Fuss, sétálj vagy biciklizz napi 3 mérföldet, vagy ha ez nem kivitelezhető, végezz bármilyen más mozgásformát minden nap 30 percen keresztül, és így megfelelő táplálkozás mellett természetesen – rövidesen 15 kg-tól szabadulhatsz meg. Kit nem tagadja, hogy a módszere nem villámdiéta, viszont sokkal egészségesebb és hatékonyabb annál: „Teljes szívből vallom, hogy mindig az arany középút az, ami előrevisz. Az extrém módszerek hosszú távon nem tesznek jót.”

kit2.jpg ()A nők és az erő

És hogy miért hisz az edzőnő ilyen rendíthetetlenül abban, amit képvisel? Azért, mert ex-atlétaként jól tudja, hogyan működik a teste. „Elég komoly hátsérüléseim voltak, és egy térdműtéten is átestem, ezért ha akarnám, se mondhatnám, hogy oké, most fogom magam, és elmegyek egy extrém hegyi túrára” mondja. „A térdem pillanatok alatt bedurranna, és onnantól kezdve járhatnám a kórházakat életem végéig.” Kit szerint rendkívül fontos, hogy a nők, megannyi egyéb feladatuk mellett, annyit vállaljanak magukra, amennyire tényleg képesek. „A nőknek erősnek kell érezniük magukat, nem szabad, hogy az edzéshez a kudarc gondolata tapadjon. A mozgás akkor jó, ha örömet szerez, és úgy gondolom, a 30-3-as szabály éppen erre jó, hiszen napi 30 perc alatt nem fáradunk halálra. Csakis azzal a tudattal lehet eredményt elérni, hogy amit csinálok, azt maradéktalanul élvezem.”

Fotó: Pinterest


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X