Főoldal > AKTUÁLIS > 5 kihagyhatatlan húsvéti program

5 kihagyhatatlan húsvéti program

húsvétprogram
0

Írta: and

Ha még nem tudod, mit csinálsz majd húsvétkor és az ünnep után, akkor szemezgess programajánl&

Ha még nem tudod, mit csinálsz majd húsvétkor és az ünnep után, akkor szemezgess programajánlónkból: látogass el a Tavaszi vásárba a Vörösmarty térre, kocogj egyet a húsvét jegyében, kóstolj ínyencségeket vagy vásárolj kézműves termékeket!

1. I. MikNYÚLás kocogás

Ha egy mókás, jótékony, mosolyfakasztó városi kocogással köszöntenéd a húsvéti nyuszit, vagy inkább azért sportolnál, hogy lemozogd a sok sonkát és tojást, akkor a MikNYÚLás Kocogást neked is ajánljuk. A rendezvény olyan lesz, mint a téli-fagyoskodós Mikulás Kocogás, vagyis a nevezők zárt csoportban, a kereszteződésekben meg-megállva, tornázva-énekelve kocognak majd el a célig, ahol gyerekek életébe visznek majd egy kis pluszt – mindezt természetesen fürdőruhában és nyuszifülekkel a fejükön! Helyszín és időpont: április 21-én délután, a Gozsdu udvarban.

További infókért katt ide!

2. Húsvéti Bárányfesztivál

Ha olyan családi rendezvényt keresel húsvétra, ahol sem a felnőttek, sem pedig a gyerekek nem fognak unatkozni, akkor a Húsvéti Bárányfesztivált ajánljuk a Vajdahunyad Várban, április 18-21 közt. Az esemény célja, hogy megismertesse, és közelebb hozza mindenkihez a Kárpát medencében élő birkafajtákat, hiszen a juh az ember által egyik legrégebben háziasított állatfaj. Teje, húsa, sőt gyapja is kiválóan felhasználható, itthon őshonos, mégis egyre kevesebb szó esik róla, amellett, hogy egészséges a húsa, és csak a magyar gasztronómia több száz elkészítési módját ismeri. A rendezvényen lesznek tenyésztők, élőállat bemutató, a legjobb bárányhúsból készült hazai és nemzetközi élelmiszerek, főzőverseny – mindezt megfűszerezve a legminőségibb kézműves élelmiszerekkel. A gasztronómiai élményeken túl bemutatják azt is, milyen sokoldalúan használható fel a juh gyapja. A gyermeket ingyenes kézműves foglalkozásokon vehetnek részt mind a négy napon, de nyuszisimogató és mini csokoládégyár is lesz az ő kedvükért. A színpadon folyamatos folklór programokkal és népi játékokkal szórakoztatják majd a közönséget. A rendezvény ingyenes!

További infókért katt ide!

3. GOUBA a Gozsdu udvarban

2014-ben is lesz GOUBA – Gozsdu Bazár a belváros leghangulatosabb átjáróházában, a hét épületből és hat udvarból álló Gozsdu udvarban. A nyüzsgő nagyvárosok utcapiacaihoz hasonlóan a Gouba biztosítja hétről hétre az egyedülálló kirakodóvásári hangulatot Budapesten, immár ötödik éve. Április elejétől várnak ide fiatalokat, időseket, családosokat, helyieket és turistákat, hogy vásárolgassanak, nézelődjenek, zenét hallgassanak azaz jól érezzék magukat a budapesti élménypiacon. A Goubán hazai designerek, kéz- és iparművesek, régiségkereskedők kínálják különleges, egyedi portékáikat egész nap 10 és 19 óra között. Továbbá olyan változatos bazári falatokat is lehet kóstolni és vásárolni, mint a biogyümölcslevek, házi készítésű szörpök, lekvárok, sajtok, pálinkák vagy a kézzel készült bonbonok.

A program ingyenes, további infók: www.gouba.hu, www.facebook.com/goubaonline
 
4. Tavaszi vásár a Vörösmarty téren április 21-ig

Még néhány napig elcsípheted a Tavaszi vásárt a Vörösmarty téren. A rendezvény célja, hogy kulturális élménnyel gazdagítsa mind a Budapestieket, mind a hazánkból és külföldről idelátogatókat. A vásáron a hagyományos és az újragondolt, modernebb formába öntött népművészet tárgyai, valamint a design is helyet kapnak. A különleges termékkínálat mellett idén maguk a mesterek is a középpontba kerülnek a vásáron. Megtudhatjuk, miként viszonyulnak a hivatáshoz, hogyan találtak vissza hagyományos vagy éppen újszerű, de kézzel készített termékeikhez, mi motiválja őket, honnan gyűjtötték a tapasztalatokat. A rendezvény tehát az emberekről is szól. A vásár április 21-ig tart nyitva.

További infókért katt ide!
 
vorosmarty.jpg ()5. Mini SVÉT – a legjobb húsvéti program

2014-től új időszámítás kezdődik. A Stílusos Vidéki Éttermiség valamennyi tagját reprezentáló évi egy nagyszabású rendezvény mellett több kisebb esemény színesíti az évet mini SVÉT néven. Az első ilyen rendezvényre 2014. április 19-20-án kerül sor. A Hú!SVÉT fantázianevű kétnapos gasztroünnepnek ezúttal Palkonya és a vele szomszédos Villány ad otthont. Ha egy kicsit lelassulnál Palkonyán, bejárva az udvarházakat és műemlék pincéket, majd átruccannál Villányba egy hangulatos borvacsorára, másnap pedig tovább folytatnád a finomságok kóstolását – persze mértékkel, akkor itt a helyed!

Az esemény részletes programját itt találod.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X