Főoldal > DIÉTA > Reform húsvéti falatok

Reform húsvéti falatok

diétaétrendhúsvét
0

Írta:

A hagyományos sonka-tojás variációtól elszakadva, egészséges és finom ünnepi ételeket varázsolhatsz!

A megszokott húsvéti menü nem tartozik a könnyen emészthető, vitamindús kategóriába. Ideje újragondolnod a fogásokat, tetszetős és ízletes megoldásokkal.

Szívedet is védő tojáspótló

A tofu egyre népszerűbb alapanyag, fehérjében gazdag, koleszterinmentes, sokféleképpen felhasználható. Egy csomag tofut vágj szeletekre, dobd be egy serpenyőbe, és adj hozzá kevés vizet és egy kávéskanál fekete sót. Ez a sófajta megszólalásig hasonló ízű a tojáshoz. Szórd meg egy-két kávéskanál kurkumával, ez nagyon szép sárga színt ad az ételnek. 5-10 perc párolás után tedd a tofuszeleteket egy tálra, halmozz mellé retekszeleteket, salátát, és kész is a tojásra hasonlító, ám sokkal egészségesebb fogás.

Sonka helyett füst-ízű padlizsán

A padlizsán előnye, hogy igen sokféle étel helyettesítésére is alkalmas, ha alakodra és vitaminbeviteledre is szeretnél odafigyelni.

Két padlizsánt vágj fel vékony szeletekre, kevés kókuszzsírt melegíts fel serpenyőben, és tedd bele a szeleteket. Adj hozzá egy kiskanálnyi sót egy kis folyékony füstöt – bioboltokban megkapod. Forgasd, süsd néhány percig a padlizsánt, majd rendezd egy tálra. Sonka ízvilágú, rostokban gazdag része lesz a vacsorának.

43956938 - eggplant.

Színes cukkini hajócskák

Néhány cukkinit vágj hosszában félbe, kicsit vájd ki a belsejét. Egy üveg konzerv csicseriborsónak öntsd le a levét, kevés vízzel botmixer segítségével pépesítsd, de nem baj, ha kicsit darabos marad! Sűrű masszát kapsz, melyhez tegyél egy fél kávéskanálnyi fekete sót, a tojás-íz céljából. Késhegynyi fokhagyma porral is ízesítheted. Töltsd bele a kivájt cukkinibe, és tedd az egészet sütőpapírral bélelt tepsire, 200 fokra előmelegített sütőben süsd át 10-15 percig. Az így kapott hajócskákat paradicsommal, salátával, retekkel tálald. Teljes őrlésű, magos kenyér is illik hozzá.

Vércukor-kímélő édesség sütés nélkül

A zabpehely igazi jolly joker a konyhában, szinte minden ételhez felhasználható. Rostokban és növényi fehérjében gazdag táplálék.

Kávédarálóban őrölj meg 20 dkg zabpelyhet, öntsd egy nagy tálba vagy fazékba. Tegyél hozzá egy rúd vanília kikapart belsejét, egy kávéskanál fahéjat és tetszés szerinti édesítőként steviát, datolyaszirupot vagy eritritet. Keverj hozzá 10 dkg, előzőleg beáztatott mazsolát is. Csoki-imádók karobporral is dúsíthatják.

Egy narancsot mixelj pépessé, add a zabpelyhes keverékhez. Annyi vizet keverj még hozzá, hogy sűrű masszát kapj. Formázz kis gombócokat belőle, melyeket kókuszreszelékben forgass meg. Az egész család szeretni fogja!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X