Főoldal > AKTUÁLIS > Mariah Carey ismét brutálisan meghízott!

Mariah Carey ismét brutálisan meghízott!

diétafogyásfogyókúragasztroMariah Careytáplálkozás
0

Írta: and

Számos olyan hírességet ismerünk, akik az egészséges étkezést és a rendszeres mozg&aacute

Számos olyan hírességet ismerünk, akik az egészséges étkezést és a rendszeres mozgást már az életük részévé tették, és nemcsak a súlyukat tartják hosszú ideje, hanem fittségüket is meg tudják őrizni. Szép számmal vannak viszont olyanok is, akik hol remek formába hozzák magukat, hol pedig épp felszalad rájuk némi súlyfelesleg.

Ez utóbbi csoportba tartozik Mariah Carey is, aki láthatóan felszedett pár kilót az utóbbi időben. A híres énekesnőt legutóbb a napokban fotózták le, amikor épp indulni készült valahová New York City-ben lévő lakásától.

A 44 éves sztárt testőr és autó várta – sokak szerint ez utóbbi lehet az egyik oka annak, hogy Mariah kissé kikerekedett (ez az arcán látszik leginkább). Ugyanis ha csak teheti, állítólag azonnal kocsiba száll, gyalogolni állítólag egy métert sem akar. Mások szerint inkább a rendszertelen életmód tehető felelőssé a híresség súlygyarapodásáért, megint mások azt mondják, gyerekei miatt tud kevesebbet figyelni saját magára, beleértve az étkezéseket is.

Mariah előtt nem ismeretlen fogalom a túlsúly, hiszen gyerekei születése előtt is küzdött a kilókkal, és a helyzet a kicsik érkezése után is csak ideiglenesen javult. 2011 tavaszán jöttek világra ikrei, akik eleinte minden idejét lefoglalták, de néhány héttel a szülés után úgy döntött, elkezdi magát formába hozni.

„Több mint 30 kilót híztam a terhességem alatt. Ha megnézitek a képeimet, olyan, mintha négyezer kiló lettem volna akkoriban” – viccelődött a híresség, hozzátéve, hogy a fokozatos, de hatékony fogyás reményében felkeresett egy személyi edzőt, akinek mindenben kikérte a tanácsát.

Edzője a power walkingot ajánlotta neki, ami tulajdonképpen intenzív gyaloglást jelent, mely átmozgathatja szinte az egész testünket, mégsem jár a test rázkódásával, mint például a futás. Power walking közben, lendületes léptekkel való haladás során a lábmunkát a karok is segítik, miközben a farizmok megfeszülnek.

Egy 60-90 perces edzés ideális zsírégető módszer, ezért többek közt jelentős túlsúllyal rendelkezők, illetve kismamák számára is sokan javasolják. Emellett ez az edzésmód csak kis mértékben megterhelő a csontok és az ízületek számára, az intenzitást pedig a sportolni vágyó maga fokozhatja, vagy épp csökkentheti.

Mariah emellett gyakran sétáltatta egyedül kutyusait, és rendszeresen vízi aerobikozott is, amivel a víz ellenállásának köszönhetően jóval több kalóriát égetett el, mintha egyéb, szárazföldi sportokat választott volna.

Ami pedig az étkezést illeti, a Grammy-díjas énekesnő elmondása szerint főként „unalmas, egészséges kaján” élt akkoriban. De mivel nem az volt a célja, hogy csontsoványra fogyassza magát, olykor azért engedélyezett magának egy kis kényeztetést, például nagy kedvenceit, a kenyeret és tésztaféléket. Talán most az lehet a gond, hogy ezeknél nem húz limitet? Vagy az, hogy „elfelejti” lemozogni a bevitt extra kalóriákat? Annyi mindenesetre biztos, hogy rajongói szerint ideje lenne észbe kapnia, különben súlygyarapodása még látványosabb lesz.

mariah2.jpg ()

A galéria megtekintéséhez kattints a képre!

Mariah Carey őrült diétája

Korábban sokféle diétát kipróbált, amelyektől gyors és látványos fogyást remélt, többek közt az úgynevezett lila diétát. Ennek értelmében lila vagy sötétpiros élelmiszereket lehet fogyasztani, melyek nagy része gyümölcs és zöldség, így például kék szőlőt, szilvát, sötétpiros almát és társait.

Ez a diéta nemcsak a karcsúságra vágyóknak, hanem a bőrük szépségéért tenni vágyóknak is ismerősen csenghet, de jó hatásai mellett nagy hátránya is van: napokig tartó alkalmazása esetén szervezetünk nem kapja meg sem a szükséges fehérjéket, sem a helyes működéséhez szükséges kalciumot. Ezért azt javasolnánk, hogy inkább maradj a kiegyensúlyozott táplálkozásnál, hosszabb távon az sokkal célravezetőbb!

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X