Főoldal > AKTUÁLIS > Miért tette ezt a testével? Diane Keaton 20 ezer kalóriát falt be!

Miért tette ezt a testével? Diane Keaton 20 ezer kalóriát falt be!

Diane Keatondiétafogyásfogyókúragasztrotáplálkozás
0

Írta: and

A bulimia kegyetlen betegség, és sokkal nehezebb megszabadulni tőle, mint gondolnánk. Diane Keaton is évekig szenvedett

A bulimia kegyetlen betegség, és sokkal nehezebb megszabadulni tőle, mint gondolnánk. Diane Keaton is évekig szenvedett ettől az étkezési zavartól, és ahogy azt nemrég egy tévéműsorban elmondta, ez tényleg élete legrosszabb, legsötétebb időszaka volt – elképesztő túlzásokra ragadtatta magát az asztalnál, de minden étkezés után rohant a vécére.

A világsztár 22 évesen lett bulimiás, amikor a Hair című Broadway-darab miatt kérték meg arra, hogy fogyjon egy kicsit. 4-5 kilótól kellett volna megszabadulnia, de elszaladt vele a ló: kövérnek kezdte látni magát, és brutális kajálásokat rendezett – az étel persze nem maradt meg benne.

„A vacsorám általában egy kis vödörnyi sült csirke volt, több adag sültkrumplival, amire kék sajtszószt és ketchupot is kértem” – árulta el. Majd hozzátette, hogy ehhez a több személyes adaghoz megevett egy csomó cukorkát, egy egész tortát, és a banánkrémes pitét sem utasította vissza. A vacsit egy liternyi szénsavas üdítővel öblítette le, de persze semminek sem adott időt, hogy megemészthesse…

A világsztár szerencsére felismerte, hogy nagy a baj, ezért szakemberhez fordult. A terápia nem volt rövid: heti ötször kellett felkeresnie orvosát, több mint egy éven keresztül, mire végre sikerült legyőznie étkezési zavarát.

A színésznő szerint ő egyébként is hajlamos függőségekre. De ezek, nagy szerencséjére az utóbbi évek során ezek már jóval egészségesebbek lettek nála, mint a húszas éveiben leküzdött bulimia.

„A munka és a gyereknevelés is függőségnek tekinthető nálam, de mivel a srácaim már inkább tinédzserek, ez utóbbi egyre kevésbé jelentős” – nyilatkozta Diane, akinek örökbe fogadott fiai, a 18 éves Dexter és a 13 éves Duke azért napjainkban is adnak még szülői feladatokat.

diane2.jpg ()A színésznő valahogy azt is életfeladatának érzi, hogy kiálljon a bulimiások mellett. „Együtt érzek velük, mert tudom, min mennek keresztül” – nyilatkozta nemrég egy interjúban. Később pedig azt is hozzátette, hogy jól tudja, a mai napig nem tudta teljesen elfogadni magát, de megteszi a tőle telhetőt, hogy jobban nézzen ki, ezúton fontos lépéseket tegyen önmaga elfogadása és -szeretete felé.

A plasztikákat elutasítja, de azt elismeri, hogy póthajjal és sminkkel próbálja megszépíteni magát. „Ma reggel egy órán át dolgozott rajtam a sminkes, hogy így nézzek ki. Úgy értem, sokkal jobb már úgysem leszek” – mondta mosolyogva a híresség, akit hamarosan Michael Douglas és Morgan Freeman oldalán is láthatunk egy-egy filmben.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X