Főoldal > AKTUÁLIS > Felfedte titkát Völgyesi Gabi

Felfedte titkát Völgyesi Gabi

cukorbetegségdiétaegészségéletmódfogyássztártáplálkozásterhesség
0

Írta:

A terhességi cukorbetegséget kellett legyőznie, mindezt úgy, hogy első terhessége alatt semmilyen hasonló probl&

A terhességi cukorbetegséget kellett legyőznie, mindezt úgy, hogy első terhessége alatt semmilyen hasonló problémával nem volt dolga a Unique énekesnőjének.

„Először megijedtem, amikor megugrott a vércukorszintem, pedig tudom, hogy ez sokaknál jellemző. Nem volt kérdés, hogy változtatnom kell, ezért kezdtem alkalmazni ezt a nem csak természetgyógyászok által ismert, elismert és alkalmazott gyógygombákat, mert még az elején gátat akartam szabni a kiugró vércukorszintemnek, hiszen a terhességi diabétesz életveszélyes a babára és az édesanyára nézve is. Rendszeresen eljártam a vizsgálatokra, ahol folyamatosan mérték a vércukorszintemet. Az életmódváltoztatásom segített abban, hogy egészséges maradjak – meséli a mára már kétszeres, boldog, egészséges, kétszeres édesanya.

gabi2.jpg ()Gabi veszélyeztetettsége révén ismerte meg Varga Gábort, akinek tanácsaira étrendjébe iktatta a gyógygombák alkalmazását. Eliot közben lassan már fél éves, Gabi azonban nem bánja, hogy élete gyakorlatilag felfordult. Kétgyermekes édesanyaként magára már nem jut annyi ideje, hiszen minden most a fiúk körül forog. „Minden a logisztikán múlik, hogy az időnket a lehető legjobban beosszuk. Most érzem igazán, hogy alig van egy szusszanásnyi időm, de minden percét élvezem. Ádám, a férjem pedig igazi mintaapuka, aki ahol csak tudja, leveszi a terhet a vállamról, annak ellenére, hogy ő is sokat dolgozik, hiszen készül az új nagylemezünk is.”

Magyarországon sajnos csak kevés nő tudja, hogy a terhességi cukorbetegség kialakulása legfőképpen hormonális okokra vezethető vissza, és elég alattomos baj. Ez azért van, mert a várandósság ideje alatt sok olyan hormon termelődik az édesanyában, amelyek az inzulinnal ellentétes hatásúak.  Gabinak is az orvosa hívta fel a figyelmemet arra, hogy ez a probléma ma már a várandós nők 14%-ánál fordul elő, azonban egyre gyakoribb a terhességi diabétesz kialakulása. Általában diétával kezelhető, de kezelés nélkül a nők nemcsak saját egészségüket, hanem a magzatot is veszélyeztetik. A tünetek sok esetben olyanok, amelyek a terhesség során egyébként is előfordulnak, ezért nem adnak okot a gyanúra, úgymint például a fáradékonyság, a gyakori vizelési inger, vagy a szomjúságérzet.
„Érintett vagyok azért is, mert már elmúltam harminc, de a többi kiváltó ok szerencsére nem illik rám, ilyen a túlsúly, korábbi terhesség során fellépő terhességi diabétesz, és az, ha valakiknek egyenesági rokonai között már előfordult a cukorbetegség” – árulta el az énekesnő.

Forrás: Integral Communications


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X