Főoldal > AKTUÁLIS > Szuper könyvek nyári estékre

Szuper könyvek nyári estékre

könyvolvasásregénytörténet
0

Írta:

Összegyűjtöttünk néhány igazán izgalmas, olvasmányos, főként nőknek szóló könyv&

Összegyűjtöttünk néhány igazán izgalmas, olvasmányos, főként nőknek szóló könyvújdonságot, amelyeket érdemes mielőbb beszerezned, hogy elolvashasd őket. Nincs is jobb annál, mint a kellemes nyári estéken leheveredni a nyugágyba egy pohár limonádéval (vagy borral) és egy izgalmas könyvvel a kezünkben, és átadni magunkat az olvasás örömének! Te melyik könyvvel kezdenéd az olvasást?

Graeme Simsion: A Rosie-projekt – Ésszerű szerelem
Libri Könyvkiadó, 2014

librikonyv1.jpg ()„Töltöttem magamnak egy pohár pinot noirt, és kimentem az erkélyre. A város fényeiről eszembe jutott a Rosie-val folytatott homárvacsora, ami – a kérdőív előrejelzésével szöges ellentétben – életem egyik legkellemesebb vacsorája volt. Claudia azt mondta, hogy túl finnyás vagyok, de Rosie New Yorkban bebizonyította, hogy tökéletesen helytelen volt annak megítélése, hogy mi is tenne engem boldoggá. Lassan kortyolgattam a boromat, és néztem, ahogy a városkép megváltozik. Az egyik ablak elsötétült, a közlekedési lámpa pirosról zöldre váltott, az épületek visszaverték egy mentő villogójának fényét. És ekkor ráébredtem, hogy a kérdőívet nem arra terveztem, hogy olyan nőt találjak, akit el tudnék fogadni, hanem arra, hogy találjak valakit, aki esetleg elfogadna engem.”

Világsikerű történet egy férfiról, aki a párját keresi. De nem akárhogy, mert a férfi sem akármilyen: kerüli a fizikai érintkezést, menetrendszerű életét projektekbe rendezi, és nincsenek érzelmei. Vagyis vannak, csak elemzésükkel tölti az időt ahelyett, hogy megélné őket.

Don Tillman, az Asperger-szindrómás, furcsa, mégis elbűvölő és igen sikeres genetikusprofesszor számos kudarc után arra a következtetésre jut, hogy agya nincs romantikára „drótozva”, noha − szerinte logikusan − „nők széles skáláját kellene vonzania”. Ám amikor idős szomszédasszonya, Daphne meggyőzi, hogy értékelje át a lehetőségeit, Don a maga rendezett, tényekre építő módján belefog a feleségprojektbe. Kidolgoz egy kérdőívet, amelynek segítségével megtalálhatja a tökéletes társat: azt a megbízható, absztinens, nem dohányzó nőt, aki beleillik fegyelmezett életébe…

A Rosie-projekt egy végtelenül szórakoztató utazás az enyhén autisztikus Don világába, aki egyszerre kacagtató és szívszorító csetlés-botlása során többet tud meg önmagáról, mint amennyit valaha lehetségesnek gondolt.
Graeme Simsion új-zélandi születésű ausztrál író. A Rosie-projekt az első regénye, amellyel 2012-ben elnyerte Victoria Állam Miniszterelnöki Irodalmi Díját.

librikonyv3.JPG ()Nicolas Barreau – A nő mosolya
Park Kiadó, 2014

Aurélie története olyan, mint egy könnyű szuflé. Weltbild Véletlenek pedig nincsenek! vallja Aurélie Bredin, aki édesapja halála után átveszi egy kis párizsi étterem irányítását. Azon a végzetes novemberi napon, amikor olyan boldogtalannak érzi magát, mint még soha, a Szent Lajos-sziget kis könyvesboltjában különös könyvre bukkan: A nő mosolya című regény egyik helyszíne nem más, mint az ő vendéglője, a főhősnő pedig mintha Nem, ilyen nincs! Aurélie elhatározza, hogy utánajár a rejtélynek: meg kell ismerkednie a regény írójával. Csakhogy próbálkozásai sorra kudarcot vallanak, mígnem egy szép napon az író levele a postaládájába pottyan. Találkozásuk azonban egészen másképp alakul, mint ahogy elképzelte.

 

 

Helena S. Paige – Egy lány belép a bárba – Interaktív erotikus regény
Libri Könyvkiadó, 2014

librikonyv2.JPG ()A Te vágyaid, a Te döntéseid, a Te történeted

A legjobb barátnőd az utolsó pillanatban mondja le a bulit. Állsz egy csillogó bár közepén, egyedül – a hajad, a sminked és az illatod igéző, a ruhád tökéletes. Kár lenne lefújni ezt az estét…
Akkor, mi legyen? Vagy inkább: ki legyen?
Egy híres rock sztár és tequila-mámor? Egy stílusos és sármos milliárdos? Közben lehetetlen nem észrevenni az angyalarcú pultos fiúcskát, akinek minden porcikája bűnre csábít… Vagy a testőr srác, aki felajánlott egy fuvart a főnöke mesés sportkocsiján? Ha pedig nem jönne be, hazaérve még mindig becsöngethetsz a szexi új szomszédodhoz…
Egy biztos: akármelyik utat is választod, felejthetetlen éjszakában lesz részed. Ha pedig mohón belevetnéd magad az összes élménybe, visszalapozhatsz a könyv elejére új végzetet keresni. A te vágyaid – a te törvényeid!
Helena S. Paige egy írói álnév – valójában három barátnőt takar. Paige Nick elismert reklámszövegíró és saját rovatot vezet a dél-afrikai The Sunday Times-ban; szexről, pasikról, hétköznapi elmebajról. Helen Moffett szabadúszó újságíró, költő, szerkesztő, aktivista és akadémikus, aki Trinidadtól Alaszkáig számtalan helyen tart előadásokat (és rajong a flamencóért.) Sarah Lotz forgatókönyvíró, regényíró. Számos álnéven publikál: S. L. Grey-ként horrorregények szerzője, Lily Herne néven pedig ifjúsági könyveket ír. Hármójuk stílusa és – női és szerzői – tapasztalata Helena S. Paige karakterében egyesül, aki olyasmit is papírra mer vetni, amit más kimondani sem volna képes pironkodás nélkül. Ez a könyv zavarba ejtően szórakoztató, izgalmas, interaktív olvasmány, melyben a kibontakozó történetet az olvasó döntései alakítják. Ám akármilyen irányt vesz is a sztori, a happy end garantált…


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X