Főoldal > AKTUÁLIS > Sovány lányból így lett a világ legfittebb nője

Sovány lányból így lett a világ legfittebb nője

crossfitedzésfitneszmozgáswellness
0

Írta: and

Ha vetsz egy pillantást az idei Reebok CrossFit Games nyertesére, Camille Leblanc-Bazinet-re, biztosan nem hiszed el, hogy a vilá

Ha vetsz egy pillantást az idei Reebok CrossFit Games nyertesére, Camille Leblanc-Bazinet-re, biztosan nem hiszed el, hogy a világ legfittebb nőjének megválasztott lány nemrég még önértékelési- és testképzavarral küzdött. Egy interjúban elmondta, hogyan akart évekig még vékonyabb lenni, holott addig is sovány volt.
 
„Futottam, hogy még soványabb legyek, aztán meg minden ’szemetet’ felfaltam, ami az utamba került. Soha nem voltam elégedett magammal, sőt, nyomorultul éreztem magam a bőrömben, és csak azt hajtogattam, hogy nem vagyok elég csinos” – emlékezett vissza.
 
A változást az hozta el az életébe, amikor évekkel ezelőtt először betért egy CrossFit terembe, és meglátta az ott edző lányokat. „Mindenki tovább bírta végezni a gyakorlatokat, mint én, és olyan válluk, hátuk, karjaik voltak, amilyenről addig álmodni sem mertem. Senki sem nézett lefelé, és nem szégyellték magukat a kinézetük miatt. Akkor azt mondtam, ez csodálatos, én is ilyen szeretnék lenni” – mesélte.

camille2.jpg ()
 
Camille körülbelül négy éve foglalkozik a CrossFittel, és elmondása szerint a kezdeteknél az elszántsága mellett az is segített neki, hogy ikertestvérével, Rachellel együtt indultak neki a mozgásforma megismerésének. „A nővérünk, az öcsénk és még az anyukánk is CrossFitezik, szóval a család is inspirációt jelentett” – magyarázta.
 
A 25 éves kanadai lány azt is elmondta, hogy legalább heti három napon edz, olyankor két edzést iktat be. A többi napját is úgy osztja be, hogy egy kis mozgás beleférjen, de arra ügyel, hogy havonta négy teljes pihenőnapja legyen.
 
„A CrossFit mindenemet átmozgatja. Emellett jó lehetőségnek tartom, hogy üzenjek, és jó példát mutassak a nőknek világszerte. Azt is szeretném megmutatni, hogy lehet valaki egyszerre csinos, sportos és okos is. Az izmos női test csodálatos, okosnak lenni pedig szexi” – vélekedett egy korábbi interjú során.
 
Camille nemrég elárulta, hogy diétázni nem szokott, de az étrendjére odafigyel. Proteinben gazdag étrendet tart, és rendszeresen leméri, miből mennyit eszik. Heti 1-3 étkezés során pedig egy kis csalás is belefér, olyankor szemet huny néhány kényeztető falat fölött…
 
„Manapság már nem az a lényeg, hogy hány kiló vagyok, hanem az, hogy a kitűzött céljaimat elérjem, és fittebb, erősebb, gyorsabb és egészségesebb legyek. Ha például hízom két kilót, de 45 kilóval többet tudok megemelni, akkor azt mondom, hogy ez szuper, és megérte” – magyarázta Camille, aki manapság már másokat is edz, és több mint 290 ezer követője van a Facebookon.

camille3.jpg ()
 
 
Mi az a CrossFit?
Egy Amerikában született edzésmódszer, ami inkább edzés filozófia, mint külön sportág. Lényege, hogy intenzív és állandóan változó edzésingerek biztosításával, és minimális eszközkészlettel növeli a funkcionális erőt, így edzésről edzésre erősebbnek érezheted magad. Szívesen kipróbálnád? Mielőbb megragadnád a súlyzókat és a medicinlabdát, kérd személyi tréner segítségét!

Fotó: Instagram, Facebook


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X