Főoldal > AKTUÁLIS > Kávé után aludni? Melegben forrót inni? Furcsa, de egészséges szokások

Kávé után aludni? Melegben forrót inni? Furcsa, de egészséges szokások

egészségfáradtsághőségitalkávémeleg
0

Írta:

Sok módszer az egészségi állapot javítására meglehetősen egyszerűnek hangzik, mint az életm&

Sok módszer az egészségi állapot javítására meglehetősen egyszerűnek hangzik, mint az életmódváltás és a mozgás bevezetése a mindennapokba, a több alvás és a kiszáradás megelőzésére több folyadék fogyasztása. A Fox News azonban ezúttal néhány furcsa, de hatásos tippet gyűjtött össze az egészségi állapot és a közérzet javulása érdekében.

Kávéfogyasztás után pihenjen, szundítson 20 percet! Bár ez meglepőnek tűnhet, egy japán tanulmány szerint azok, akik miután 200 miligramm koffeint elfogyasztottak és ezt követően 20 percet pihentek, éberebbek voltak és jobban teljesítettek a számítógépes teszteken, mint azok, akik csak aludtak délután egy kicsit.

Az egészséges fogakért étkezés után ne mosson azonnal fogat! Ez különösen akkor fontos, ha az elfogyasztott étel/ital savat tartalmazott, ugyanis az ezt követő azonnali fogmosás károsítja a fogzománcot.

Ahhoz, hogy ne legyen melege, igyon forró italt! Az olyan meleg országokban, mint az afrikai államok vagy India, régóta szokás, hogy a nyári melegben hideg italok helyett forró teát isznak testük lehűlése érdekében.

Forrás: Orientpress

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X