Főoldal > AKTUÁLIS > Vitaminnal az álmok útján

Vitaminnal az álmok útján

egészséggyógyuláskapszulamultivitaminsportvitamin
0

Írta:

Tóth Márton Európa-bajnoki ezüstérmes válogatott vízilabdázó nagy célokat tűz&ouml

Tóth Márton Európa-bajnoki ezüstérmes válogatott vízilabdázó nagy célokat tűzött ki maga elé. Idén világbajnokság, jövőre pedig Európa-bajnokság és olimpia. A sportoló mindenhol kiválóan szeretne teljesíteni, ezért a versenyekre rendkívül tudatosan készül. A céljait csak akkor tudja elérni, ha szellemileg és fizikailag is folyamatosan csúcsformában van, ebben segíti őt a One-A-Day multivitamin.

Olimpia esetében a magyar vízilabdázó kizárólag aranyban gondolkodik. Pontosan így van ezzel Tóth Márton is, de a dobogó első fokáig természetesen még rengeteg mindennek kell teljesülnie. A kitűzött célok megkövetelik, hogy a 29 éves fiatalember minden téren a legjobb legyen, vonatkozik ez a táplálkozásra is, hiszen az nagymértékben meghatározza a sportteljesítményt. Ennek érdekében a sportoló közel másfél éve egy dietetikus segítségével összeállított táplálkozási terv szerint étkezik, melyben fontos szerep jut a prémium minőségű táplálék-kiegészítőknek, köztük a vitaminoknak.

tothmarci2.jpg ()A Szolnoki Dózsa-Közgép játékosa imád főzni, egyrészt mert itt kiélheti a kreativitását, másrészt pedig mert így kontrollálni tudja, hogy minőségi tápanyagokat vigyen be a szervezetébe. A személyre szabott étrend részeként ugyan rengeteg zöldséget és gyümölcsöt fogyaszt, azonban tisztában van azzal, hogy ezek vitamintartalma már nem ugyanaz, mint 10-20 évvel ezelőtt. „Nem hagyhatom, hogy egy megfázás ledöntsön a lábamról, és akár egy pillanatra is eltérítsen a céljaimtól, hiszen erre egyszerűen nincs időm, ezért multivitaminnal biztosítom be magam”. Márton egy igazán sokoldalú személyiség, a klasszikus jó tanuló, jó sportoló iskolapéldája, a tetejébe pedig még kiváló szakács is, így értelemszerűen egy vitaminkészítménytől is azt várja, hogy hozzá hasonlóan sokrétű legyen. A One-A-Day tökéletes választás, hiszen egy tablettában 12-féle vitamin és 10-féle ásványi anyag található és ezáltal erősebb, mint egy átlagos, komplex multivitamin. Ráadásul ásványi anyag és vitamintartalma révén nemcsak a fizikai erőnlétet segíti, hanem B1-, B6-, B12-vitamin, vas-, jód- és cinktartalmának köszönhetően segít megőrizni a szellemi frissességet is.

Az első napsugarakkal és a természet újraéledésével gyakran együtt jár a kellemetlen tavaszi fáradtság. A tél vége felé bizony Márton is nehezebben kel ki az ágyból, sokszor egész nap levert és kedvetlen és az immunrendszere is jellemzően gyengébben teljesít. A többi élsporthoz hasonlóan természetesen a vízilabda is komoly edzésmunkát igényel, amit csak teljes fordulatszámon lehet elvégezni.

A sportolóra az olimpiát követően is nagy tervek várnak. Őszintén bízik abban, hogy a későbbiekben majd több ideje jut a magánéletére, a párkapcsolatára, és lassan szívesen kipróbálná magát apuka szerepben is. Ha pedig a gyerkőc csak fele annyira lesz energikus, mint a vízilabdázó, akkor bizony megint elkél majd a megfelelő vitaminpótlás.

Forrás: BioTechUSA


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X