Főoldal > AKTUÁLIS > Fiaival tanul síelni Ada

Fiaival tanul síelni Ada

mozgássíeléssportsztár
0

Írta:

A csinos műsorvezető mindenféle testmozgást kipróbált már a korcsolyázástól a sportgimnasztik&

A csinos műsorvezető mindenféle testmozgást kipróbált már a korcsolyázástól a sportgimnasztikáig, most pedig személyi edzőként is bizonyít. Egy téli sport azonban egészen eddig kimaradt az életéből: síelni csak az ikrek kedvéért akar megtanulni.

Ada óvodás korától kezdve úszott, korcsolyázott és tornázott, majd versenyszerűen sportgimnasztikázott. Idő hiányában azonban a különböző mozgásformákat felváltotta az edzőterem, ami mára a második otthona lett.

„Körülbelül két évvel ezelőtt, amikor eldöntöttem, hogy szeretnék elvégezni valamilyen képzést, adott volt, hogy edző leszek, hiszen a sport mindig is szerelem volt számomra. Nem tagadom, kemény időszak áll mögöttem, de most nagyon örülök neki, hogy nemcsak a képernyőn, hanem személyi edzőként is bizonyíthatok. A barátaim pedig készségesen állnak rendelkezésre, ha alanyra van szükségem a gyakorláshoz” – kezdte a Reflektor műsorvezetője.

A csinos anyuka 9 éves ikrei is bármire kaphatóak, ha mozgásról van szó. Bence és Bálint most is többféle sportot űznek, nem kis szervezési feladatot adva ezzel Adának, hogy minden edzésre időben odaérjenek.

ada2.jpg ()

„A sport kitartást és fegyelmet követel, ami rendszert visz az életbe, sőt azt vettem észre, hogy azok a gyerekek, akik rendszeresen végeznek valamilyen testmozgást, kevésbé küszködnek a tanulással. Éppen ezért a fiúkat mindig is arra biztattam, hogy próbáljanak ki minél több mozgásformát. Óvodában jártak úszni, focizni és karatézni, most pedig az órarendjük része a vívás és a néptánc, emellett már több mint másfél éve hokiznak. Mindketten örökmozgók, így az ott tanult fegyelem pozitív hatással van rájuk” – mesélte Ada, aki elmondta, mivel az ikrek imádják a téli sportokat, ilyenkor fokozottan vigyáz az egészségükre. „A hokiedzések  csak szeptembertől májusig tartanak, így arra törekszünk, hogy egyetlen alkalmat se kényszerüljünk kihagyni. Szerencsére a srácok nagyon ritkán betegek, de náthaszezonban azért fokozottan figyelünk arra, hogy minél több vitamin jusson a szervezetükbe. Amikor már látom, hogy baj lesz, jöhet a gyömbértea, betegség esetén pedig a legkíméletesebb megoldásokra törekszem és a citromos-eukaliptuszos bedörzsölős balzsamot használom” – folytatta Ada.

Ugyan családjában senki sem szerette kifejezetten a téli sportokat, Ada odáig van minden hóban és jégen végezhető mozgásért, a síelést azonban eddig nem próbálta.

„Mindig attól tartottam, hogy összeakadnak a lábaim a sílécekben, ezért inkább a snowboard mellett döntöttem. A fiúk azonban már évek óta rágják a fülemet, hogy ki akarják próbálni a síelést, és mivel tudom mennyire bátran, félelemérzet nélkül vágnak bele mindenbe, úgy döntöttem, velük együtt megtanulok én is. Már látom, hogy nekik ez is szerelem lesz első látásra, és idén valamelyik sípályán töltjük majd a téli szünetet” – tette hozzá nevetve a műsorvezető.

Forrás: Red Lemon


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X