Főoldal > AKTUÁLIS > Vietnamban kalandozik a fiatal sztárszakács

Vietnamban kalandozik a fiatal sztárszakács

főzésfőzőműsorgasztroszakács
0

Írta:

Donalt már ismerhetik a nézők a „Srác fakanállal” műsorból, de most új tévé

Donalt már ismerhetik a nézők a „Srác fakanállal” műsorból, de most új tévécsatornán, új sorozattal jelentkezik. A januártól már magyar nyelven is elérhető Food Network számára forgatta a „Kövesd Donalt … Vietnamba!”-t, amely augusztus 28-ától lesz látható a csatornán. Ízelítőül: gyömbérrel dinsztelt csiga, porhanyós malacfül-szeletek, édes-savanyú marhahúsos papayasaláta és tojáskávé.

Donal tavaly évvégén indult útnak Vietnamba, legemlékezetesebb élményeiről így számolt be:

• Első nap a Red Dao törzshöz mentünk, ahova a kormány egyik képviselője is elkísért.  Amikor megérkeztünk, a házigazda épp bambusznádba töltötte a rizst, azt banánlevéllel lezárta, aztán forró vízben megfőzte, majd tűzre helyezte – ez volt a legfinomabb rizs, amit valaha ettem! De előtte volt pár kínos pillanatom. Itt ugyanis szokás forró fürdőt venni étkezés előtt, aminek célja nem csak a test megtisztítása, hanem elménké, lelkünké is. Félórával az érkezésem után tehát ott álltam a mentával és ginzenggel teli vizeskádnál, csupán egy száll fürdőnadrágban. Nehéz úgy ellazulni, hogy egy egész vadidegen törzs és a kuncogó stáb figyeli az ember minden mozdulatát!

• Másnap első utunk a főváros, Hanoi egyik legrégebbi és legismertebb éttermébe vezetett, a ChaCa La Vong-ba, ahol ugyanazt az egy fogást szolgálják fel idestova több mint 100 éve: kurkumás halat, amelyet 12 órán keresztül galangálban (thai gyömbér) pácolnak, ezt követően bambusznyársra húznak, és forró faszénen meggrilleznek.

• Talán a legfurcsább dolog, amivel Hanoiban találkoztam az a tojáskávé volt. Ez egy igazán különleges ital, amiben habosra és sűrűre felvert tojássárgáját, sűrített tejet, cukrot, vajat és a krémsajtot elegyítenek forró kávéval. Olyan, mint a folyékony tiramisu!

donal2.jpg ()

• A Vietnamban legjobban ezeket az új ízeket élveztem. A fentieken túl például a gyömbérben és lime levélben dinsztelt csigát, a sörrel kísért szárított tintahalat, a fűszerekkel rizspapír batyukba tekert porhanyós malacfül-szeleteket és az édes-savanyú marhahúsos papaya salátát. Ez egy valóban emlékezetes utazás volt!
Donal májusban kezdte forgatni a műsor második évadát, a „Kövesd Donalt … Európába!”-t. Első állomása épp Budapest volt, ahol többek közt ellátogatott a Gourmet Fesztiválra is. A kedves magyar vendéglátók először természetesen pálinkával és borral kínálták, éhgyomorra. Mire az ételeinket is megkóstolhatta, már erősen szédült, és beszéde is akadozott, szóval ezt az utat sem felejti el egyhamar. De most van ideje mindezt kipihenni: jelenleg nászúton van svéd feleségével, Sofie-val!

A műsor első évada, a „Kövesd Donalt … Vietnamba!” augusztus 28-án pénteken 20:00-kor indul a Food Networkön!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X