Főoldal > AKTUÁLIS > Esőben is légy divatos!

Esőben is légy divatos!

esőesőruházatHelly Hansen
0

Írta:

Mija Nideborn  a Helly Hansen dizájnjáért felelős igazgatója, aki rendkívül jól ismeri a

Mija Nideborn  a Helly Hansen dizájnjáért felelős igazgatója, aki rendkívül jól ismeri a legfrissebb divattrendeket, és tudja, hogyan lehet ötvözni őket olyan technikai megoldásokkal, amelyeknek köszönhetően a kabátok eredményesen védenek meg minet az időjárás viszontagságaitól. Ő válaszolt pár esővel és ruházattal kapcsolatos kérdésre.

Városlakóként mindennap gyalog megyek dolgozni. Csapadékos időben azonban az esőkabát alatt leizzadok, mire az irodába érek. Létezik olyan megoldás, ami az esőtől is megvéd, és a kabát alatt is szárazon tart?

Sajnos sok divatos átmeneti kabát pamutból készül, ami esős időben a lehető legrosszabb megoldás. A pamut magába szívja a vizet, így a kabát elnehezül a nedvességtől és átengedi a csapadékot. Ráadásul a szellőzés hiánya miatt könnyen kimelegedhetünk.

Fontos, hogy olyan kabátot válasszunk, amely légáteresztő technikai megoldásokkal rendelkezik. Ezek a kabátok beépített, mechanikus hevederekkel rendelkeznek, amelyek a legmagasabb hőmérsékletű testrészeken, például a mellkasnál szellőznek. Ráadásul ezek a technikai dzsekik egyre stílusosabbak, így ugyanazt viselhetjük a városban és a vidéki kirándulás alatt.

eso2.jpg ()Mindig van nálam esernyő, hiszen könnyen belefér a táskáimba és jól megy a ruháimhoz. Mi másra lenne szükségem esős időben?

Tudta, hogy az esernyőt valójában a nap sugarai elleni védelemnek fejlesztették? Éppen ezért nehezen bír az erős széllel. Nem csoda, hogy Londonban évente 75.000 törött esernyőt hagynak hátra az utcán!
A vízálló szövetkonstrukciónak köszönhetően a technikai esőkabátok sokkal eredményesebben védenek meg minket az időjárás viszontagságaitól, ráadásul az összecsomagolható változatok éppúgy elférnek a táskánkban. Mi több, a kapucni még a frizuránkat is megvédi a párás idő ártalmaitól!

Hogyan lehetünk esős időben is stílusosak?

Minden a magabiztosságon múlik.  Esőben érdemes elkerülni a magassarkú cipőket – ezek csak lelassítják a napunkat és könnyen elcsúszhatunk bennük. Válasszunk inkább stílusos csizmát és feltűnő mintájú esőkabátokat, hogy minél vidámabbak és egyedibbek legyünk az esőben!

Hogyan változott az esőruházat az idők során?

A divat és sport közelebb került egymáshoz. Az esőruházat egyre szorosabban követi a divattrendeket, és a Helly Hansen kiemelt figyelmet szentel annak, hogy a legmagasabb szintű technikai megoldásokkal ruházza fel stílusos, a szezon teljes hossza alatt hordható kabátjait.

Forrás: Helly Hansen / Noguchi


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X