Főoldal > MOZGÁS > Itthon is élmény a síelés

Itthon is élmény a síelés

egészségHelly Hansenmozgássíeléssíparktéli sport
0

Írta:

A Helly Hansen Ski Free program idén is folytatódik a Mátraszentistván Síparkban és a Kékestető Sícentrumban

A síszezon már nem csupán a szomszédos országokban, hanem itthon is javában tombol. A népszerű téli sportról sokunknak egyből az osztrák, az olasz vagy a francia síparadicsomok jutnak eszünkbe, nem feltétlenül kell azonban külföldre vennünk az irányt, ha a havas lejtőkön száguldva éreznénk azt, hogy igazán élünk. Amennyiben például csak egy hétvégére mozdulnánk ki, érdemes ellátogatnunk a megújult Mátraszentistván Síparkba vagy a Kékestető Sícentrumba, ahol ráadásul a Helly Hansen Ski Free programjának köszönhetően egy napot ingyen síelhetünk.

A Mátra szívében található Mátraszentistván Síparkban a téli sportok rajongói 10 változatos sípálya közül választhatnak. A közel 4 km-es pályarendszeren csúszva gyönyörű panoráma tárul elénk, a különböző nehézségi fokú lejtők pedig gondoskodnak arról, hogy bárki megtalálja a számára megfelelő terepet.  Az elmúlt 10 év intenzív fejlesztéseinek köszönhetően a Sípark területén immár 8 korszerű, modern felvonó várja a síelés szerelmeseit. A négy leghosszabb pályától osztrák Doppelmayr csákányos felvonókkal, valamint korongos síliftekkel juthatunk fel a csúcsra. A síoktató teraszokon “köteles”, azaz kézzel megfogható felvonó, valamint egy mozgójárda található, utóbbi kimondottan népszerű a gyerekek és a kezdő síelők körében. Az elmúlt évek legjelentősebb újítása, hogy hazánkban elsőként modern, négyszemélyes ülőlift épült, amely egyedi tervezésének és kivitelezésének köszönhetően jelenleg az ország legbiztonságosabb sífelvonója.

A Helly Hansen másik kedvenc magyarországi síterepe a Kékestetőn, hazánk legmagasabb pontján található, ahol nem csupán kiépített túraútvonalak, hanem 3000 méter hosszú sípályarendszer is várja a sportrajongókat. A Kékestető Sícentrum könnyen megközelíthető, 5 felvonójával és 5 pályájával tökéletes kikapcsolódási helyszín. A hegy 1014 méter magas csúcsáról, a déli lejtőn indul Magyarország leghosszabb lesiklópályája, amelyet leginkább kezdő síelőknek és snowboardosoknak ajánlunk, ezzel szemben a rövidebb, de meredekebb északi pálya a haladó és profi sportolók számára is igazi kihívást jelent. Míg régebben egy-egy csúszás után kizárólag a Mátraházáról induló volánbusszal lehetett visszajutni a csúcsra, 2003-ban jelentős fejlesztésekbe kezdtek ennek kiküszöbölésének érdekében. Az első ütemben a déli sípálya szélességét bővítették, felületét lesimították, síbuszokat állítottak készenlétbe és felújították tányéros felvonóját. Emellett néhány éve mind itt, mind pedig az északi pályán elegendő hó esetén csákányos sílift is üzemel. A Kékestető Sícentrumban ma már elektromos beléptető rendszer, kiépített tanulópálya, körbár- és étterem is a rendelkezésünkre áll, így minden adott egy élményekben gazdag nap eltöltéséhez.

Miközben a pillanatot megélve ezeknek a nagyszerű síterepeknek a lejtőin csúszunk, Helly Hansen felszerelésünket viselve egyaránt védve vagyunk, illetve úgy érezhetjük, hogy igazán élünk. A norvég márka idei téli kollekciójában ráadásul nem csupán magas minőségű, technikai és egyben stílusos síruházatot találhatunk, hanem megvásárlásukkal egyúttal a Ski Free program keretein belül a világ legjobb síterepein ingyen eltölthetünk egy napot. Az emlékezetes élményhez nem is kell mást tennünk, mint az újonnan beszerzett síkabátunk vagy sínadrágunk címkéjét online érvényesíteni, majd pedig kiválasztani a kedvencünket a több mint 60 résztvevő síterep – mint például a svájci Gstaad, a franciaországi Chamonix vagy az USA-ban található Aspen – közül. Tehát lécekre fel, és amennyiben nem mennénk messzire, itt az idő felfedezni a hazai pályákat! 

Plusz Helly Hansen tipp

Ha útra kelnénk és felfedeznénk a hazai síterepeket, de még nem találtuk meg álmaink felszerelését, a Helly Hansen díjnyertes Elevation Shell 2.0 kabátjában garantáltan nem fogunk csalódni. A vízhatlan, szélálló és légáteresztő hatású, háromrétegű anyagból készült kabáton minden olyan technikai részlet megtalálható, amelynek köszönhetően kellőképpen védve és kényelmesen érezhetjük magunkat a hegyekben. A Life Pocket+™ funkció hideg idő esetén meghosszabbítja telefonunk akkumulátorának működési idejét, miközben a speciális részletek bármely körülmények között jól láthatóvá teszik viselőjüket. A kabát továbbá egy kivehető H2Flow™ mellényt is magában rejt, amely gondoskodik a megfelelő hőmérséklet-szabályozásról, így megfelelően szárazon és kényelmesen tart aktív tevékenység végzése közben is.

A Ski Free programról további információt a https://www.hellyhansen.com/skifree/ honlapon találhatunk.

Források:

Mátraszentistván Sípark: https://www.sipark.hu/

Kékestető Sícentrum: https://kekesteto.hu/


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X