Főoldal > MOZGÁS > 5 ok, miért menj síelni télen!

5 ok, miért menj síelni télen!

mozgássíeléstéli sport
0

Írta:

Készülj te is a síelésre, idén se hagyd ki!

Legtöbben nyár óta arra vágyunk, hogy végre ismét kitörhessünk a szürke hétköznapokból és friss levegőn kezdjük a napot. Mostanára jelentős napfény-hiányunk alakul ki, és gyakorlatilag úgy érezzük, hozzá vagyunk ragasztva az íróasztalunkhoz. Arról nem is beszélve, hogy az e-mailek megírásánál hatványozottan több időt töltünk az ablakon kifelé bámulva…Szerencsére nincs okunk kétségbeesni, hiszen rohamosan közelednek az ünnepek és a téli szünet. Hogy gyorsabban teljen a hátralevő idő,  vegyük végig, miért fontos télen is kimozdulni, és valamilyen aktív pihenési lehetőséget beiktatni a szürkeségbe!

1.    Kívül-belül fitt leszel tőle

A síelés nem csak azért egészséges, mert közben friss levegőn vagy és sokat mozogsz.  Siklás közben az egész tested aktívan mozog és az egyensúlyérzéked is sokat fejlődik. Kedvenc téli sportunk kikapcsolódás egyik leghatékonyabb módja, hiszen csak egyetlen dologra, a síelés okozta szabadságérzetre kell koncentrálni pályán és pályán kívül egyaránt – na meg persze arra, hogy közben nehogy véletlenül összeütközzünk egy jóképű snowboardossal!

2.    Csodálatos érzés suhanni a lejtőn

Felejtsd el a csúcsforgalmat és a dudáló autók zaját: a síelés már csak azért is nagyon ellazító, mert csodálatos a hó hangja siklás közben. És ha esetleg túlságosan szelesre fordulna az idő, vagy tüzesen sütnének a nap sugarai, biztos lehetsz benne, hogy profi technikai ruházatban, például a Helly Hansen Diana kabátjában egész nap kényelmesen érzed majd magad.

3.    Végre ismét láthatod a napot

Két csúszás közben lazíts a hütte teraszán és a legfrissebb osztrák slágerek hallgatása közben tankolj fel D-vitaminból – nagy valószínűséggel tavaszig jól jön majd a most beszerzett barnaság és vitamin volumen.

4.    Fedezz fel új síterepeket és pályákat!

Itt az ideje, hogy tökéletesítsd síelési technikádat, és új terepeket fedezz fel – esetleg olyanokat is, amiket tavaly még nem mertél kipróbálni. Közben élvezd a csodálatos kilátást és a környező hegyek látványát, amit biztosan nem fogsz elfelejteni!

5.    Társasági élmény

Akár hegyi sétával vagy bulival zárod a napot, síelés közben végre a barátaiddal vagy a családoddal lehetsz, és este egy pohár bor mellett megbeszélhetitek az igazán lényeges dolgokat. Mi több, új, életre szóló élményeket is szerezhettek!

Amennyiben szeretnél egy napot ingyenesen eltölteni a Helly Hansen magyarországi partner síterepében, a Mátraszentistváni Síparkban, vagy a 28 résztvevő síterep egyikében, csak vásárolj a márka síruházati termékeiből, és a címke regisztrálásával egy nap ingyenes feltöltődést élvezhetsz!

Forrás: Helly Hansen


További cikkeink a témában

BiotechUSAOczella Eszter

20 perc otthoni edzés a kerek popsiért

Írta:
0

Az alakformálás ősszel sem állhat meg, a feszes és kerek popsi egész évben divatos. Bármilyen formában is vagy, egészen biztos, hogy neked is jól jön majd Oczella Eszter, a BioTechUSA profi fitneszversenyzőjének 20 perces, kezdőknek ajánlott popsiformáló videós edzése, amit felszerelés nélkül, otthon is rendszeresen végezhetsz és akár már 4 hét alatt látványos változásokat érhetsz el. (X)

Kövess Facebook-on!
X