Főoldal > AKTUÁLIS > Durva betegségéről mesélt Jane Fonda

Durva betegségéről mesélt Jane Fonda

betegségbulimiaétkezési zavarfogyásJane Fondaszínésznő
0

Írta:

Jane Fonda szívszorító vallomása arról, hogyan lett bulimiás

Jane Fonda 78 évesen már nagyon sok mindent megtapasztalt az életben – nemrég Lena Dunham Lenny című hírlevelében mesélte el, hogyan vezetett az útja a feminizmushoz, és étkezési zavarainak kialakulásáról is őszintén mesélt. Jane csak 12 éves volt, amikor az anyukája öngyilkos lett. A mama, Frances Seymour Brokaw már akkoriban úgy élt, mint számos mai hollywoodi sztár és gazdag hölgy: étkezési zavarokkal küzdött, és plasztikai műtéteket végeztetett magán (a negyvenes években!).

„Apámnak öt felesége volt, azok közül háromnak étkezési zavarai voltak” – emlékezett vissza a színésznő. Majd hozzátette, részben apja szigora, és az, hogy mindig a súlya miatt piszkálta őt (és ez nem is volt jogos, mert lánya egész tinédzserkorát vékonyan tengette a bulimia miatt), részben pedig egyik mostohaanyjának intő szavai erősítették meg őt abban, hogy igenis soványnak kell lennie, mert csak úgy lesz tökéletes, és csak úgy talál majd párt magának.

„Az étkezési zavar valószínűleg azért alakult ki nálam is, hogy ezzel töltsek meg egy űrt mélyen, legbelül” – emlékezett vissza, majd hozzátette, hogy ez egyben azt is jelentette, hogy egy olyan képet is megtanult mutatni magáról a világnak, ami nem volt valós, de attól várta, hogy elfogadják és szeressék. Másrészt pedig olyan férfiakhoz menekült, akik nem vették ezt észre, mert túlságosan elfoglalták őket saját problémáik és függőségeik.

„Apám viselkedése ültette el bennem azt a kétségbeesett vágyat, hogy tetsszem a férfiaknak, és ezért mindent meg is tettem. Emiatt három rosszul sikerült házasságba is belehajszoltam magam” – mondta Jane, akinek Roger Vadim, Tom Hayden és Ted Turner után most van végre egy olyan partnere, a producer Richard Perry személyében, akivel igazán boldog.

Jane 60 évesen döntött úgy, hogy most már eleget szomorkodott és szenvedett, ideje elfogadnia a múltját és a testét is olyannak, amilyen. Elmondása szerint a sport segített neki ebben, amit életmentőnek nevezett. „A mozgás mindig célt ad nekem, endorfint termel, és hozzásegített az egészséges testkép kialakításához is” – nyilatkozta korábban a színésznő.

„Az, hogy rendszeresen sportolok, meditálok, és kiterjedt szociális hálóm van, szintén annak a kulcsa lehet, hogy hogyan öregszem meg” – tette hozzá. De azt sem tagadja, hogy számos plasztikai műtéten esett már át, a mellplasztikától az arcfiatalító beavatkozásokon át egészen a szeme alatti karikák eltávolításáig.

Ezekkel viszont nem az volt a célja, hogy huszonévesnek akarjon látszani, hanem az, hogy kicsit tompítson az idő múlásának kellemetlenségén, miközben természetes vonásait azért meg tudja őrizni. „Nem bánom, hogy plasztikáztattam, de elsősorban nem ezekkel a műtétekkel szeretnék fiatal maradni, hanem sok sporttal. Jógázom, erősítő edzéseket végzek és kardiózom, például rengeteget sétálok, biciklizem és ellipszistrénerezem” – mondta.

Majd hozzátette, hogy csípő- és térdműtétei után a kissé kíméletesebb mozgást választja, és ha úgy érzi, valami nem megy, akkor azt nem erőlteti. Ami pedig az étkezéseket illeti, diéta helyett inkább odafigyel arra, hogy rendszeresen kerüljön friss gyümölcs, zöldség és sovány hús a tányérjára.

Fotó: Daily Mail

 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X