Főoldal > AKTUÁLIS > Újra rátalál a rákos nőkre a remény és a szépség!

Újra rátalál a rákos nőkre a remény és a szépség!

egészséghennamellrákprogram
0

Írta:

2016. augusztus 4-én rendezik meg a Remény és Szépség napja programot, egyszerre öt városban, amelynek célja, hogy a kemoterápiás kezelés során hajukat vesztett nők pár órára elfelejthessék a betegség nehéz pillanatait és mosolyt csaljanak az arcukra a csodás hennaminták.

Önkéntes hennafestő művészek részlet gazdag motívumokból álló koronákat, virágos díszeket festenek a betegek fejbőrére vagy egyéb, általuk választott bőrfelületre. A közösségi program segíti a kikapcsolódást, ugyanakkor a betegséggel járó következmények felvállalását, ezáltal a gyógyulást is. A program az érintettek számára ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A résztvevők az alábbi weboldalon tudnak regisztrálni és kiválasztani a számukra megfelelő helyszínt: remeny.csillamvilag.com

”Büszkén viselik a meseszép alkotásokat és gyakran, aki parókában vagy kendőben érkezik, bizony ezek nélkül távozik” – számomra ez ebben a fantasztikus, meséli Hegedűs Gyöngyvér, hennafestő művész, aki a program lelke.

“A hennás bőrfestés inkább a lelki gyógyhatásról szól, mint a fizikairól. A betegek nehéz időszakon mennek át, ami érzelmileg is megterhelő, és kihívásokkal jár. Mi ezzel az esztétikailag és érzelmileg feltöltő lehetőséggel mutatunk egy lehetséges utat számukra” – mondja Soós Krisztina, a CsillámVilág oktatója, ügyvezetője, az esemény megálmodója.

Fontos tudni, hogy a henna egy gyógynövény, mely Indiában is őshonos. A rendezvényen használt hennapasztába csak biztonságos alapanyagok kerülnek. Természetes, és teljesen biztonságos, bőrbarát anyagokkal (citromlé, kristálycukor, levendulaolaj) keverve 1-2 hétig tartós barna színű nyomot hagy a bőrön, viselőjének ezzel boldog perceket-órákat szerezve.

”Reméljük, hogy minél több érintetthez vagy már a gyógyulás útjára lépett nőhöz eljut ez a fantasztikus léleksimogató program, hiszen csodás látni a mosolygós arcokat” – mondja Halom Bori (mellrakinfo.hu) , aki 2012-ben maga is átesett mellrákon, azóta pedig blogjával és egyesületével támogatja a sorstársakat, így született meg hármuk összefogásával ez a csodás program is.

Időpont: 16.00-19.00 óra

Helyszínek:

  • Budapest 1063, Szív u. 18. /CsillámVilág
  • Szeged 6725, Kormányos utca 18. / Betty Szépségszalon
  • Székesfehérvár 8000, Basa utca 1. / Igéző
  • Miskolc 3530, Régiposta u. 16. / A Nő Örök Egészségbolt és Talpcentrum
  • Debrecen 4025, Simonffy u. 21. / Ifjúsági Ház

Az esemény Facebook-oldala: https://www.facebook.com/events/1102293206482858/


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X