Főoldal > AKTUÁLIS > Sarah Michelle Gellar szülés utáni depressziójáról beszélt

Sarah Michelle Gellar szülés utáni depressziójáról beszélt

babaegészségSarah Michelle Gellarszínésznősztárszülés utáni depresszióterhesség
0

Írta:

Buffy, a vámpírok réme így győzte le saját démonjait.

A legtöbb nő maga sem érti, miért alakul ki nála szülés utáni depresszió, hiszen végre megérkezett a kisbabája, minden csodálatos, vagyis annak kellene lennie, de ők nem ezt érzik. Ezen ment keresztül sokakhoz hasonlóan Sarah Michelle Gellar is, aki nemrég az Instagramon mesélt erről.

„Ha gyerekeid születnek, az csodálatos. Megváltoztatja az életed, és ritkán olyan, mint amilyenre készültél. A gyerekeimet jobban szeretem a világon bárminél – írta a Buffy, a vámpírok réme című sorozat sztárja, majd így folytatta – De, sok nőtársamhoz hasonlóan, én is szülés utáni depresszióban szenvedtem az első gyermekem születése után. Segítséget kértem és kaptam is, és túllendültem ezen, azóta pedig minden nap a legnagyobb ajándék, amit valaha is kérhettem.”

A sorozatsztár azt is hangsúlyozta, hogy mindenkinek csak annyit üzenne, hogy senki nincs egyedül ebben a helyzetben, és idővel tényleg jobb lesz. Illetve egy kicsit kampányolt amellett, hogy a szülés utáni depresszió kezelését igazán fedezhetné a tb az Egyesült Államokban.

Sarah családjában az egészség amúgy is fontos, a színésznő is nagy hangsúlyt fektet az egészségmegőrzésre. Rengeteget sportol, ennek köszönhetően pedig az alakjára sem lehet panasz – a sportnak köszönheti, hogy első és második várandóssága után is nagyon gyorsan visszanyerte az alakját.

A szülés után egy kis ideig nyilván csak a babákra koncentrált, azt követően viszont rendszeresen elkezdett újra edzőterembe járni, illetve igyekezett sokat bicajozni, lépcsőzni, gyalogolni. 2009-ben, kislánya születése után gyorsan leadta a pluszkilókat, sőt, a fogyást túlzásba is vitte: a néhány hét alatt elért súlyveszteség után hamarosan csontsovány lett.

A Buffy, a vámpírok réme című sorozat sztárja akkor azt hangoztatta, hogy nincs vele semmi gond, csupán kerüli a cukrokat, tejtermékeket, és a sültek fogyasztását sem viszi túlzásba. „Az önsanyargatásban nem hiszek, az ilyesmi tartósan nem kifizetődő” – mondta korábban.

A színésznő ezzel szemben azt elismerte, hogy néha végigcsinál egy-egy gyorsdiétát, de sokkal inkább hisz a kiegyensúlyozott étrend és a rendszeres mozgás hatásában, illetve a hosszú távú eredmények fontosságában.

„A sport mindig is fontos volt számomra. 5 évig taekwondoztam, de a boksz és a kick-box is közel állnak hozzám. De azért a könnyedebb mozgásformákat is szeretem: rendszeresen jógázom, balettra pedig a lányomat is beírattam, már háromévesen” – árulta el.

Sarah Michelle Gellar és a káposztaleves diéta

Ha gyorsan akar lefogyni pár kilót, néhány hollywoodi színésznőhöz hasonlóan Sarah Michelle Gellar is a káposztaleves diétát alkalmazza. Ennek értelmében 7 napig csak káposztalevest, paradicsomot és hagymát és alacsony kalóriatartalmú zöldségeket fogyaszt, ezekből bármennyit ehet.

A módszert a gyors és látványos eredmény ellenére sem ajánljuk senkinek, mert így elsősorban vizet veszítünk, amit a kúra befejezése után gyorsan pótol a testünk. Így a látványos eredmény csak átmeneti. Arról nem is beszélve, hogy szervezetünknek ennél sokkal kiegyensúlyozottabb táplálkozásra van szüksége.

Fotó: Daily Mail


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X