Főoldal > AKTUÁLIS > Így adott le 17 kilót Kelly Clarkson

Így adott le 17 kilót Kelly Clarkson

autoimmun betegségdiétafogyásKelly Clarksonkismamapajzsmirigyzavar
0

Írta:

Az énekesnő azt állítja, még csak edzőterembe sem jár. Akkor mi a titka?

Kelly Clarkson fantasztikus tehetség, énekhangját a szerte a világon sokan ismerik és elismerik. Mostanság viszont nemcsak ezért illetik őt elismerő szavakkal: az ismert énekesnő szépen formába hozta magát, az elmúlt egy év leforgása alatt összesen mintegy 17 kilót fogyott.

Hogy mi a titka? Nem a rendszeres sport, mert hogy Kelly azt nyilatkozta nemrég, hogy még csak konditerembe sem jár. Talált viszont egy olyan diétát, amivel a 2006-ban kiderült autoimmun betegségét és pajzsmirigyzavarait is rendbe tudta tenni – már gyógyszereket sem kell szednie –, ennek a diétának köszönhető ez a jelentős súlyveszteség.

„Persze, a média imádja, hogy lementek rólam a kilók, de számomra ez az egész dolog nem a súlyomról szól. Hanem arról, hogy végre ne kelljen gyógyszereket szednem” – mondta, hozzátéve, hogy bármilyen bajra tényleg csak akkor veszi be a pirulákat, ha ez elkerülhetetlen.

A híresség új étrendjéről annyit tudunk, hogy Steven R. Gundry könyvének, a The Plant Paradox-nak az elolvasása után döntött úgy, hogy ő is másképpen fog étkezni. Gundry módszerének lényege egy mondatban összefoglalva, hogy a lektin néven ismert összetett fehérjéket ajánlott elkerülni. Ez számos olyan zöldségben is megtalálhatók, amiket eddig egészségesnek hittünk, például a paradicsomban. Akik hisznek Gundry módszerében, azok a lektintartalmú ételeket kerülik, és próbálnak minél tisztábban étkezni.

Ami Kelly-t illeti, ő azt mondja, nála nem tiltólistás a bor és a süti sem, habár ez utóbbi leginkább tápióka- vagy mandulaliszt alapú. „Az új étrendem hátránya, hogy elég költséges. Szegény családból származom, és nem hiszem, hogy ezeket a hozzávalókat mi megengedhettük volna, amikor kislány voltam” – tette hozzá az énekesnő, aki egyébként teltkarcsún is szerette önmagát.

Kelly és az őrült diéták

Persze, mint minden fiatal nővel, Kelly Clarksonnal is előfordult, hogy – főleg másokra hallgatva és mások értékrendjének megfelelni akarván – elvetette a sulykot a diétázásban. Semmi más nem érdekelte, csak hogy vékony lehessen, még a teste igényei sem. „Régebben előfordult, hogy iszonyúan túlzásba vittem a sportolást, vagy a diétát. 2002-ben még fagyasztott szőlőszemeket szopogatva fogytam le, kilenc évvel később pedig a Cookie diétával adtam le 7 kilót, így legalább nem éheztem” – emlékezett vissza egy interjúban.

Ennek a diétának az a lényege, hogy speciális csokis kekszek és turmixok segítenek szinten tartani a vércukorszintet. A híresség ezeket fogyasztotta reggelire és ebédre, vacsorára viszont rendesen evett, általában tonhal és héjában főtt krumpli került a tányérjára, amit vitaminokkal és ásványi anyagokkal dúsított szénsavmentes vízzel öblített le. Kislánya, River Rose születése után viszont belátta, hogy nem a kilók számítanak, hanem az egészség – már csak azért is, hogy még nagyon sokáig a gyermekével lehessen.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X