Főoldal > AKTUÁLIS > Mariah Carey újra topformában

Mariah Carey újra topformában

énekesnőfogyáskülföldi sztárlas vegaslefogyottMariah Careyszexisztár
0

Írta:

Az énekesnő Las Vegas-i fellépéseire szépen formába hozta magát.

Volt már teltebb és vékonyabb is, de egy biztos: évek óta nem láttuk ilyen remek formában Mariah Carey-t. Az énekesnő nemrég kezdte meg szeptemberig tartó Las Vegas-i koncertsorozatát a világhírű Caesars Palace-ban, és a fellépések kedvéért szépen formába is hozta magát. A rossz nyelvek szerint a jegyeladás ettől nem ugrott meg, sőt, az estek egyelőre messze állnak a teltháztól, de a szervezők azt mondták, ők elégedettek.

Visszatérve Mariah-ra: ő ebben a hónapban is rengeteg képet és több videót is megosztott magáról Instagramon, ezek közül mutatunk most egyet. Azért ezt, mert itt nemcsak az látszik, hogy gyönyörű és csinos, hanem még bolondozik is egy kicsit.

Happy 4th of July!! ????#4thofjuly

Mariah Carey (@mariahcarey) által megosztott bejegyzés, Júl 4., 2018, időpont: 11:12 (PDT időzóna szerint)

Mariah Carey minden idők egyik legsikeresebb énekesnője, aki számos slágerrel és 200 millió eladott lemezzel büszkélkedhet. Emellett két kisgyerek büszke anyukája, és párjával, Bryan Tanakával végre igazán boldognak tűnik. Azt gondolhatnánk, hogy ő aztán biztos nagyon elégedett az életével. Ő azonban nemrég elárulta, hogy nem mindig érzi magát jól a bőrében. Sőt, 2001 óta küzd kettes típusú bipoláris zavarával. Ez enyhébb, mint az egyes típusú bipoláris depresszió, de nem szabad félvállról venni, mert hogy ez is komoly hangulatingadozást és álmatlanságot okoz.

Az énekesnő nemrég a People magazin címlapsztorijában mesélt betegségéről. Elmondta, hogy eleinte azt hitte, csak alvászavar alakult ki nála, azért nem tud aludni éjszakánként. De ehhez társult nála egyfajta szorongás is: attól félt, cserbenhagyja az embereket.

2001-ben idegösszeomlással szállították kórházba, akkor tudta meg a diagnózist. Eleinte nem akarta elhinni, aztán tagadta még önmaga előtt is, hogy bármi baja lenne. De manapság már gyógyszereket szed, és azt mondja, napról napra sokat tesz az egyensúly megtalálásáért: sok időt tölt hatéves ikreivel, és igyekszik pozitív emberekkel körül venni magát. Emellett ő maga is a jó dolgokra próbál koncentrálni, és mint mondja, ebben sokat segít neki, hogy alapvetően azzal foglalkozhat, amit szeret: a dalszerzéssel és a zenéléssel.

Hogy Mariah mégis miért várt 17 évet azzal, hogy elmondja ezt a világnak? Egy ideig abban bízott, hogy valahogy örökre titokban tarthatja, de aztán – talán más ismert nők hasonló sztorijaiból bátorságot merítve – mégis inkább az őszinteség mellett döntött. Na és persze nem akarta, hogy más teregesse ki ezeket a dolgokat róla a médiában.

Az énekesnőtől egyébként nem állnak távol a szélsőségek – és ez a diétájára is igaz. Korábban ő maga nyilatkozta, hogy csak norvég lazacot és kapribogyót hajlandó enni. A rossz nyelvek szerint ezekből viszont jól be kellett kajálnia, ha később mégis sikerült kikerekednie… de majd ledolgozza a pluszkilókat megint, mint ahogy például gyerekei születése után, majd válása miatt is tette.

Akkor az jelentette számára a fő motivációt, hogy nem érezte jól magát a bőrében, és változásra vágyott. És persze szerintünk lehet, hogy a mozgás is hiányzott neki, mert korábban számos sportot kipróbált: elmondása szerint örömét is lelte például a power walkingban, amit gyerekei születése után, személyi trénere tanácsára próbált ki és szeretett meg.

Egy 60-90 perces power walking edzés ideális zsírégető módszer, ezért többek közt jelentős túlsúllyal rendelkezők, illetve kismamák számára is sokan javasolják. Emellett ez az edzésmód csak kismértékben megterhelő a csontok és az ízületek számára, az intenzitást pedig a sportolni vágyó maga fokozhatja, vagy épp csökkentheti.

Mariah emellett gyakran sétáltatta egyedül kutyusait, és rendszeresen vízi aerobikozott is, amivel a víz ellenállásának köszönhetően jóval több kalóriát égetett el, mintha egyéb, szárazföldi sportokat választott volna.

Ami pedig az étkezést illeti, a Grammy-díjas énekesnő elmondása szerint főként „unalmas, egészséges kaján” élt, amikor a szülés utáni pluszkilókat próbálta ledolgozni. De mivel nem az volt a célja, hogy csontsoványra fogyassza magát, olykor azért engedélyezett magának egy kis kényeztetést, például nagy kedvenceit, a kenyeret és tésztaféléket.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X